לחץ עקב פיטורים וחיפוש עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ עקב פיטורים וחיפוש עבודה
    ניצן
    23/12/2013

ענת ואורית שלום
    פוטרתי לאחרונה ממקום עבודה כיוון שהוא נסגר
    הדבר היה צפוי אך רק לאחרונה הוחלט סופית על סגירה.
    בשנים האחרונות למדתי לתואר במקביל לעבודה ויש לי תואר ראשון ומעל 15 שנה ניסיון בתחומי.
    המצב הוא שהתחלתי לשלוח קורות חיים כבר שבועיים שלשה, ומאף משרה לא חזרו אלי, התחלתי במקביל להפעיל קשרים וחברים אך זה עדיין לא הביא הצעות.
    אני מבין שזה לוקח זמן אבל יש לי בעיה קשה עם תחושות הלחץ והחרדה שמציפים אותי.
    אשתי תומכת בי במאה אחוז, אבל אני חש כאילו אני עומד בפני אסון נוראי שאין לי שליטה עליו, אני מתקשה להירדם וקם מדוכא, מסתובב עם לחץ בראש ולא מרוכז כל היום, יש לי עבודה חלקית נוספת שהמצב שלי פוגע בתפקוד שלי בה ואני חושש לאבד אותה עקב כך.
    אני כבר בן יותר מארבעים ויש לי חשש שלא אמצא כלום בתחום שלי ואצטרך לעבוד בעבודה שגם תקשה עלינו כלכלית וגם תגרום לסובבים אותי לזלזל בי.
    אני גם חושש שכשאוזמן לריאיון אפשל מרוב פחד ואפסיד את העבודה.
    גם התפקוד בבית נפגע עקב המחשבות המדכאות שכל הזמן מתרוצצות לי בראש.
    בנוסף יש לי מידי פעם גלי זיעה קרה ואפילו לחץ בחזה מדי פעם.
    ברור לי שהכל לחץ וחרדה, אבל איך מתמודדים עם זה ממשיכים לתפקד ומחפשים עבודה באופן יעיל.
    בקיצור מת מפחד
    מה עושים
    ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחץ עקב פיטורים וחיפוש עבודה - תגובה

אורית צוקר
    24/12/2013

שלום ניצן,
    מבינה לליבך, גם הפחד לגמרי מובן.אבדן של מקום עבודה זו חוויה מורכבת - רגשית, מנטלית, השרדותית ופיזית ואינה פשוטה לאיש.
    תפקידו של הפחד לעודד אותך לפעולה,החרדה לעומת זאת משתקת..
    שים לב כי בפנייתך אתה מתאר את מחשבותיך : "אני כבר בן יותר מארבעים,לא אמצא כלום בתחום שלי, אצטרך לעבוד בעבודה פחותה,יזלזלו בי,בראיון העבודה אפשל..." אלו מחשבות אשר מזינות את תחושת המתח והחרדה ומעצימות אותה.
    למעשה ההתמודדות שלך כרגע היא יותר עם מחשבותיך מאשר עם המצב עצמו.
    שים לב לאופיין של המחשבות, זכור כי יש לך את הזכות והיכולת לבחור מה לחשוב ובמה להאמין. איני מצפה כי מחשבות מהסוג שציינת יעלמו,אך כדאי לתת להן פחות מקום ומשקל על ידי מחשבה הפוכה, חיובית ואופטימית.
    העסק את עצמך גם בפעילות מהנה.
    שתף אדם קרוב או מתאים במה שעובר עליך.אפשר גם להעזר באיש מקצוע.
    ערוך רשימה של כישוריך ויכולותיך, של נסיונך וכיצד היית רוצה להביא אותם לידי ביטוי בעבודה הבאה שלך.מהם הכיוונים שבהם היית רוצה ללכת מעכשיו.
    מי יודע? אולי מחכה לך התחלה חדשה ונפלאה בעבודה שמתאימה לך? אולי מסתתרת כאן הזדמנות למשהו חדש וטוב?
    תאמין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו