שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שירה
    02/12/2009

יש לי חרדת בחינות, עד היום - זה לא הפריע לי כמו שזה מפריע לי בהווה... אני לא ישנה בלילות, התחלתי לחטוף חרדה גם על מקצועות שבעבר לא ידעתי עליהם חרדה (בהתחלה-אנגלית ומתמטיקה,היום-כמעט כולם, ברמת חומרה נמוכה יותר). אני ישנה בלילה מעט ואז בבוקר אני קמה לא מרוכזת לבחינה. ניסיתי להתמודד ולראות אם זה יפסיק מעצמו אבל זה רק מחמיר. אני ממש רוצה להצליח ולהתקדם בחיים.

אני מרגישה שהחרדה הורסת לי את הציונים ואת הלימודים והגעתי למצב של דיכאון בגללה. חשבתי על לקחת כדורי שינה טבעיים ולא ממכרים. מה אתם ממליצים לעשות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

רועי סמנה
    02/12/2009

היי שירה
    את מתארת מצב שבו החרדה פוגעת בביצועייך הלימודיים, כמו גם במהלך חייך. את מספרת שהחרדה הולכת ומתפשטת ומשתלטת על יותר ויותר תחומים (לימודיים), ולצערנו זהו מאפיין נפוץ של חרדה. על פניו נשמע שכדורי שינה/הרגעה לא יפתרו לך את הבעיה משום שאולי תישני טוב יותר, אך החרדה עדיין עלולה להציף אותך לפני או במהלך הבחינות. קיימת כמובן האפשרות להשתמש בכדורי הרגעה גם בשעות הערות, אך זה נראה לי פתרון בלתי מספק שלא יסייע לפתור את הבעיה אלא רק יאפשר לעקוף אותה לזמן מה.
    חרדת בחינות היא תופעה שכיחה יחסית שניתן לטפל בה בעזרת טיפול פסיכולוגי ממוקד וקצר בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית והמלצתי היא שתפני לטיפול מסוג זה כדי להתמודד עם הקושי שאת חווה.

בהצלחה,
    רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו