לרועי, רננה ולכולם וגם שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרועי, רננה ולכולם וגם שאלה
    קספר
    11/12/2009

חג חנוכה שמייח ( כמו שילד מהגן שאני עובדת בו נוהג להגיד)
    שיהיה לכם אור בלב , למשפחות שלכם ולאנשים סביבכם. מאחלת הרבה סיפוק מהעבודה שלכם,באוניברסיטה הפתוחה ,ובטיפול הפרטני. ובתקווה שהפורום הזה, יהיה מוצף בהודעות.
    אתם מוזמנים לגן שבו אני עובדת ,ביום ג לראות איך אני מביכה את עצנמי בהצגה שהגננות יעשו
    להורים ולילדים
    ועכשיו השאלה .....

בסוף השנה באוגוסט הגן שאני עובדת בו עומגד להיסגר ,בגלל שהגגנת שהיקימה את הגן, יוצאת לפנסיה, ועוברת לגור בתל אביב עם הקבוצה שלה ,של הבבא מהאר (הגורו שלה )
    אני ממאמינה ,שבעוד כמה שבועות אני אצטתרך להתחיל לחפש עבודה , ואני מאמינה שזו לא תהיה תקופה קלה.
    זה כמו להיות מובטל , ללכת לראיונות עבודה , מאחד לשני, לנסות "למכור את עצמי " ולהגיד על עצמי כמה אני טובה עם ילדים , ואני שונאת שונאת לעשות את זה .
    זה בטוח תהיה תקופה לא קלה , למרות שיש עוד אופציה , שהגן הנוחכי ימשיך עם הגננות הקיימות .
    אבל ניסתי לדבר עם הגננות האחרות ולנסות לגבש קבוצה וזה לא קל.
    פניתי לאחת הגננות שהיא תהיה הנמנהלת
    חבל לי, כי לגן הזה יש פוטנציאל ענקי , זה בית ענק עם גינה ואפילו כר דשא , יש זרימה של ילדים מגן אחר,של ילדים יותר צעירים, והילדים בגן חמודים!!!!!!!!!!!
    מה לעשות ? מאיפה אפשר לשואוןב כוחות ? מה כלום שיש לי? בקוש/י אני מחזיקה את עצמי,אז להוביל מהלך כזה , או לחפש עבודה ?
    אם זה מפריע מה שאני כותבת אשמח שתגידו לי כי החשש שלי הוא, שרועי יתחרט שנתן לי את הלינק
    שבת שלום
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שחכתי משהו

קספר
    11/12/2009

בגלל שזוהי תחילתה של דרך חדשה בחיים , אני חושבת לעבור מהעיר שבו שאני גרה
    או לחיפה ,שבה אפ פעם עוד לא גרתי, או לתל אביב שבה גרתי זמן מה
    איך אפשר להחליט החלטה כול כך גורלית? קשה לי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

רועי סמנה
    12/12/2009

היי יעל
    אין ספק שהתמודדות חיפושים אחרי עבודה חדשה יכולה להיות לא קלה ולתבוע הרבה משאבים, פיזיים ורגשיים. מאידך, כפי שציינת, גם הקמה של גן, כמעט יש מאין, היא לא דבר פשוט והיא תדרוש הרבה השקעה ומאמץ. מן הסתם אנחנו לא יכולים להחליט בשבילך, גם לא בעניין שינוי מקום המגורים, משום שאת מכירה את עצמך טוב יותר מאיתנו ואת זו שתצטרכי בסופו של דבר לחיות עם החלטות שתעשי, לטוב ולרע. אני יכול רק לומר, בהקשר להודעה קודמת שכתבת כאן, שאם התור שלך לטיפול מתמשך ומתמשך כדאי לך לברר היכן הדברים עומדים, ובמידה ולא נראה שתורך יגיע בזמן הקרוב, לשקול לפנות לטיפול באופן פרטי או דרך קופ"ח. בטיפול תוכלי לשקול באופן מעמיק את האפשרויות העומדות בפנייך וכן להתמלא ביותר כוחות כדי שתוכלי "להחזיק את עצמך". כמובן שאת מוזמנת להמשיך וליהעזר בנו במידת הצורך, בלי רגשות אשמה.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה הצלחת לעלות חיוך קטנטן על לחיי

קספר
    12/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אנסה ליישם

קספר
    12/12/2009

את מה שהצעת לי לעשות .
    באמת כדאי להשקיע בטיפול גם אם הוא לא מסובסד מהמדינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי הצלחת להעלות חיוך

shira800
    12/12/2009

רועי, איזה כיף לקרוא שוב את התגובות שלך , שמחממות את הלב ...זה היה חסר לי מאוד!

ליעל,

לפני שאת מתחילה טיפול ממליצה לך לקרוא את הספר של דרור גרין "הטיפול הנפשי מדריך למשתמש" .זה יעזור לך להבין יותר לקראת מה את הולכת , כי כל הנושא הזה של בריאות הנפש הוא נושא מאוד מסובך.

והנה תמצות של מה שהוא כותב שם :

רוב האנשים לא יודעים מה ההבדל בין פסיכותרפיה לבין פסיכיטריה.
    הם חושבים שהפסיכולוגים באמת יכולים לרפא את הנפש של המטופל.
    הרי טיפול נפשי הוא לא נוסחת קסמים שפותר בעיות.
    הפסיכיטר – לא מרפא את הנפש אלא מעלים את הסימפטומים באמצעות תרופות.
    הפסיכולוג – לא מרפא את הנפש , אלא מקל על המטופל באמצעות הקשבה, אמפטיה .

הטיפול הנפשי למעשה יוצר מסגרת בטוחה שמאפשרת לנו להתבונן אל תוך הנפש שלנו . הפסיכולוג אמור לסייע למטופל לגלות את הכוחות הגלומים לו, ולסייע לו לעזור לעצמו.

בשורה התחתונה – כל אחד ואחד מאיתנו הוא רופא הנפש של עצמו ובעזרת המטפל הנכון שסומכים עליו ניתן לזהות באילו כלים אנו יכולים לשפר את חיינו.

והכי חשוב זה למצוא את המטפל שמתאים לך .

אז בהצלחה מתוקה!

ובלי קשר - ממליצה גם על הספר שלו פרויד נגד דורה...
    וגם על ספרי הילדים שלו.

שיהיה שבוע טוב נטול סערות תרתי משמע :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי עניין התוקפנות ברשת ובכלל ....

shira800
    12/12/2009

יצא לי לחשוב על כל עניין התוקפנות ברשת ובכלל.
    ואני פשוט חושבת שזה לא קשור רק לרשת , אלא בכלל בין אנשים שנמצאים בקבוצה סגורה (אם יצא לך לראות למשל תכנית אחת או שתיים של ה"אח הגדול" :( ).
    בקבוצה, יש נטייה לותר על האחריות האישית וכתוצאה מכך רמת התוקפנות זה כלפי זה עולה.
    את תראי שגם אנשים שהם סובלניים ,בעלי יכולת הקשבה ואמפטיה לאחר עשויים להיות תוקפניים כשהם נמצאים בתוך קבוצה סגורה.
    ברגע שמישהו מגיב לך בצורה תוקפנית אז גם את עשויה להגיב לו כתוצאה מכך בצורה קשה.
    מה שמעורר למעשה את התוקפנות היא החרדה .
    נראה לי שאם היית מתכתבת עם מי שתקפה אותך באופן אישי , היית עשויה לגלות שבקשר של אחד על אחד, שהוא יחסית מוגן יותר , היא היתה מתרככת ומוותרת על התוקפנות והיתה יכולה להיות הרבה יותר נעימה כלפייך (אני מקווה לפחות).
    זוהי הסיבה שאני באופן אישי מעדיפה טיפול אחד על אחד ולא טיפול בקבוצה .

שוב שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שירה 800

קספר
    13/12/2009

אני אקצר מאוד בתשובתי כי אני עייפה מאוד . למרות שישינתי חופשי 12 וחצי שעות מאתמול להיום
    לגבי ההודעה הראשונה תודה על ההמלצה ,על הספר .
    אני תמיד שמחה להמלצות על ספרים
    אני חולקת עם מה שהוא כתב, למרות שקטונתי , כולה אני בקושי בתור ראשון .
    אני לא יודעת לגבי פסיכיאטריה , אבל לעינות דעתי הוא קצת מזלזל בדרכי הטיפול של הפסיכולוג.
    ממה שלמדתי קצת זה ממש לא מסתכם ,בהקשבה ואפתיה . אלה בגישות שונות שעומדות מאחרוהן הרבה מחשבה.
    אם הבנתי נכון הוא בא להראות שהטיפול הוא לא מרפא מהשורש ,אלה רק "תרופה " שמקלה , אבל זה ממש לא כך , ויש לי כבוד למי שהתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה .
    קשה לי להסביר את דבריי על רגל אחת . כי גם אני ,למדתי את זה על קצה המזלג,
    אופ לא יודעת למה שמתי דגש על זה ,
    לךגבי האלימות ברשת
    לפי דעתי שהשוואה לאנשים שחיים ביחד באותו הבית ,היא בחצייה מדויק
    מניסיון שיש לי בחיים, ועם מגורים בקומונה עם 25 חברים
    אניח ממש גמורה אז רק אומר שאת צודקת בדברייך .
    וזה אחד החסרונות שיש באינטרנט , כשלא מכירם פנים אל פנים, ניראה לי שיש יותר חופש בכתיבה
    בתגובות כלפי אנשים אחרים . ומרשים לעצמו ,לכתוב דברים קשים לפעמים , כי לא צריך להתעמת עם האדם פנים מול פנים,.
    ולכן כול כך עצוב לי , כאשר מעליבים מישהו בפורום שכזה , מאחורי השם , יש עולם ומלואו , תקוות ושאיפות , עצבות ושימחה ,הורים, אחים או אחיות , והרבה רגשות .
    אני יודעת שלאמילי ברונטה יש את כול זה ולכן עצרתי את הגלגל.
    מניסיון שיש לי הדרך הכי טובה להתמודד עם תוקפנות היא דווא בשקט , ובנועם .
    דווקא כשמישהו צועק ותוקפני אליי ,אני מנסה לדבר איותו בשקט , ולא להוכיח את צידקתי .
    כי בשעת כעס, אני מאמינה שזו שיחה של חרשים .
    מחר אמשיך לאיימיל האישי שלך ץ
    בי יעל ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה וליעל

רועי סמנה
    13/12/2009

ראשית, אני שמח שהצלחתי לגרום לשתיכן לחייך :)

אני מסכים עם האמירה של יעל שטיפול פסיכולוגי הוא יותר מאשר "הקשבה" או אפילו "אמפתיה" (למרות שיש לפחות גישה אחת שטוענת שאמפתיה היא הכלי המרכזי של המטפל). שירה- אני בטוח שגם על סמך נסיונך האישי, את יכולה להבין שטיפול הוא דבר מורכב, עם הרבה רבדים שהם מעבר להקשבה גרידא, אם לא כן- היינו יכולים להיעזר רק בחברים שלנו לצורך פתרון מצוקות נפשיות.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרועי אשמחו אם מתחשק לך

קספר
    13/12/2009

אשמח לקבל ממך המלצות לספרים בנואים אלו.
    מעבר למאמרים שאני קוראת באינטרנט, שליעיתים כתוב ברמה גבוהה ויבשה .
    הלימודים שלי בעבר ,פתח לי צוהר לעולם מעניין שלא ניראנ לי שאגיע אילו , הכוונה שלי ללמוד את הנושא באוניברסיטה, תואר שני.
    קראתי כמה ספרים
    פרויד וממשיכיו , ספר של הפרום , לא זוכרת שאת שמו רק זכור לי משו של אהבה ניראה לי ערך של אהבה , כמה ספרים על פרויד, וכמה ספרים שהוא כתב בעצמו, מישחק ומציאות , ועוד אחד שאני לא זוכרת את שמו.
    אני ממש תולעת ספרים והנושא מעניין אותי . אשמח להמלצה על ספר שכתב קוהוט , אם יש כזה
    בכול מקרה רק אם זה מתאפשר לך
    תודה יעל הסקרנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות

רועי סמנה
    13/12/2009

ספר מומלץ של קוהוט הוא "כיצד מרפאת האנליזה?", אם כי מדובר בספר מקצועי ודחוס מאוד. ספר כללי וקריא יותר הוא "פרויד ומעבר לו" של מיטשל ובלאק שסוקר את רעיונותיהם של תיאורטיקנים רבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה . את הספר

קספר
    13/12/2009

על הספר "פרויד ומעבר לו" שמעיתי , אך טרם רכשתי .
    גם את הספר של חנה סגל , על מלאניי קליין עוד לא רכשתי. למרות שמלאני קליין גרמה לי קשיים רבים בבחינה של אישיות תאוריה ומחקר.
    לגבי גון מיטשיל ניראה מעניין לקרוא את הגישה שלו כי לפי הבנתי הוא לקח את כול הגישות של הפסיכואנליזה, וניזסה ליישם אותם כגישה אחת . ככה לפחותנ הבנתי
    אבל זה היה ממזמן ויש לי ליקויי למידהלקחת הכול בבקשה בערבון מוגבל
    גם קראתי מאמרים פה ושם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, בהחלט מסכימה שטיפול הוא דבר

shira800
    13/12/2009

מורכב, עם הרבה רבדים שהם מעבר להקשבה גרידא.

כנראה שלא הייתי לגמרי ברורה והייתי צריכה לפרט יותר כשכתבתי "בעזרת המטפל הנכון שסומכים עליו ניתן לזהות באילו כלים אנו יכולים לשפר את חיינו".
    כי מרכז הטיפול מבחינתי הוא הקשר שאת יוצרת עם המטפל . שזהו קשר מאוד מיוחד שמתקיים רק במסגרת המפגש השבועי בינכם. וגם דרור גרין כותב על כך בספרו עד כמה חשוב הקשר בין המטפל למטופל להצלחת הטיפול.

דמות המטפל היא לא דמות אנושית מציאותית של בן זוג ואפילו לא של הורה .
    זהו מישהו שמוכן לקבל אותך באמפטיה אין סופית , מקשיב לך ללא לאות , מעניק לך תמיכה , עוזר לך לגלות את הכוחות הגלומים בך ומסייע לך לעזור לעצמך. והוא כל הזמן עומד לצידך , ללא העברת ביקורת, כעס או פגיעה בך.
    זהו בעצם שחזור או תיקון של דמות הורית אידיאלית שמאפשר לבחון את הפגיעה בילדות.
    כי חלק מהתהליך הטיפולי הוא היכולת להתמודד עם "ההעברה" .

והתנאי ההכרחי להצלחת הטיפול מבחינתי זה אם וכאשר אדם מסיים את הטיפול שלו, המטפל נשאר בתוכו כמטפל פנימי, כלומר ממשיך לתמוך בו באופן מטאפורי. וברגעים של קושי יהיה בתוכו קול שיתמוך בו ,כשלמעשה הקול הזה הוא שלו והוא מעיד על היכולת שלו לעזור לעצמו.

בגלל זה כתבתי שאחד הדברים החשובים הוא למצוא את המטפל הנכון עבורך, שתוכלי לתת בו אמון.

וכמובן כמו שכתבת ישנן מאות גישות טיפוליות שונות לדוג- מכירה מישהי שטופלה במשך שנים אצל פסיכולוגית שהתמחתה בשיטת יונג . הן היו מנתחות ביחד את החלומות שלה, שנתנו לה פירושים מעשיים לכל מיני דילמות בחייה.

אני מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי בצורה ברורה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו