מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליעלמישהי14/12/2009
מתנצלת שלא קראתי את כל ההודעות שלך, אבל מתוך מה שהבנתי מקריאה מהירה, זה שיש לך כל מיני התלבטויות לגבי מה שתעשי בעתיד.
רציתי לתת לך כמה טיפים לביטחון עצמי.
הרבה פעמים ההבדל בין הצלחה לכשלון נעוץ בביטחון העצמי שיש לנו.
אבל יש כאן משהו מענין, כדי להצליח, המפתח להצלחה טמון ב.... חוסר פחד מכשלון! כאשר לא פוחדים להכשל יכולים להצליח!
מה בעצם מונע מאתנו להמריא, להתנסות, ללכת בפול ספיד?< הפחד מהכשלון.
ברגע שאנו מחליטים שאנו לא פוחדים מכשלון, שזה בסדר להכשל, שאנחנו לא מתחייבים תמיד להצליח, שאנו לא מנסים להרשים את החברה מסביב, שטוב לנו עם עצמנו גם אם נכשל,
אזי אנו מתירים את הקשרים שתוקעים אותנו, ואנו מרגישים משוחררים.\
לכן השלב הראשון הוא לא לפחד להיכשל
אבל, השלב השני הוא לא לעשות דברים בלתי שקולים.
על אף שאנו לא פוחדים להיכשל, אנו מתייעצים, אנו בודקים את השטח, אנו מנסים בקטן לפני שהולכים בגדול, שאם נכשל, הנפילה לא תהיה כל כך כואבת.
לכן כאשר את רוצה להתנסות במשהו חדש, בדקי את השטח, שאלי את מי שכבר התנסה, שאלי מומחים, ואז תנסי בקטן, אף פעם אל תסכני דברים שכשלון יכול להפיל אותך.
כוונתי
אם את רוצה לפתח עסק, תשאלי את עצמך, כמה את יכולה להרשות לעצמך להפסיד? היינו האם את יכולה להפסיד אלף דולר, או חמישים אלף דולר, או משהו באמצע.
את לוקחת בחשבון שבהחלט יתכן שתכשלי, ואת מראש מחשבנת מה את מסוגלת לספוג, ועל פי זה את פועלת.
אז אם את פותחת עסק, ואת הגעת למסקנה שאם תפסידי עשרת אלפים שקלים העולם לא יתמוטט, אז מבררת אצל מומחים כיצד לעשות דברים, מה עושים ואיך ואז את קופצת למים.
ומכיון שהסכון שלקחת הוא בגדר היכולת שלך לספוג, את לא פוחדת להכשל, ממילא יש לך בטחון עצמי ואת ממריאה קדימה, ולא בודקת לראות מה כל 'הנשמות הטובות/ יש להן לומר, אלא בבטחון מתנסה במה שאת חושבת שאת טובה ואת מסוגלת להצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מישהי
קספר14/12/2009את מזכירה לי, משפט שאמר הסיני צאנג מאוו......
"כול מסע של אלפי מאות קילומטרים, מתחיל בצעד אחד קטן"
מצד אחד את צודקת , שצריך ללכת בצעדים קטנים ובטוחים ולבדוק את השטח.
מצד שני , אני מאמינה שכול דבר שנעשה , שהיה בגדר בילתי יאומן, ולא נתפס , התחיל בתור חלום של מישהו.
מישהו שהעיז לדמיין משהו מעבר למציאות הקיימת , הלך עם כול הסיכונים עד הסוף .
למשל האדם הראשון שהלך על הירח, את העיתון מעריב היקימו כמה אנשים מאוד אמיצים,הם אומנם עבדו בידיעות אבל היה להם חלום , להקים עיתון משלהם, ומתחרה, בידיעות .
והם עשו את זה , באישון לילה, ותחת אפם של המנהלים שלהם.
אגב לגבי מה שכתבת על הכישלון , למדתי בפסיכולוגיה החברתית, שככול שיש יותר תחומים שהאדם עוסק בהם, אבל בתחומים שונים כמו יכולת יצירתית , ויכולות מסוגים שונים, זה עוזר בשעת כישלון ולא מוריד את הדימוי העצמי .
אני רויית נסיון בהתנסות בכישלון , בגלל ליקויי הלמידה ולצערי , ההורים שלי הם אנשים שדרושים, ומאוד שכלתנים . לא כמוני בת מזל סרטן שאומרים שהם אנשים שהרגש מאוד משפיע עלהם ועל הדרך שבה הם מתיחסים לעולם.
טוב , בכול מקרה פניתי שוב לאותה בחורה , והיא אמרה לי , שהיא מחפשת גנן , שינהל את המקום.
יש עוד אופ-ציה , לפתוח גן במבנה ,קיים אבל לא היכן שגן נמצא כרגע .
אני בכול מקרה אחפש , גם בתל אביב, גם בחיפה ,וגם בירושלים , גנים להיות שכירה בהם, וככה
אחילט איפה לגור.רועי צודק כשכתב לי, שרק אני יכולה לבחוןר ,, כי רק אני צריכה לשאת בתוצאות.
דרך אגב גיליתי היום שיש לי ביטחון עצמי , כי היום בסוף השיעור , או יותר נכון 3 דקות ליפני סיום השיעור , המנחה אמרה שיש עוד כמה דקות , לסעיום השיעור אבל היא מתנצלת ורוצה לסיים את הההסבר , ולכן השיעור יתארך טיפה.
אבל איך שהיא סיימה להגיד את המשפט , והמשיכה להסביר אנשים כבר התחילו , לארוז את החפצים שלהם, ולדבר בינם לבין עצמם.
ורק השורה הראשנה השיבה למה שהיא אמרה , המסכנה , אנשים חסרי כבוד , פשוט התעלמו ממנה . ואז אני הסתובבתי ואמרתי בקרול רם סליחה סליחה אפשר בבקשה לתת קצת כבוד למנחה שעומדת ליפנכם, ומדברת?
לא יודעת מאיפה הכוחות ,זה קורה לי ,בעיקר כאשר אני רואה שיש אי צדק ., ובדרך כלל אני משתדלת לא להתבלט , ולא לדבר בשיעורים בגלל שאני מתביישת.
יאללה שיגעתי לך את המוח אז לילה טוב ותודה על העצה , על החיזוקר שהייתי כול כך זקוקה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה לגבי מה שכתבת
shira80014/12/2009אבל חושבת שלא כולם בנויים לבניית עסק עצמאי.
וכמובן שאלו החיים של יעל והיא עושה את הבחירות שלה.
אני חושבת שיעל צריכה להישאר ממוקדת כרגע בנושא אחד,ולא להתפזר על מגוון תחומים.
להשקיע את רוב מרצה בלימודים שלה כרגע זה הכי חשוב.
עבודות עם ילדים אף פעם לא חסר , היא לא צריכה לדאוג מהבחינה הזו. (גם כאשר הגן בו היא עובדת יסגר).
אחרי שהיא תסיים ללמוד יהיו לה יותר אפשרויות תעסוקה.
בכל מקרה, הטיפול יוכל לסייע לה למצוא כוון ומשמעות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה ,עברנו לדף 2 !!!!
קספר15/12/2009את צודקת וגם אני חולקת על דעתך .
מצד אחד הלימודים מקדמים אותי, ביעקר מבחינת השכלה רחבה , ומעעניין לי מאוד . אבל מצד שני .....
יקרה נס אם אסיים את התואר מחכה לי עוד סטיסטיקה א ,סטיסטיקה ב , ריגרסיה , פיזיולגית ששמעתי שזה קשה, קוגנטיבית , לשפר ציון במבוא אמ אמ אמ רננה בקרוב אני אצלך, לקבל פטור מאנגלית , ועוד ועוד
ועדיין אין מי שישלם לי חשבונות, שכר דירה וכול הדברים שכלולים
חשבתי שאתרחק מהמחשה לאיחזה שנ אבל.....
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)