מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המדור לחיפוש קרובים, מבקש מכולםמישהי17/12/2009
לעזור בחיפושים אחרי רננה
נראתה לאחרונה לפני שנתיים, לא הראתה כל סימני מצוקה, ומאז אבדו עקבותיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה נראתה לפני שבועיים
מישהי17/12/2009ולא לפני שנתיים
ורננה - מחפשים אותך, מה קרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רננה פרייברג17/12/2009אני כאן, קוראת ומעודכנת. שמחה שיש פעילות בפורום.
יש שאלה או בקשה ספציפית יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, יש לי שאלה - בקשה
מישהי17/12/2009אודה לך אם תגיבי לשאלה שלי אל רועי, על דרכי הטיול של הפסיכולוג.
מה הכילים שאתם הוא עוזר, האם זו אמפתיה? הגברת מודעות? מציאת כלים בפוטנציאל החבוי? ניתוח של דברים שקרו, ומציאת פרספקטיבות להבנתם?
מעניין אותי מה קו 'העבודה' של הפסיכולוג בהתמודדו עם בעיות הפציינטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
מישהי17/12/2009אני באה מבית שהיתה תקשורת מצוינת בין הילדים להורים _ לא שתמיד הכל זרם חלק, ולא שלא היה חיכוכים, אבל בגדול, הייתי מאד פתוחה עם אמי, מספרת לה על החוויות שלי, על התהיות שלי, על האכזבות שלי.
היא היתה שם לצדי, וביחד בדרך כלל היינו פותרים בעיות.
עם ילדים גם כן יש לי תקשורת מאד מאד טובה. שוב, בודאי שיש חריקות, בודאי שיש לא פעם חיכוכים, אבל קו התקשורת הוא מצוין, אני עושה אתם המון לילות לבנים, ומדברים, מדסקסים כמעט הכל. הן עם הבנים והן עם הבנות.
הם מספרים לי מה לוחץ להם, אני ביחד אתם מנתחת את הבעיות, מנסה למצא פתרונות, מנסה לחזק את הבטחון העצמי, ואת היכולת להביע את מה שהם מרגישים, ואת הדחיפה לממש את הרצונות שלהם, להיות הם מבלי להיות מושפעים הרבה ממה שהסביבה אומרת, להקשיב לאמת הפנימית שלהם.
שאלתי - מה בעצם היה טיפול פסיכולוגי יכול להועיל לי או לילדי?
עוד אוזן קשבת?
עוד מקום לשפוך את הלב?
או שבעצם לפסיכולוג ישנם כלים מקצועיים, שלי ולאמי לא היה אותם, ובעצם מי שאין לו גישה לאותם כילים יוצא נפסד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רננה פרייברג17/12/2009יש הרבה כלים אבל הכלי העיקרי הוא המטפל עצמו, השכלתו והרקע שלו בעבודה עם אנשים.
מעבר לתיאוריות המקצועיות כל מטפל משתמש בשיטה אחרת- אנליטית, דינמית, קוגניטיבית-התנהגותית, ועוד רבות. ויוצק לתוכה מאישיותו ומהרקע שלו. זאת לא טכניקה "נקייה" כמו במקצועות יותר מדעיים כי המטפל הוא אדם עם הסטוריה ומערך רגשי משלו.
אמפתיה חשובה כדי לנסות ולעזור דרך ההבנה של העמדה הרגשית בה המטופל נמצא, קשה מאוד לטפל כשאין אמפתיה. כל הדברים שהעלית למעשה הם דרכים להכיר את המטופל ולסייע לו לפתור את המצוקה הראשונים עמה הוא פונה לטיפול.
יחד עם זאת אני לא יכולה לצייר 'קו עבודה' אחד. יש הרבה ספרים, סרטים וסדרות טלויזיה המבוססות על כך שאין קו אחד, יש כל מיני פסיכולוגים ותיאוריות לרוב.
כל מה שדרוש הוא מטפל אחד טוב שאיתו אפשר לעשות תהליך טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
קספר19/12/2009יש פה מישהו הו הו הו הו הו
כולם עסוקים? קים קים קים קים
אפ אחד לא פה, אז יש פה , הד הד הד הד הד הד
טוב המשך יום נעים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
קספר19/12/2009אחרי הישרדות אני יוצאת , עם חברים, ומקווה שבקרוב אוכל לכתוב לך או יותר נכון , להמשיך את ההתכתבות שלנו,בנושא מערכות יחסים , ממקום של זוגיות .
מה שבטוח הוא שתקופת היובש מסתימת היום!!!!!!!! אהה סליחה ,בלילה (לבן).
מה את אומרת ממש מרגיז אותי, שהידיד שלי התעצבן על זה איזה חוצפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יעל
shira80020/12/2009אפשר להמשיך כמובן את ההתכתבות בנושא, אעפ"י שלעיתים כתיבה על הנושא גורמת לי לכאב מסויים. .אז לפעמים זה טוב לי לשחרר ולפעמים זה לא עושה לי טוב לשחרר.
עכשיו כשהסתיימו כל החגיגות , וסוף השבוע הפעיל והמהנה הזה הסתיים, התחלתי להרגיש מן תחושה של ריקנות. אני חושבת על מחר, על הנסיעה של בעלי השבוע, על תחילת הלימודים בסוף השבוע , על החודש הלחוץ בעבודה (לסגור שנה) . ושוב אני מתחילה להכנס לחרדה ולמתחים ולא יודעת איך ניתן לקחת את החיים בפרופורציה ולא לתת למתחים השגרתיים (ברובם) להשתלט עלי.
תהני היום!
לא הבנתי למה הידיד שלך הרגיז אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב!!!
קספר20/12/2009חס וחליליה , לא6 ארצה שתרגישי לא נעים. אם נושא מסוים גורם לך לקושי , את תכיתבי לי, וברור שנעבור הלאה.
חבל שלא כתבתך לי על כך קודם .
אני שמחה לקרוא שהיה לך נחמד , ושכולם נהנו. מישהי שעובדת איתי, תמיד נוהגת לומר לי , בשעה שאני מתלוננת לפניה על חיי הקשים , וזה בסדר כי אנחנו בקשר טוב .
היא תמיד נוהגת לומר לי, שאני צריכה לפרוט את הבעיות, זאת אומרת לבהסתץכל על בעיה ובעיה בנפרד, לראות ולחשוב עלייה, עד כמה היא גרועה באמת . בסוףרואים, שכול בעיות ביחד, נראות יותר מאיימות , ביחד מאשר לבדן.
וכך גם בנושא הזה , חשבת שיהיה צפוף וכול הדברים שכתבת פה , בסוף הכול הסתדר .
אילו רק אמרתי לך קודם , ההית אומרת לעצמך , בישולים, יש הרבה , אבל יש לי עזרה ,אולי בגלל הגשם יהיה צפוף אבל, יהיה יותר אינטימי , לא יודעת .....
דרך אגב כאשר אני מתלוננת לפניה זה בקטע של חברות לא שאני נופלת עלייה או משהו.
וגם היא בן אדם דוגרי , אומרת מה שמפריע לה, היא וןהבוסית .
בקשר לידיד היה, עבר לא נרוא הוא קצת הבהיר לי שזה מפריע לו שאני יוצאת , עם בחורים .
סליחה ? כתוב לי על המצח זבל ?מה אני מדרכה שאפשר לךדרוך עלייה ?
בכול מקרה תקופת היובש הסתיימה תודה לאל !!!!!
היה לי ערב נחמד , לילה סוער משהו , ועכשיו אני עייפה מאוד, כי הוא היה צריך לקום לעבודה , בחמש בבוקר!!!
חשבתי על זה אחר כך, ולא ניראה לי שאנחנו מתאימים .( ולמה לעזלזל אני כותבת את זה באינטרנט? חחח לא יודעת אשחמח לפרוש פסיכולוגי על זה!)
יאללה הכלבה מחכה לי ...
כמו השיר
"לונדון לא מחכה לי
גם שם אהיה לבד "
והכי מזדהה עם...
"והיאוש נעשה יותר נוח"
שירה ,מקווה שהתאוששת מהאירוע יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולי בדמעות עכשיו
קספר20/12/2009קראתי בוואי נט על ילד בן 10 שנ הרג בתאונת דרכים , לאחר שזכה בתחרות קראטה .
זה ממש מחזיר אותי לימים עברו , אופ למה אנשים נוהגים בצורה פרועה.?
יש כול כך הרבה זילות לחיים של אחרים?
באמת כואב לי הלב ,ההיתי עושה הכול כדי להחזיר את החיים של החברה שלי ,ושל הילד הזה.
אפילו הייתי נותנת את החיים שלי
שני בני אדם , שאינם שיכלו לתת גכול כך ברבה לעולם הזה , את הילד אני לא מכירה כמובן אבל חברה ש/לי , היתה מעולה עם ילדים ,ולמדתי ממנה להסתכל ולהיות עם הילד בגובהה העניים .
למשל לזרום איתם , לשחק איתם תופסת בחצר ,ולזכור את הילד שהיית עד לא מזמן .
אני מרגישה שכאשר אני עובדת עם ילדים, זה כמו אזכרה קטנה בשבילי , אני מרגישה אותה בלב שלי . היא ועד חברה שעבדנו יחד בגן ילדים.
לצערי ,כאשר לומדים חינוך לגיל הרך, וגם כמבוגרים, מאבדים את קצת מעולם הדימיון ,והחיים הבוגרים הם לפעמים בעיניי , אפורים לפעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)