מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לטיפול פסיכולוגירועי סמנה19/12/2009
נשאלתי פה על תפקיד הפסיכולוג ועל מה בעצם קורה בטיפול. זו שאלה מאוד מורכבת שניתנו עליה תשובות רבות, חלקן באורך של כמה מהות עמודים. מן הסתם לא אוכל לתת פה איזושהי תשובה כוללנית או ממצה, בין היתר בגלל שכל מפגש עם מטופל הוא ייחודי. כשאני חושב על הפגישות שלי עם מטופלים בשבוע החולף, למשל, אני רואה שעם כל אחד מהם פעלתי באופן שונה, צדדים שונים שלי הודגשו, והאינטראקציה גרמה לי להגיב בדרכים שונות. יתרה מכך, קשה לי מאוד לנבא איך תראה הפגישה הבאה שלי עם כל אחד ממטופליי. אתם מבינים, אמנות הטיפול הפסיכולוגי (ועד כמה שלא נרצה להיות "מדע", מעורבת פה הרבה אמנות) היא משהו שלא ניתן לרדד להסבר פשוט, מכני. ברמה הבסיסית ביותר מדובר בשני אנשים שמדברים בתדירות קבועה בחדר קבוע. אבל בעצם זו רק נקודת הפתיחה.
ובכל זאת, כדי לא לתסכל יותר מדי את השואלות, אתייחס לדוגמא שנתנה מישהי:
ראשית, אדם צריך להגיע לטיפול מתוך רצון (גם אם אמביוולנטי). אם אני מרגיש שאין לי בעיות או שאין לי צורך בכלל בעזרה חיצונית אין שום דבר שיגרום לטיפול לעבוד. אם ניקח את הדוגמא של אותה אישה מרירה שמאישמה את כל העולם בבעיותיה, יתכן שהיא תגיע לטיפול, למשל, כי נמאס לה להרגיש שכולם מזיקים לה. בטיפול נוכל, למשל, לבדוק מה הקושי שלה עם לקיחת אחריות על השיבושים בחייה, מה זו בכלל אחריות/אשמה בשבילה, האם אי פעם היא הרגישה אשמה ומתי וכו'. מעבר לכך, סביר להניח שארצה לשאול בפירוט על ההיסטוריה שלה ולהבין מה יכל לגרום לדפוס הזה. עוד נקודת מבט חשובה תהיה מה שקורה בזמן אמת בינה וביני. סביר להניח שהדפוס שלה ישחזר את עצמו גם בטיפול ובשלב מסוים היא תראה אותי כאשם בבעיה זו או אחרת. אז אצטרך לבדוק האם יש אמת בדבריה, חלקית או בכלל ונוכל לברר מה היא מרגישה כלפי באותו הזמן, אולי גם מה אני מרגיש כלפיה כשהיא מאשימה אותי כך ואיך דברים היו יכולים להתרחש באופן אחר. זה כמובן הסבר מאוד כללי וסכמטי אבל אני חושב שהוא מאפשר להבין שישנן הרבה נקודות מבט אפשריות ובכולן, בזמן זה או אחר, יכול הפסיכולוג להשתמש לצורך הטיפול. אם נחזור לשאלה "מה אפשר להציע מעבר למודעות?" אז אולי במקרה כזה התשובה תהיה: חוויה חדשה. מה, למשל, אם היא תאשים אותי במשהו שאני אכן אשם בו? אולי היא תופתע לגלות שלראשונה בחייה מישהו מוכן לקחת אחריות ולומר "באמת חטאתי", בהתעלם מכך שהיא מאשימה כפייתית. כמובן שלאחר מכן נוכל לעסוק בהבנה מה חשיבות האקט הזה עבורה ומה גורם לאנשים לא לקחת אחריות מולה בד"כ וכו', אבל בדוגמא הזו רמת החוויה הרגשית יכולה לחולל התחלה של שינוי משמעותי.אני מקווה שהצלחתי לפוגג קצת את הערפל...
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רועי, אשמח להמשך
מישהי19/12/2009אשמח לשמוע חוויות מהשטח, זה מאד מענין אותי, כמובן שמסווים את כל הפרטים כדי שלא יזוהו, אבל הבעיה, דרך הטיפול, השלבים להצלחה, מאד מרתק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת
shira80020/12/2009שרועי צריך לקבל את אישור המטופלים שלו בשביל לפרסם . גם אם נניח הוא מסווה פרטים, לעיתים מטופל יכול לזהות את עצמו דרך הכתוב.
ורועי , זה באמת נושא שמעניין אותי.
כי אם נניח יום אחד המטפל שלי יחליט להוציא לאור ספר על המטופלים שלו.
אני מניחה שהגירסה שלו לטיפול שלי תהיה מעט שונה מהגירסה שלי , מהסיבה שאני מתארת את המתרחש בחדר הטיפול על פי יכולתי ועל פי הצרכים שלי.
הגירסה שלי אולי תהיה "הגנתית" יותר .ולמטפל שלי עשויה להיות פרשנות מעט שונה .
מהצד שלי, אני יכולה לראות בכתיבת ספר על מטופלים, שיש בזה מן החיוב , כי דרך הכתיבה, למשל, של הטיפול שלי (מנקודת ראותו של המטפל) אני יכולה להכיר בדברים שאני מעדיפה להדחיק או להכחיש.
ברור כמובן שמאוד מסקרן אותי לקרוא על מטופלים שלך , אבל אני מניחה שזה לא יהיה נכון מצידך לכתוב על כך כאן.
כמו שלא הייתי רוצה שהמטפל שלי יכתוב עלי אפילו אם הוא יסווה את הפרטים המזהים (מבלי לבקש ממני רשות על כך).
בכל מקרה, הייתי שמחה לדעת ,באופן כללי ,מה דעתך על פסיכולוג שמוציא לאור ספר על המטופלים שלו (כמובן בהסכמה מלאה שלהם ובהסוואת הפרטים המזהים שלהם) .
כמובו שאנשים שקוראים סיפורי טיפולים של אחרים יכולים להפיק מכך אך ורק למידה . אבל האם זה עשוי לתרום גם למטופלים עצמם ? האם ישנם מקרים בהם זה עשוי להזיק להם יותר מאשר להועיל? ואיך אתה רואה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתיבה על מטופלים
רועי סמנה20/12/2009שירה, את אכן צודקת- מסיבות אתיות (שלא להזכיר אנושיות) אין באפשרותי לפרסם כאן תיאורי מקרה. עקרונית גם פירסומים מקצועיים שבהם ישנם איזכור של טיפולים דורשים את אישור המטופלים ובוודאי שאין הצדקה לעשות כן במקרה של כתיבה בפורום.
הנושא של פירסום (בהסכמה) הוא סבוך ובעייתי, גם כשהטיפול הסתיים לפני שנים. נדמה לי שנכתבו כמה מאמרים מקצועיים בנושא אבל אני מניח שאין איזו פסיקה מוחלטת בעניין. כדי ללמוד כאשני מקצוע אנחנו זקוקים לתיאורי המקרה הללו, אבל אין ספק שהם מכניסים הרבה "רעש" לטיפול. לגבי תרומה למטופל- אני מניח שבמקרים מסוימים, בעיקר עם הטיפול עדיין ממשיך בנקודת הזמן שבה הוא "יוצא לאור", העיסוק בדברים שנכתבו, בנקודות המבט השונות, יכול להיות פורה. אבל כמובן שזה גם יכול להיות הרסני לטיפול (ולמטופל).
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרופו אתיקה :)
shira80020/12/2009גם בטיפול הקודם שלי וגם בטיפול הנוכחי לא הבנתי למה המטפל שלי לא מוכן לחבק אותי בסוף הפגישה. ..(בטיפול הקודם פחות היה לי צורך בכך. .).
בטיפול הנוכחי ביקשתי ממנו לא פעם אחת שיחבק אותי והוא היה מאוד נבוך והסביר לי כמה פעמים שהוא אינו יכול מבחינה אתית.
בפגישה האחרונה שלנו (אחרי שקראתי את ספרו של אלי פלח :):):) אמרתי למטפל שלי..."באמת שלא הבנתי למה אתה נמנע מלחבק אותי וזה אפילו די פגע בי במידה מסויימת, אבל אחרי שקראתי את ספרו של אלי פלח אני בהחלט יכולה להבין אותך !!! . הוא צחק :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרועי ושירה - אני חולקת על דעתכם -
מישהי21/12/2009לא מאמינה! כתבתי הודעה ארוכה ארוכה והיא נמחקה! כמה מעצבן
אז רק אתמצת בקצרה את מה שכתבתי
אין בזה שום דבר של חוסר אתיות לכתוב על סימפטומים כאשר לא מזהים את המטופל.
אין פגיעה במטופל אם אחרים לא יזהו אותו ואם הוא יזהה את עצמו, אין בזה בעיה.
רופאים כותבים על מחלות שהיו לחולים
עורכי דין כותבים על בעיות משפטיות, ואפילו בחוק, כאשר אסור לפרסם דברים על אנשים מסוימים כגון קטינים או משפחה מסתפקים ברישום פלוני בפסק הדין והוא מפורסם!
סופרים מסתמכים בפרוזה שלהם על אנשים אמיתיים.
מורים מוציאים ספרים על חוויותיהם עם התלמידים
כל בעל מקצוע חופשי לכתוב על החוויות ועל ההתנסויות שלו, כל עוד אין הוא מפרסם בצורה כזו, שיכולה לפגוע במטופל, היינו שיזהו מי המטופל ומה היו הבעיות שלו, וכל זה לא שייך אם המטופל הוא זה שמזהה את עצמו, מכך לא תצמח לו כל פגיעה, או סבל!
כל עוד החברה לא מזהה במי המדובר אין בכל כל פגיעה במטופל. ולכן מי שכותב צריך להסוות את הדברים
ועוד יותר מכך, באותו ספור יזהו את עצמם הרבה מטופלים, מכיוון שהסימפטומים לא פעם זהים. הרבה מאד אנשים סובלים מאותם סימפטומים ועל פי רוב הם לא מיוחדים דוקא לאנשים אלו או אחרים, כך שגם אם המטופל יחשוב שהוא מזהה את עצמו, זה לא אומר שאכן עליו כתבו, כי ישנם עוד מטופלים עם בעיות דומות או זהות.
לכן ראוי ונכון לשנות את הפרטים
במקום רווקה לכתוב נשואה
במקום בת 18 לכתוב 26
במקום יתומה לכתוב הורים גרושים
במקום חרדה מגבהים, לכתוב חרדה מים
את הסטיאוציה משנים כיד הדמיון הטובה על הכותב, אבל מהות הבעיה היא אותה מהות.
אין שום בעיה לשנות את הפרטים כדי שאי אפשר יהיה לאחרים לזהות את המטופלים וכך לא לא תהייה פגיעה באותו מטופל
אבל אם אדם הוא זה שמזהה את עצמו, מה הבעיה עם זה, במה זה פוגע בו או מזיק לו?
הספרות המקצועית בכל המקצועות מלאה בדוגמאות שהיה לכותב במקצוע שלו, כך דוקא בספרי הפסכילוגיה, ובמיוחד באלו המיועדים לקהל הרחב, תמיד נמצא שם ספורים המתארים את התאוריה של הכותב, והם החלק הכי מענין בכל הספרים.
אז מבלי לפגוע באף אחד, יש כאן היתממות לטעון שאסור מבחינה אתית לכתוב על הדברים, כי בהחלט שמותר, ואדרבא, אשמח אם תפנו אותי לסעיף בחוק/תקנה/אתיקה האוסר על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסעיף 3.7 בקוד האתיקה המקצועית
רועי סמנה21/12/2009"פסיכולוגים לא יחשפו בכתביהם, בהרצאותיהם או באמצעי תקשורת אחרים, מידע חסוי שהשיגו במהלך עבודתם אשר מאפשר זיהוי אישי של לקוחותיהם (אינדיבידואליים או ארגוניים), מודרכיהם, סטודנטים, אנשים הלוקחים חלק במחקר שלהם או מקבלי שירות אחרים שלהם - אלא אם כן האדם או הארגון נתן לכך מראש אישור בכתב".
ההבדל בין כל הרבה מבעלי המקצועות האחרים שציינת לבין פסיכולוגים הוא שטיפול פסיכולוגי לא יכול להיות בלתי אישי וכדי שיהיה איזשהו טעם בתיאור מקרה הוא צריך להיות מבוסס על אמת ייחודית ואישית, גם אם אולי יש לה מקבילות דומות. על כל פנים, מי שמעוניין לקרוא תיאורי מקרים יכול לעיין, בין היתר, בספרים של יורם יובל. אני מבחינתי לא מתכוון לספר פה על מטופלים שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי רועי, אני ממש מתפלאת עליך
מישהי21/12/2009הוא אשר אמרתי
פסיכולוגים לא יחשפו בכתביהם, בהרצאותיהם או באמצעי תקשורת אחרים, מידע חסוי שהשיגו במהלך עבודתם אשר מאפשר זיהוי אישי של לקוחותיהם (אינדיבידואליים או ארגוניים),
זה בדיוק מה שאמרתי, שאי אפשר לפרסם דברים שיכולים לאפשר זיהוי אישי, היינו אם אני אקרא את מה שכתבת, ואני אכיר את אותו מטופלת אני אוכל לזהות שזאת היא באופן אישי. השגש זיהוי באופן אישי.
לכן ברגע שאתה משנה דברים, היינו את הגיל, מצב משפחתי וכו', ולכן לא מזהים מצב אישי, או שאתה לא מתאר סיטואציה שמתאימה רק לבן אדם אחד, לדוגמא, אם אשתו של אילן רמון היתה מטופלת שלך, והיית כותב שהיתה לך מטופלת שבעלה טס לחלל ונהרג, ואחר בנה הטייס נהרג, בודאי שהיו מזהים אותה אישית,
אבל אם היא היתה מטופלת שלך, והיית כותב שהיא אשת קצין בצבא, אשר היה בחיל הים וטבע וגם בנה טבע בים, ולכן היא מפחדת מאד ממים, לא היו מזהים אותה אישית!
בכל הספרים המקצועים מביאים בעלי המקצוע ספורים על דברים שהם חוו עם לקוחותיהם, ואכן הם נזכרים שלא יזהו את הלקוחות אישית, זה כל הפואנטה, לא לתת זיהוי אישי ללקוחות, אבל כן לספר על הסיטואציה עם שינויים ספציפיים שלא יביאו לזהוי האדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניאלץ להסכים שלא להסכים...
רועי סמנה21/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כל כך הרבה ספרות בנושא
shira80022/12/2009יורם יובל כתב שני ספרים
לדרור גרין יש ספר שבו הוא מסביר מה זה טיפול נפשי עם כל מיני תאורי מקרה של מטופלים.
תקראי את הספר שלו "פרויד נגד דורה" .
פרויד שמפרסם תיאור מקרה ולמעשה בוגד בהתחייבותו למטופלת שלו בכך שמציג את תאור המקרה (ללא רשותה) עלפי הפרשנות שלו לשני חלומות שהמטופלת(אידה באוואר) חלמה . כאשר הגירסה של המטופלת לפרשנות שלו שונה לחלוטין משלו . פרויד טוען שבעצם כתיבת המקרה הוא אולי פוגע במטופלת אחת ,אך מביא תועלת להרבה מטופלים וכן גם למחקר המדעי על ידי הדגמת הטכניקה של פירוש החלומות.
ארוויון יאלום כתב ספרים על המטופלים שלו.
אם אזכר בעוד ספרים אכתוב לך!
אני אוהבת לקרוא פרשנויות של חלומות וקראתי כמה ספרים בנושא.
אבל תתחילי עם אלו....
אני חושבת שעצם העובדה שרועי לא כותב על המטופלים שלו מעיד על האנושיות והרגישות שלו, על היושרה שלו ועל החשיבות שהוא רואה בהגנה על הפרטיות של המטופלים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפור הנפש
קספר19/12/2009"עמוק עמובתוך הגוף, עמוק עמוק, שוכנת לה הנפש. איש עוד לא ראה אותה, אבל כולם יודעים שהיא קיימת. ועוד אף פעם, אף פעם לא נולד אדם שלא הייתה לו נפש. כי הנפש נכנסת לתוכנו ברגע בו אנו נולדים ואינה עוזבת אותנו- אף לא פעם אחת- כל עוד אנו חיים. בדומה לאוויר, אותו נושם האדם מרגע הולדתו ועד לרגע מותו."
מיכל סנונית
תודה על מה שכתבת ,היה מאוד מאוד מעניין
רק מה, אני יודעת שלא תוכל לענות לנו,אבל זה עורר אצלי הרבה מחשבות ושאלות
טוב כתבתי משהו אבל מחקתי אותו .
רק אשמח אם תוכל להבהיר לי משהו על סטיבן מישטאל , לא הבנתי , איך גם גדילה של המטפל , יכולה לעזור למטופל
קצת מזכיר לי מה שתארת כאן לא בידיוק ניראה לי שאני טועה .
הגישה של מישטאל קצת גרמה לי להרתע ללכת לפסיכולוג , אם הבנתי את הגישה נכון , ובגלל זה אני גם שואלת .
דבר שני מעניין אות,י לדעת מה פרויד חשב, על כך שההגדרה של הפסיכולוגיה היא מדע הנפש .
בגלל ש הוא היגע מתוחם הרפואה , אבל הדרך שבה הוא התחיל לטפל באנשים, והגה את הפסיכואנליזה ,שונה לחלוטין מזו של המדע , בצורה חדה מאוד .( כך ניראה לי כך לפחות .)
ובכלל איך אפשר לומר שפסיכולוגיה זה מדע?
זה מוזר , מצד אחד עיש המון גישות , מצד שני יש הרבה סוגים של בעיות ,]כול הגישות אומרות , שצריך לעשות לכלל האנשים כך וכך , וגם בעבודה סוציאלית למדנו , על מתן תשובות למטופלים , כגון שאלות פתוחות שאלות מנחות וכו ....
קטנתי מבכלל להגדי את דעתי בנושא , אבל מסקרנות , אלו לא דברם הפוכים ומנוגדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אני לא טועה אז הביהביוריסטים
קספר19/12/2009הכי קרובים למדע לא ?
חחח אפילו חשבתי על זה בזמן המקלחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מיטשל ובכלל
רועי סמנה20/12/2009היי יעל
ראשית, אני רוצה להזכיר שהפורום הוא לא פורום מקצועי ומרבית הקוראים אינם בקיאים או אפילו מתעניינים בגישות התיאורטיות השונות בפסיכולוגיה ולכן אני מעדיף שלא נפתח מדי את הנושאים הללו.
ובכל-זאת, אתייחס בקצרה לשאלתך: מיטשל וחבריו לגישה ההתייחסותית רואים בתהליך הטיפולי תהליך דו-כיווני, שבו גם המטפל מושפע מהמטופל. בהתאם לכך, הטיפול (וזאת יודע כל מטפל) יכול להיות משמעותי עבור המטפל לא רק ברמת המקצועית אלא גם ברמה האישית ולסייע לו ללמוד על עצמו ולהתפתח. זאת, כמובן, לא על חשבון המטופל (!!). זוהי תוצאת לוואי ולא המטרה. המטרה בראש ובראשונה צריכה תמיד להיות טובתו של המטופל.
לגבי שאלתך השניה: הפסיכואנליזה נמצאת על התפר שבין המדע לאמנות. נערכו ונערכים לא מעט מחקרים על הטיפול הפסיכואנליטי אבל בגלל אופיו יחסית קשה לחקור אותו בצורה שיטתית, בניגוד לגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי אותך, לגבי שני הדברים קיבלת
קספר20/12/2009קיבלתי וה]פנמתי את הערתך , תודה על התשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום הרגשתי את ציפור הנפש
קספר21/12/2009טוב , לא כול כך ריציתי לכתוב את זה אבל קצת קשה לי
היום בעבודה היה לי קשה מאוד .
יש לנו ילד שסיפרתי עילו פה בעבר , והיום היה לו קשה במיוחד .
הוא באמת משתדל , אבל היום הוא ממש הרביץ , ודיברנו עובדת אחרת אני ונבוסית , עליו והבנתי ממנה שאין לו טיפול , מלבד טיפול ההומופאטי
בקיצור לא היה לו יום קל
בצוהוריים הוא עמד צעק ובכה , כמעט חצי שעה , בגלל ששמתי לו פסטה בצלחת .
בהתחלה הבוסית אמרה לנו להתעלם ממנו , אבל הוא צעק ובכה כול כך, הדמעות שלו .. שהיא פשוט ישבה איתו , וחיבקה אותו, עד שהוא נירגע.
גם אחרי הצוהוריים הוא ישב כמה םפעמים על הכיסא , ופעם השלישית , אני הייתי צרכיה להושיב אותו. כמובן שחטפתי מכות , והוא נורא בכה וצעק , וכאב לי, כאב לי הלב .
לאחר שהורדתי אותו מהכיסא והסברתי לו , הוא התעלם ממני , וכשישבתי איתם כמה דקות ליפני שהייתי צריכה ללכת קצת בניתי איתם בלגו , ואז אמרתי כזה ביי והוא בלי מילים , בא ונתן לי כזה חיבוק,ענקי , בלי מילים .
רק חיבקתי אותו חזק , ועמדו לי דמעות בעיניים .
ניזכרתי בציפור הנפש , שכש מחבקים אותה היא נהיית גדולה בתוך הגוף , ומרגישה את האהבה .
ורק לאחר כמה דקות לחשתי לו באוזן שאני אוהבת אותו , ושגם כשכועסים על המעשים שלו , תמיד תמיד אוהבים אותו .
יש משהו תרפוי בלכתוב , ובמיוחד לכתוב באמצע הלילה , למרות שככול היום ההיתי מתה מעייפות
בגלל הלילה שעבר
באמת היה לי יום קשה בעבודה .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ...
אני21/12/2009ומה קורה שהמטפל לא מצליח לעזור.....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהמטפל לא מצליח לעזור?
רועי סמנה21/12/2009השאלה קצת כללית מדי. ראשית כל, מה אנחנו (המטפל/המטופל) מחשיבים כשהצלחה? באיזה שלב אנחנו מחליטים שמדובר ב"חוסר הצלחה" ושאין תקווה לטיפול? איך אנחנו מסבירים את חוסר ההצלחה הזה? כל אלו (ועוד) שאלות שצריכות לעלות בטיפול אם אחד הצדדים מרגיש שהטיפול תקוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
אני22/12/2009במצב שהמטופל מרגיש שהטיפול תקוע ולא רואה אור בקצה המנהרה...(אחרי כמה שנים של טיפול) והמטפל חושב שזה חלק מהתהליך וזה בסדר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תקוע
רועי סמנה22/12/2009איני מכיר את הטיפול הספציפי ולכן אוכל להתייחס כמובן רק באופן כללי לשאלתך.
תקיעות היא לעיתים חלק מהטיפול ולפעמים אפשר לצאת דווקא מתוך התקיעות אל התפתחות גדולה בטיפוןל ובכלל. עם זאת, במידה והתקיעות מתמשכת לאורך זמן ולכאורה אין עוד טעם לטיפול, ניתן לשאול מדוע המטופל מתעקש להישאר בכל-זאת ולא לחפש לעצמו מטפל אחר. פעמים רבות כישלון של חלק אחד בנו, הוא ההצלחה של חלק אחר וכך, למשל, מטופל עלול להישאר בטיפול שלא הולך לשום מקום רק כדי לסמן לעצמו "וי" ולהרגיש שהוא עושה משהו עם עצמו. חשוב מאוד לנסות להבין יחד עם המטפל מה לדעת כל אחד מהצדדים הסיבה לתקיעות והאם יש באופק מוצא ממנה.
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)