מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ודיכאון בעקבות פיטוריןאנה24/12/2009
שלום,
אני בת 34, אמא לשלושה בנים קטנים.
בתחילת דצמבר המעביד הודיע לי על פיטורין (אחרי שנה וחצי שאני עובדת במקום זה). זה היה מאוד מפתיע עבורי כי אף פעם לא היו תלונות עלי.
יום למחרת, אחרי לילה ללא שינה, כשנכנסתי לדבר איתו - לא היתה לו אפילו סיבה מוצדקת להגיד לי למה פוטרתי. הוא מצא כל מיני דברים קטנים ובסוף אמר - אנחנו לא מתאימים אחד לשני.
נשארתי לעבוד עד סוף החודש (היום שזו היום האחרון שלי) ובמהלך החודש מתברר לי שהחברה בבעיות כלכליות והוא מעדיף להעסיק מזכירה בחצי משרה ובמשכורת מינימום במקום להעסיק אותי (קיבלתי קצת יותר ממנימום ובמשרה מלאה).
מאז ההודעה על פיטורין אני לא ישנה, לא אוכלת, לא מתפקדת, מתפרצת על הילדים....... אני נורא פוחדת מהעתיד. אני מוגבלת בשעות עבודה בגלל הילדים הקטנים - לא יכולה לעבוד יותר מאוחר מ16.00-16.30. רוב המקומות מבקשים עבודה עד השעה 17.00 ועוד שעות נוספות. אין לי סידור לילדים. אני לא יכולה לקחת כל משרה.
אני ממש אבל ממש זקוקה להכנסה נוספת.
אנחנו גם בעיצומו של טיפול בארגון "פעמונים" שעוזר לנו להסתדר כלכלית וברגע שהפיטורין יכנסו לתוקף - שוב נאבד את הכיוון כי ההכנסות יפחתו משמעותית.
אני ממש לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות. אמרו לי שיש כדורים שאפשר לקחת להרגעה. אני פוחדת להתמכר להם - בחיים לא לקחתי שום כדור כזה.
אין לי כסף לפסיכולוגים ואני ממש פוחדת על מה שצפוי לי. רק המחשבה לשבת בבית משגעת אותי.
אני יודעת שיש לי ילדים שזקוקים לי - אבל כרגע אני לא מסוגלת לטפל בהם. אני כל יום נוסעת לאמא שלי שמטפלת לי בילדים ואני פשוט בוכה ובוכה ובוכה.
יש איזה מקום שניתן לפנות אליו לקבל יעוץ פסיכולוגי במחירים שפוים?
יש איזו תרופה שלא ממכרת?
אני לא יודעת מה לעשות. ממש זקוקה לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
רועי סמנה24/12/2009פיטורין הם מצב שבהרבה מקרים יכול להיות מוגדר כ"משברי". לא קשה להבין ולהתחבר לקשיים הרגשיים שלך ולחששותייך לגבי העתיד. עם זאת, דיכדוך וחרדה עלולים ליצור מעגל מרושע שבו תתקשי למצוא בתוכך את הכוחות להניע את עצמך וליזום על מנת שתוכלי לצאת מהמצב הלא נעים שאליו נקלעת. למרות שעבר זמן קצר יחסית מאז התחילו הקשיים שלך, נראה שאת זקוקה לכל התמיכה שתוכלי להשיג ולשאלתך ישנן כמה אופציות שיכולות להתאים. ראשית, ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי חינם במרפאות בריאות הנפש השונות בארץ, אולם לרוב התורים ארוכים למדי. עוד אופציה היא לפנות לטיפול פסיכולוגי דרך קופ"ח וכך להשיג מספר פגישות במחיר מסובסד.
ישנן לא מעט תרופות נוגדות חרדה שאינן ממכרות כלל וכלל אך למידע ממוקד יותר בעניין מומלץ שתפני לרופא המשפחה שלך.
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב לא נעים
מישהי27/12/2009להיות מפוטרין זה מצב לא נעים, לפתע אנחנו מתחילים להרגיש אשמים, מדוע זה בא לנו, ואולי אנחנו לא בסדר, והדימוי העצמי יורד לנו.
וזאת בנוסף להפסד הכלכלי שבא לנו מהפיטורין.
עודף השעות שהתווסף לנו במשך היום, ובמקום להנות, רק מעצים את החור השחור של הפיטורין.
אז ראשית, צרת רבים חצי נחמה, המצב היום במשק הוא לא קל, וישנם הרבה מפוטרים, אל תקחי את זה אישי, ושנית, לא פעם דוקא מהמקום הכואב אנחנו צומחים.
לא אתפלא אם העבודה הזו לא היתה בדיוק חלום חייך, אבל לא היה בך את האומץ לעזוב ולחפש משהו יותר טוב, והנה נדחפת למים העמוקים, ואולי דוקא מכאן תצמח הישועה, תמצאי עבודה טובה יותר, מספקת יותר, ורווחית יותר.
העיקר זה להסתכל קדימה, ללמוד מטעויות, ולא לשקוע בעבר.
הרבה הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)