אתמול ראיתי ניסויי מעניין בפסיכולוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אתמול ראיתי ניסויי מעניין בפסיכולוג
    קספר
    30/12/2009

בעצם לא ממש פסיכולוגיה, אלה רצו לבדוקת את תיפקודי מוח כאשר אין לו גירויים,חושיים מהסביבה .

חילקו קבוצה גדולה לשתי קבוצות , ( חח לא היה קבותצת ביקורת?) והם היו צריכים לבלות 48שעות ,בחדר חשוך, ללא גירויים של החושיים .
    הקבוצה הראשונה , היתה צריכה לבלות רק בחדר חושוך ,והקבוצה השניה היתה מנותקת מגיריים בצורה יותר רצינית, על ידי מתקן על הידיים ורעש לבן .
    ליפני הניסויי עשו להם , מבחנים שבודקים את התיפקודים התפיסתיים של המוח , היו עוד כול מיני מבחנים ,שאני לא זוכרת מה התפקיד שלהם .
    אבל על אחד המבחנים למדנו , במבוא לפסיכוכולגיה, שנותנים שמות של צבעים , וכול שם של צבע , מודפס בצבע אחר , והנבדק צריך להגיד את הצבע של המילה, ולא את המילה שכתובה .
    בקיצור מעניין היה לראות ,שההתנהגות של כולם היתה די דומה במהלך שהותם בחדר .
    למעט אחת שישנה ., בשלב הראשון ,כולם בהתחלה ניסו לגשש את החדר,
    בשלב השני ,הם ישבו על המיטה ודיברו אל, עצמם , וזה היה דומה לכולם .
    שלב שלילשי . הם הלכו מצד אחד של החדר אל הצד השני של החדר .וזה לפי הבנתי נסיון של המוח לקבל גירויים.
    אחת הנשים ביקשה כול הזמן שאלה למה הסדין שלה רטוב , למרות שהוא לא היה כך.
    שלב שלישי . וזה כולם , ראו הזיות למשל נחשים,חיותכמו גירפות ,או אנשים שמסתובבים בחדר,והמדענים הסבירו שכאשר אין למוח גירויים הוא מפתח אותם בעצמו.
    כאשר הניסויי נגמר, המדענים הודיעו להם ברמקול, הם נורא נבהלו .
    לאחר שהם יצאו מהחדר ,עשו להם שוב את אותם ,מבחנים וראו שתיפקודי המוח ירדו ,בצורה משמעותית,.
    וגם הם ראו שמה שקרה לשוביי מלחמה שיצאו מהשבי שטופי מוח \היה קל לשכנע אותם ,להגיד תשובה שגויה . היה נכון גם על הנבדקים האלו , בעיקר על הזכרים .
    כאשר הם יצאו החוצה לטבע , הם היו יותר מאושרים, ודיווחו שהם רואים את העולם בצורה יותר חיובית .
    דרך אגב כול התוכנית דיברו גם אנשים שישיבו בצינוק, וסיפרו על השניויי שהם עברו .
    יאאלה שיהיה יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני חושבת

קספר
    30/12/2009

ברצינות שאתקשר לגן ואגיד שאני לא מרגישה טוב , למרות שזה לא האמת .
    פשוט אין לי כוחות ללכת לעבודה.
    בזמן האחרון אני מרגישה שם לא נחוצה , בתפקיד עציץ .
    אף פעם אף פעם לא קרה לי שהבוס\ית שלי לא סמכו עליי , ולא קרה שום דבר חריג, מתחילת השנה, שמצדיק את החוסר האמון בי.
    דיברתי איתה אתמול , אבל אל קיר יותר קל לדבר.
    אתמול היא רצתה לראות איך אני מחתלת את הילדים , והסבירה את זה כרצון להתיעלות, ושהיא הבוסית .
    מה זה השטיוןת האלה , החלפתי חיתולים מתחילת השנה, ובכול הגנים שעבדתי בהם , ומה היא רוצה ממני?
    בקיץ , עבדה איתי בחורה שעתשה שנת שרות שלא אהבה להחליף חיתול, אז לפעמים הייתי מליפה לבד ל15 ילדים .
    ואני ממש לא נגעלת מהצואה שלהם , לא שמה כפפות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעלמים ממני פה

קספר
    30/12/2009

למעט שירה .(תודה שירה )
    טוב אני בכול מקרה אמשיך לכתוב על מצוקותיי , ואולי בסוף יצא לי מזה הספר.
    טוב בפרקים הקודמים
    שתי שכנות שלי התאבדו , אחת שרפה את עצמה , אחת קפצה מהגג .
    אני מרגישה שלא מעריכים אותי בעבודה , הבוסית שלי מנסה לשכנע אותי להאמין בבא שלה , הגורו ,
    ואמרה לי שיפה אני לא , לא סומכת עליי בלי סיבה.
    בזמן האחרון אני הולכת לשם בלי הכיף שהיה לי , למרות שהילדים אוהבים אותי.
    פרק 18
    את הימים האחרונים בילתי בין הדברים שצרכים לעשות ובין המיטה .
    קמה כמו אוטומט בבוקר הולכת לעבוד , ללמוד פעם בשבוע, ואת שאר הזמן אני מבלה במיטה.
    אף פעם לא ההיתי כך.
    היום חזרתי מהעבודה עברתי בסופר וקניתי חבילה של שוקולד ציפס, וגמרתי את החבילה .
    בזמן שאני כותבת שורות אלו מתאפקת שלא ירדו לי דמעות .
    וכש התעוררתי היה חושך בחוץ .
    כתבתי פה גם דברים שלא קשורים למצקותיי , ואני יודעת שזה לא פורום תמיכה . אבל לא אכפת לי
    אולי מחר אני אצא עם אותו בחור מליפני שבועיים , אבל לא מתחשק לי , אני לא באמת מרגישה אילו משהו. ויש לי מאז מלא בחילות
    אוי אוי אוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

רועי סמנה
    30/12/2009

אני לא מרגיש שהתעלמתי ממך, את כבר יודעת שאני מעריך אותך ואת נוכחותך פה. עם זאת, כפי שכתבת בעצמך, זהו לא פורום תמיכה ואין לי כל כוונה שהוא יהפוך לכזה. על סמך היכרותי השטחית איתך יש לי תחושה די ברורה שאת זקוקה לטיפול פסיכולוגי, ויפה שעה אחת קודם. פורום תמיכה כזה או אחר לא באמת יסייע לך בפתירת המצוקות והקשיים מהם את סובלת.
    אני אשמח מאוד להתייחס לשאלות רלבנטיות מצידך בנושאים הקשורים לפורום, אם יהיו כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל יקרה

shira800
    30/12/2009

היכולת שלך לחוות את הרגשות , גם את הרגשות הקשים , בלי להתכחש להם/לברוח מהם, היא חלק בלתי נפרד מחיים מלאים.
    אומרים שבלי חושך אין אור

אז תרגישי טוב מתוקתי , ואל דאגה, האור יגיע בעזרת הטיפול שהתחלת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קספר
    31/12/2009

אונם התחלתי טיפול , אבל רק השבוע . עד שארגיש טוב....
    חשבתי שבנתיים , אולי להתנחם בנתיים באנשים שאכפת להם ,מבלי לשלם להם כסף בשביל שיקשיבו לי.
    את ההמשך אשמור לעצמי כי יש דברים שהשתיקה יפה להם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניה תיקון שגיאת כתיב

קספר
    31/12/2009

אונם התחלתי טיפול , אבל רק השבוע . עד שארגיש טוב....
    חשבתי שבנתיים ,אוכל להתנחם באנשים שאכפת להם ,מבלי לשלם להם כסף בשביל שיקשיבו לי.
    את ההמשך אשמור לעצמי כי יש דברים שהשתיקה יפה להם .
    נתראה בשמחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

רועי סמנה
    31/12/2009

אני שמח לשמוע שהתחלת טיפול (זה לא היה לגמרי ברור מהודעות קודמות) ומקווה לראות אותך כאן גם בשמחות, אבל לא רק. אני חושב שהתשובה שלי למישהי בנוגע למהות הפורום תעזור לך אולי להבין איך אני רואה את הדברים ואולי גם לתאם ציפיות.

כל טוב
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו