מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לרועימישהי31/12/2009
יש משהו שאני לא מבינה (באמת לא מבינה, ולא בציניות!) מה נקרא פורום תמיכה, ומה הוא פורום להתמודדויות, מהי ההגדרה של שני הדברים? במה הם שונים האחד מהשני? ואיזה תפקיד ממלא כל אחד מהם?
לדוגמא, אם אני חווה משבר, ואני נכנסת לפורום התמודדות, במה עוזר לי הפורום, או יותר נכון כיצד? האם יש איזה מרשם להתמודדות שאני מקבלת, ואחר כך הולכת למטבח ואופה את המצרכים ביחד עד שיוצאת לי עוגת התמודדות?
ואם אני נכנסת לפורום תמיכה, אז פשוט נותנים לי מקל להשען עליו ולא מאפשרים לי להתמודד?
יש לי הרגשה שרק אני לא מבינה את ההבדל בין הדברים, כי יעל כתבה - אני יודעת זה לא פורום תמיכה- וענית לה, - אכן כן, זה פורום התמודדות - וניסיתי לאבחן את שני הדברים, ולא עלתה בידי, אז אודה לך על הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה בנושא אחר
מישהי31/12/2009כנראה מתקרבים לפסח, עם כל השאלות שלי.
מה דעתך בגדול על פנטזיות, האם הם יכולים לקדם אותנו או לקבע אותנו במצב לא טוב?
מצד אחד אלו כנפיים להגיע למקומות שלא נגיע אליהם במציאות, ויש בהם מעין סם מרגיע, מצד שני אולי יש בהם מהשלילה, כאשר יטשטשו קצת בין המצוי לנשאף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנטזיות ומציאות
רועי סמנה31/12/2009היי מישהי
המילה "פנטזיות" היא מאוד כללית, פנטזיות יכולות להתייחס לדברים שונים ומשונים, להיות ריאליות יותר וריאליות פחות, להיות אדפטיביות או מגבילות. בלי לחלום או לפנטז אי אפשר להתקדם הלאה - אם נניח שמה שיש לנו עכשיו זה כל מה שיכול להיות לנו אי פעם לא נטרח לעשות שום מאמץ לשינוי. מאידך, פנטזיות גרנדיוזיות מדי, או כאלו שאנו שקועים בהן עד כלות, על חשבון פעילות במציאות, ישמרו אותנו גם הן מקובעים במקומנו.
אני מקווה שזה עונה לך על השאלה, ואם לא- את מוזמנת לפרט על סוג הפנטזיות שהתכוונת אליהן.
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התכוונתי לסוג של פנטזיות מאתגרות
מישהי03/01/2010אנחנו מתקדמים לאו דווקא בגלל פנטזיות, אלא בגלל אתגר, בגלל אמביציה, ואולי גם חלומות, אבל לא פנטזיות.
הפנטזיות כפי שאני התכוונתי אליהם הינן דברים שלאו דוקא מדרבנים אותנו להתקדם בחיים, אלא יותר, לנסות להיכנס לעולם שבו אנו יודעים שלא נהיה במציאות, לטוב ולמוטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תוכלי לתת דוגמאות?
רועי סמנה03/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהות הפורום
רועי סמנה31/12/2009תודה לך מישהי על השאלה החשובה. כאשר מדובר בתחום הפסיכולוגי הגבולות בין פורום תמיכתי לפורום שאינו תמיכתי הם שרירותיים במידה מסוימת ועמומים במקצת ולכן חשוב לי להבהיר מהן מטרות הפורום הזה מבחינתי כמנהל (רננה מוזמנת כמובן להוסיף את דעתה האישית בעניין, אך נדמה לי שאנחנו רואים עין בעין).
הפורום הזה הוא פורום מומחים, הכוונה היא שהוא נועד בעיקר לענות על שאלות או התלבטויות הקשורות לנושאים רלבנטיים (במקרה שלנו: משברים ומצבי לחץ למיניהם). בניגוד לפורום תמיכה, שבו הגולשים בעיקר משתפים בקורותיהם וזוכים לעידוד או עצה, הפורום הזה הוא ממוקד והפורמט המרכזי שלו (גם אם לא בהכרח היחיד), כפי שאני רואה זאת, הוא פורמט של שאלה-תשובה.
קיים באתר פורום תמיכה מצוין ואין לי כל כוונה להתחרות בו. מלכתחילה הבהרתי שאני לא מעוניין כרגע לנהל עוד פורום תמיכה וצר לי אם אני מאכזב בכך את חלקכם. לשאלתך, הפורום, בדומה לפורומים רפואיים, נועד לעזור בייעוץ מקצועי ראשוני. כפי שבפורום על מחלות לב לא יתבצע ניתוח לב פתוח וירטואלי, כך גם כאן לא יינתן טיפול אלא הכוונה ראשונית בלבד.
אני מקווה שהדברים ברורים יותר כעת...
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בא נראה עם הבנתי
מישהי31/12/2009אתה מתכוון שהפורום מיועד לשאלות הד הוק, שאלתי, קבלתי תשובה, קבלתי חשבונית וזהו!
מבלי לדווח על הקורה בשטח, מבלי לשתף, מבלי להיות מעורים יחדיו בתהליכים, אלא כספומט של שאלות תשובות?
חשוב מאד לדעת את כוונתך, ואני מאמינה שחשוב לך מאד שהפורום יתנהל על פי הפורמט שקבעת, ונראה שלי שבעצם לא אמורים להיות בו שרשורים ארוכים שבו משתתפים הכותבים, אלא הכותבים רק כותבים את שאלתם, ואת התשובה אתה או רננה מספקים, ובזה תם הענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם = אם
מישהי31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום
רננה פרייברג31/12/2009אני מסכימה עם רועי לגבי מטרת הפורום. אני מבינה שלחלק מהמשתתפים עשוי להיות בכך מן האכזבה, ובכל זאת יש ערך רב לפורום בו אנשים יכולים לשאול שאלות ממוקדות ולקבל תשובות בהתאם.
אני מוצאת שבשרשורים הארוכים קשה לתת מענה ממוקד ולאתר צרכים של פונים. בעוד ששאלות ספציפיות יכולות לקבל מענה ממומחה, ולאחר מכן ניתן לפתח את הנושא במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו לא הבנתי - רננה
מישהי01/01/2010דברת על תשובה ממוקדת
ואחר כך דברת על פיתוח הדברים בשרשורים, נראה לי סותר!
אם הכוונה לשאלות ותשובות, אז כיצד הדברים יתפתחו בשרשור, האם את מתכוונת שכאשר רוצים לפתח את הענין יש לפתוח שרשור בנפרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם וגם
רננה פרייברג01/01/2010לא חושבת שיש סתירה בין הדברים. יש פורומים בהם אפשר לקבל תשובה, להתייעץ נקודתית. וגם לקבל התייחסות ממשתתפים אחרים בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)