מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרידהשני08/01/2010
רועי שלום,
אני בחורה בת 25 ,
יצאתי עם בחור במשך חמישה חודשים שקטן ממני ונמצא בשלב שבו עדיין לא ברור לו מה הוא ייעשה בחיים, זה התחיל כקשר לא מחייב ולאט לאט משניי הכיוונים זה הפך למחייב יותר,
אני סטודנטית גרה בצפון הוא עבר לתל אביב לחפש את העתיד ....
לאחרונה הטריד אותי העובדה שלא ברור לי (בעקבות מסרים כפולים במעשים לא במילים)
לאן מתקדם הקשר ומה המקום שלי בכל התמונה
הבחור כל פעם העדיף שלא להיות בפינה שהוא חייב לחשוב ולקבל החלטה עד שלבסוף הרגשתי שאין לי ברירה ואמרתי לו שאני רוצה להבין מה מקומי ושאני לא יישאר בלאו הכי
הוא לא היה מסוגל לקבל עליו את מלוא המחוייבות של קשר וסיימנו את מערכת היחסים הזו.
הכל אצלי בראש רציונלי
אבל הכאב העז הזה שיש בפרידה איך מתמודדיםאיתו?
והתחושה שאולי פיספסתי את אהבת חיי כי עשיתי דברים לא בדרך נכונה שמקננת בליבי איך ממשיכים איתה ?
אני יכולה לתאר לפרוטרו תהליך נפשי של פרידה שעוברת אישה ,
אתה יכול להפנות אותי למקום שייתאר תהליך פרידה שעובר גבר?
אני מרגישה ומודעת לזה שאני יוצאת מפרפוציות ולא מצליחה לחזור אליהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
רועי סמנה08/01/2010את מבקשת הסבר על תהליך הפרידה שעובר גבר, אך לצערי (ואולי נכון יותר לומר- לשמחתי) "אין חיה כזאת". הדיכוטומיה בין גברים לנשים היא פיקציה והשוני בין הגברים השונים גדול יותר מהדמיון. אין באמת דבר כזה "תהליך פרידה גברי" וכל גבר, על אישיותו וההיסטוריה שלו, מגיב אחרת לפרידה. יתרה מכך, כל אדם, ואני מתאר לעצמי שגם את, מגיב באופן שונה לפרידות שונות, בשלבים שונים בחיים. עם זאת, מעניין אותי לדעת: מה הביא אותך לרצות להבין איך מגיב האקס שלך לפרידה? האם יש איזו פנטזיה ספציפית שרצית לאמת?
לא ציינת כמה זמן עבר מאז שנפרדתם. פרידה היא הרבה פעמים תהליך של אבל והעובדה שאת כואבת ואולי מגיבה באופן "לא פרופורציונלי" או לא רציונלי, בעיקר אם לא עבר זמן רב מאז הפרידה, היא מאוד מובנת. חשוב שתסתכלי לאחור ותנסי להבין איך התמודדת עם פרידות קודמות, האם הזמן ריפא או שנותרת עם משקעים, האם הצלחת להתגבר בקלות יחסית או שהתהליך היה ארוך ופגע בתפקוד שלך. אם התשובות לשאלות הללו גורמות לך לחשוש שהפרידה הזו תגרום לך נזק אני מציע שתפני לייעוץ פסיכולוגי. כנ"ל אם את חושבת שבאופן מתמיד את גורמת ליחסים להתפספס. ואם לא- הניחי לזמן לעשות את שלו, הרשי לעצמך להתאבל על מה שאבד ולהתכונן לאהבות שעוד יגיעו...
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רועי
שני08/01/2010רועי
לא ברור לי אם זה שאני מדמיינת שהוא חוזר מקווה בכל ליבי שהוא יחזור
מנתחת את הקשר ואוספת ערימות של סימנים שהוא רוצה באמת
אם זה חלק מתהליך פרידה שאני ייתגבר עליו
או שאולי אני צריכה לבדוק איתו לתת לו פתח לחזור
ברור לי שאצל נשים יש מין סכמה כזו של תהליך פרידה ולכל אחת זה ברמות אחרות
לא ברור לי אם גברים הם כמונו יושבים כואבים ומתגעגעים בכאב כ"כ גדול שעשוי
להחזיר אותם או שאני חייבת חייבת חייבת להתנתק אני מחפשת תקווה לדעת שהוא יבין שהוא טעה ויחזור אני מרגישה שהתפספס לנו לא מדובר בקשר שמלווה בריבים וכאלו ההתנתקות רציונלית
להתנתקות נוספת עבורי יש משמעות לא פשוטה
עברתי מספר פרידות ומה שלמדתי שפרידה זה תהליך שבין הייתר מעצב אותנו אנחנו יוצאים ממנו שונים אני כ"כ לא רוצה לעבור את זה שוב.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום
רועי סמנה08/01/2010הדילמה שלך לא לגמרי ברורה לי, ואת מוזמנת להבהיר יותר. אם הקשר חסר לך ואת מרגישה שאת מתגעגעת למה שהיה, אז כמובן שאת יכולה לנסות לגשש שוב חזרה, אך חשוב שתשאלי את עצמך אם את מוכנה להיות שוב בזוגיות ללא מחוייבות ברורה. אם לא תצליחו לגשר ביניכם על הפערים בציפיות ישנה סבירות גבוהה שכניסה מחודשת לקשר רק תוביל למפח נפש נוסף בהמשך.
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)