שאלה בנוגע לטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לטיפול
    הדס
    09/01/2010

היי לכולם,

אני חדשה פה.

רציתי לשאול, להיוועץ ולהתייעץ עם מנהלי הפורום וחבריו -

על אף שאינני חדשה ב"סצינת הטיפולים", אם אפשר לקרוא לזה כך, התחלתי לאחרונה טיפול חדש אצל מטפל חדש, ואני מנסה להגדיר לעצמי את מטרות הטיפול או את היעדים שאני רוצה להשיג באמצעות הטיפול.

התחלתי לעשות את התהליך הזה לבד, ואני מוצאת שכל מיני דברים עולים, שאני לא בטוחה אם הם תפיסה לא נכונה שלי למציאות, או אם הם דברים שאכן קורים במציאות (למשל, סתם להמחשה, עלתה אצלי השאלה, האם בעלי אוהב אותי עדיין או לא).

מה דעתכם?

כיצד אתם קבעתם את הדברים האלה בטיפול שלכם?

ומה הצעת הפסיכולוגים לנושא?

תודה,
    האנונימית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לטיפול

הוספת תגובה

• לאנונימית

רועי סמנה
    09/01/2010

ברוכה הבאה לפורום,
    הגדרת המטרות הטיפוליות היא, לפי דעתי, דבר שצריך להיעשות במשותף עם המטפל. גם אם הדברים שעולים בך הם לא מציאותיים עדיין יש חשיבות לכך שהם עולים וחשוב לדבר עליהם בטיפול, להבין מאיפה המחשבות הללו מגיעות והאם ואיך הן קשורות למטרות הטיפול כפי שהיית רוצה לראות אותן.

כל טוב
    רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרועי

הדס
    09/01/2010

היי רועי,

תודה על התגובה המהירה.

האם מה שאתה אומר תקף גם כשהמטפל שואל מה אני שואפת להשיג בטיפול?

אולי זה נשמע קצת מגוחך או הזוי, אבל אני עכשיו בתחילתו של קשר טיפולי אחרי קשר קודם שלא הצליח - ואני לא רוצה שגם הקשר הזה לא יצליח, ולכן אני קצת במתח גם סביב העניין הזה (מעבר לכל הבעיות והמחשבות והדברים שהובילו אותי לטיפול מלכתחילה). אז אולי השאלה קצת מוזרה, אבל אני לפעמים חושבת - האם יש משהו שאוכל להגיד למטפל שאולי יבהיל אותו ויגרום לו לנתק את הקשר הטיפולי? מה עושה פסיכולוג כשהוא חושב שהוא כבר לא מועיל יותר למטופל שלו, גם אם זה רק אחרי מספר פגישות?

האם לדעתכם זה אתי שמטופל יכתוב וישתף בפורום שמנוהל על ידי הפסיכולוג שלו, אם המטפל שלו לא מודע לכך?

האם זה בסדר להשתמש בפורום הזה כבמה לשיתוף ולפריקת עומסים רגשיים בין פגישות?

סליחה על ריבוי השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה ? מותר להגיד כמה מילים?

קספר
    09/01/2010

אני סתם כותבת פה רגילה לא פסיכולוגית ולא קרובה לזה .
    אני לא יודעת , מה היה ביו הפסיכולוג שלך , לבינך,ומה היו התשלשליות הדברים ,
    אבל קצת ניכמר ליבי שקראתי את מה שכתבת .
    את לא צריכה לרצות את הפסיכולוג שלך .
    אם הוא בן אדם מקצועי, ויודע מה שהוא עושה , והוא ירגיש שהוא לא יוכל לעזור לך או לא יודעת מה ,
    תאמיני לי שהוא יהיה בסדר איתך , ובטח ידאג שלא תיפגעי .
    יהיה בסדר !!!!!
    נ.ב
    את כותבת בפורום שהמהל הוא הפסיכולוג שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

קספר
    09/01/2010

זה בכלל לא תלוי בך
    קטונתי מלכתוב את זה וסליחה אם זה לא מדויק אבל זה נשמע כאילו לקחת על עצמך את האחריות של הפרדה בנכם.
    לפי מה שאת מתארת זה נשמע כמו הגדרה של קשר זוגי .
    קטונתי מלכתוב את זה, ושוב ,לא יודעת בכלל מה היה,ואולי בגלל זה לא כדאי לי לכתוב את זה , אבל ליבי אלייך.
    לדעתי המטפל אמור להיות החזק , בקטע של המקצועיות , שיודע מה לעשות , וז\הלא מתפקידך , מהסיבה הפשוטה, שזאת את שבאת לטיפול .
    גם לי קרה השבוע , ש מישהי שעשתה לי קאוצינג , התקשרה אליי ואמרה לי סתם כך , שהיא לא יכולה לעזור לי .
    אחרי כמה שבועות שהיא ניסתה , להתחמק ממני .
    אני ההיתי הראשונה שלה, ואחרי היא הוסיפה עוד שניים , ובכלל רק בזכותי היא התחיל לעסוק בזה ,וללמוד את זה .
    אניי הייתי הפיילוט שלה , אבל אמרתי לעצמי , אחרי שאספתי את השברים, של הנפש שזה בעיה שלה בלבד.
    סתם ניראה לי שאם זה מטריד אותך תנסי לדבר איתו על זה לא?
    שוב לא נכנסת למה היה בנכם אבל מההגיון שלי , שאם זה לא ילך , היוא יהיה בסדר איתך ולא יפגע בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

הדס
    09/01/2010

היי יעל,

אני שמחה שהוספת עוד הודעה, כי בהודעה הראשונה הרגשתי קצת מותקפת...

הבעיה היא לא עם הפסיכולוג הנוכחי, אלא עם הטראומה שהשאירה הפסיכולוגית שהייתה לפניו. היא לא אמרה שהיא לא יכולה לעזור לי, אבל היא לא עזרה. ואני קטעתי את הטיפול.

ובנוגע לשאלתך בהודעה הראשונה - לא בהכרח אמרתי את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימית

קספר
    09/01/2010

קודם כול שיהי לך שבוע טוב .
    וקבלי את התנצלותי הכנה .
    לא היתה לי, כול כוונה לתקוף או אפילו משהו דומה .
    אז סליחה
    אשמח אם תישארי פה , ניראה לי שעדיף שרועי או רננה יעזרו לך בתחום הזה שכתבת.
    אני רק כתבתי את דעתי , וכאמור אני לא מתחום הטיפול .
    ואולי אם הייתי מתחום הטיפול זה לא היה ניראה לך תוקפני .
    כאילו בגלל הכתיבה שלי .
    מקווה ביותר לראות אותך פה הרבה . את נראת לי אחלה של בחורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי משהו

קספר
    09/01/2010

הבנתי שזה היה לך עם הפסיכולוג הקודם .
    אל גדאגה יהיה בסדר .
    מאחלת לך מכול הלב, רק טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק להסביר את עצמי

קספר
    10/01/2010

התכוונתי שלפי דעתי את לא צריכה לפחד , ואת יכולה להגיד מה שאת רוצה .
    ו שניראה לי שהמטפל אמור להיות מקצועי , ולהכיל את מה שאת אומרת , וליישם את מה שהוא למד בתואר שני.

זה ניראה לי בכלל , גם אם את זאת שסיימת את הטיפול או אם לא יודעת מה קורה ...
    ניראה לי שאת לא צריכה לחשוש מלהגיד משהו שיבריח את המטפל שלך , כי אין סיבה לכך .
    באמת תחכי לתשובה מקצועית מהפסיכולוגים פה הם יכולו לעזור לך יותר ממני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית

רועי סמנה
    10/01/2010

שלום אנונימית
    השאלות שהעלית הן כולן שאלות טובות שמומלץ שתפתחי עם המטפל שלך בחדר הטיפול.

רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו