מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאחלת לכולם שבוע טובקספר16/01/2010
משהו עובר עלי,י אם יש לי צורך כול הזמן לחזור למיטה , ולישון
אסון בטהיטי ,עם המוני הרוגים , ואנשים שאיבדו ברגע את ביתם , וחיההם השתנו מקצה לקצה .
אבל החיים ........ממשיכים .
כמו שכתבה המשוררת לאה גולדברג ( שאני מודה יום יום שגדלתי על השירים והסיפורים שלה)
" עוד שבוע... עוד חודש עוד שנה "
שיהיה שבוע טוב שלא תדעו מדברים לא נעימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד יעל -
מישהי16/01/2010כל הכבוד לך שאת לוקחת ללב את הצרות של היקום כולו, של כל ההורגים והפצועים והאומללים,
ואני
לוקחת ללב את השטויות שאני עושה!! לוקחת ללב את האנשים המרגיזים שמסביבי!
אז את צריכה להיות גאה בעצמך שאת לוקחת ללב את הצרות של האנושות, ואת לא אגואיסטית שחושבת דוקא על עצמך, זה מראה על אופי מאד נאצל שיש לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יעל ומישהי
shira80016/01/2010מישהי - מסכימה עם מה שכתבת ליעל... ואני שמחה שאת ממשיכה לכתוב פה...
בדיוק חשבתי עלייך - את זוכרת שכתבתי לך איך אני חושבת שצריך להיות סגנון הכתיבה לאנשים...כתבתי לך שאני לא אוהבת שהתגובה נשמעת מתנשאת ..(כלומר - אני יודע יותר טוב ממך...) ויכולה לגרום למקבל התגובה תחושה שהוא פחות טוב ממך וכו' .
ואת ,לעומת זאת ,כתבת לי שזה לא מספיק להיות אמפטי לאדם שנמצא במצוקה כי כך הוא לא למד.
אז יש לי בדיוק תשובה בשבילך איך אני אוהבת שמגיבים לאנשים וזה משהו שאני גם מנסה לפתח אצלי (בין אם מדובר במקרים בחיים המציאותיים בין חברים למשל,משפחה או בין אם זה בוירטואליה , שמגיבים למישהו).
קודם כל אני אוהבת שמראים הקשבה לאדם שנמצא מולך מהתחלה ועד הסוף , שלא מפספסים אף מלה בדרך, שמנסים להבין בין המלים, חושבים, מפרשים.
אני אוהבת שמפגינים רגישות למצוקות , שאמפטים , אך יחד עם זאת שלא מותרים/ לא מרחמים!!.
אני אוהבת שמעבירים מסר ברור וחד משמעי , אבל לא בצורה אגרסיבית!
כך מקבל התגובה מבין שיש מישהו שרגיש למצוקותיו , שמבין אותו , שאמפטי אליו מצד אחד , מצד שני הוא מבין שהוא קיבל מידע, אף אחד לא מרחם עליו ולא מותר לו ....
ומכאן הוא מבין שהאחריות עוברת אליו....
שיהיה לכולם שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן לכולם
קספר17/01/2010מישהי
חחח ניראה לי שקצת הגזמת , אני משתדלת לעשות את המיטב שאני יכולה ,ניראה לי שזה גדול עליי בכמה מידות , מה שכתבת , אני מנסה מנסה להנעים ולעשות טוב לסביבתי , לא תמיד זה הולך לי טוב , ויש לי צדדים גם אחרים , בכול מקרה תודה! אני שמחה שאת חושבת כך .
לשירה
כש למדתי עבודה סוציאלית למדנו על צורות תקשורת בתוך שיחה הטיפולית.
קשה לי להסביר כי קטונתי מלגכתוב דברים כאלו, בתור אחת שבקושי עושה תואר ראשון.
אבל ממה שלמדתי, לא כול תשובה מלווה בהבנה וכול הדברים שכתבת .
אני כול נהנת עכשיו , יש ברדיו, תוכנית \ תסכית , על לאה גולדברג
אני כול מודה על כך שגדלתי על הסיפורים שלה ועל השירים .
הכי אהבתי את הסיפורים על שלושת האגוזים , מתוך הספר, דירה להשכיר.
שמדבר על כך, שהאושר טמון באדם עצמו , ולא מדברים חיצוניים.
בסך הכול כול אחד ננהנה מהאגוזים והעשיר חלק מעולומו , בלי קשר שהיו לו האגוזיןם או שלא היו.
ספר אחר שלה , שאהבתי בילדות , היה "ניסים ונפלאות ".
שמספר על ילד , שאם זכור לי נכון , היה גר בקירקס , או שלא היו לו הורים.
הוא היה מגיע ללאה גולד ברג עם הקוף שלו ,נפלאות.
ספר מרגש עד דמעות , ובמיוחד זכור לךי , שבדף הראשון היא כתבה שההכרות שלה , עם ניסים ונפלאות, היה , כי הילדים של השכונה שבה היא גרה, היו נכנסים אליה הביתה, באופן חופשי.
והיא אהבה לשוחח איתם .
הילדים של השכונה היו נוהגים לקרוא לה , הדודה של הילדים, וכך היא תיארה את עצמה, הדודה של הילדים כי לא היו לה ילדים.
שבוע טוב
ושהיא היתה וכך קראו גם הילדים הדודה של כול הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל - ושבוע טוב
מישהי17/01/2010לכל אחד מאתנו יש הרבה צדדים
תלוי מה אנו בוחרים לראות בעצמנו ובאחרים
ובכל אופן
ניכר מההודעות שלך שאת מאד איכפתית למה שקורה מסביב גם במקומות רחוקים, וזה בהחלט מראה על אישיות חיובית שיש לך.
אני כרגע בעצבים על מישהו שמעצבן אותי, אדם יהיר ומתנשא, ואני שונאת את התגובות שלי, אז אני נעה בין כעס על עצמי ובין כעס עליו, ומה לעשות זה מעיק עלי יותר מאשר מה שקורה בהאיטי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב מישהי
קספר17/01/2010תודה ושיהיה לך יום , נטול עצבים .
כמו שאת רואה גם אני קמתי מוקדם , ברבע לשבע , בידיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי , עוד משהו
קספר17/01/2010אם את נעה בין הכעס עילו ובין הכעס על עצמך , אם הבנתי נכון , אז זה מראה על אכפתיות , ורגישות שלך .
בעיניי זה מראה על מוסר עצמי גבוהה,בסך הכול אנו רק בני אדם , שטועים מידי פעם, וזה רק מראה על זה שאנו אנושיים.
אם הבנתי נכון, שאת כועסת על עצמך בגלל שאת כועסת על האדם השני.
ומצד שני ,לפעמים אנשים עושים דברים שבאמת מרגיזים , וזה בריא ניראה לי, לכעוס .
יצא לי כש ההיתי אחראיתץ משמרת , או אחראית על אחרים, גם יצא לי להתעצבן עלהם
בקיצור מאחלת לך יום נטול כעסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה עם כל מה שכתבת
מישהי17/01/2010אבל ניסיתי לקרוא בין השורות
מה היתה כוונתך
האם כל מה שאמרת בעצם לא נמצא בתגובות שלי, האם זו היתה כוונתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חלילה
shira80017/01/2010לא קשור אלייך, קשור אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ציפור לילה
קספר17/01/2010אוי סליחה העיפות השפיעה עליי קשות , ומה שכתבתי , לא היה כול קשור . אופס סליחה
כתבת על זה שאני לוקחת את כול צרות העולם על כתפיי , בסך הכול אני בן אדם שאכפת לו , אני יודעת.... מתשדלת.
אני בת מזל סרטן , ואומרים שבני המזל הזה מאופייו בדאגנות יתר .
לילה טוב !!!
חחח מחר נהיה עייפות אה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארהה רגע התכוות אליי בכלל?
קספר17/01/2010או או אל שירה ?
אוי ניראה לי שטעיתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי אכן לשירה....
מישהי17/01/2010ההודעה שלה היתה מופנית אלי, ורציתי להבין את מה שכתבה בין השורות.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס העייפות משפיעה
קספר17/01/2010אמונם ישנתי כול היןם ... נו טוב
עשיו עכשיו אני נכנסת לישון הגיע הזמן לא ?באחת וחצי ?
בדיוק מתאים יש עכשיו את " ערב מול גילעד" ברדיו איזה מרגש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילה טוב יעל
מישהי17/01/2010אני עוד יושבת כאן עם הררי עבודה שעלי להספיק! ועלי עוד לקום מוקדם בבוקר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארהה רגע התכוות אליי בכלל?
קספר17/01/2010או או אל שירה ?
אוי ניראה לי שטעיתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתאום קלטתי משהו
קספר17/01/2010אני יודעת שיש לי את האופציה לעזוב את העבודה בגן .
אבל קשה למצוא משהו אחר .
פתאום קלטתי איזה באיזה אבסורד אני חייה.
אז ככה .
הבוסית הזאת , יעני משחקת אותה שאנטי באנטי . הילדים חמודים , ואני אוהבת את הגיל הזה , משנתיים עד ארבע וחצי אבל..................
המקום הזה הוא לא שיוויוני וומנצל .
דבר ראשון .
היא מחלקת את השעות לפי איך שהיא רואה את טיב העבודה של האדם , ומספיק לה להתרשם ממנו מיום אחד או יומיים. זה אבסורד, הכול חדש הילדים,המקום . החוקים.
אז מישהי שהתחילה אחרי מקבל הרבה יותר שעות ממני .
יש אחראי משמרת , שמקבל יותר כסף ,למרות שהיא נמצאת שם איתנו חצי יום , ובחצי השני היא נמצאת, אבל בחדר שלה .
אז למה צריך אחראי משמרת?
היא מבקשת מאיתנו שנשלם על המתנות של הילדים , ועל המתנות של הגננות.
השכר שאני מקבלת , הוא אומנם בהתאם לשעות שהבוסית נתנה לי, אבל זהו שכר רעב!!!!
המקסימום הוא 1700 שקל !!! וגם זה בקושי .
אני לא בטוחה , אבל ניראה לי שישיבות צוות , שיכולות להימשך שעות , כמו היום בערב , לא משולמות. כולל גם טיולים.
ביום שישי, היא טענה כול היום שהיא לא מרגישה טוב, וגם הבחורה שעבדה איתי, גכאב לה הראש והבטן ,אבל בשונה מהבוסית כשהינו צריכות לנקות, ( זה הבית של הבוסית) פתאום היה לבוסית כוח לא לעזור לנו, למרות שהיא הצהירה , בראיון עבודה , שאין מישהי שרק מנקה , ויצאה לסידורים .
כיאולו בחיאת כול היום היא התלוננה שהיא חייבת לשכב , ושהיא לא מרגישה טוב , ופתאום יש לך כוח?
היא מאוד מאוד מלחיצה את העובדות , למשל ביום שישי שני ילדים רבו על צעצעוע , ואני ככה מנסה לברר בנהם מה קרה , עד שנרגעו הרוחות , והיגעתי איתם להסכם , הבוסית באה ואומרת , ש מי שלקח את הצעצוע יכול לשחק כמה שבא לו , ההפך ממה שסיכמתי איתם , שאני סופרת בלב עד 500 ואז הילד מוותר , ונותן לחבר .
אני שואלת , מה לעזלזל את מנסה ללמד אוןתם? שכדאי לחטוף ? אני מנסה להנחיל להם דרכי נועם , שיהיה להם יותר קל להסתדר בחייםהבוגרים , אחרי הגן , כי הגן זה הכנה לחיים . ויש לי עוד על הלב ...
מה לעשות לפי דעתכם?
זה באמת לא רק לחץ בעבודה , אלה עבדות וניצול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק אני זועקת לעזרה
קספר17/01/2010גם ילד מהגן שבו אני עובדת .
היום הוא נתן לי מכות ונשך אותי , השאיר לי סימנים שמחליפים צבעים .
נ ניסינו כמה גננות לדבר עם הבוסית , שתמליץ להורים שילך לטיפול , אבל כנראה הוא הולך , לטיפול ,או שאצלה ואצל אמא של הילד, טיפול זה משהו הולסיטי. לא יודעת.
אני רואה בעיניים שלו , שהוא זקוק לעזרה , כולכואב לי לראות אותו סובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יעל
shira80017/01/2010אני מאמינה שהיא משלמת לך לפי מספר השעות שאת עובדת , בהתאם לשכר המינימום.
את צריכה להיות סבלנית יעל. את תסיימי ללמוד ויהיו לך יותר אפשרויות ויותר עניין.
אם את רוצה כרגע עבודה בשכר גבוה יותר (אין לי מושג מהן שעות הלימוד שלך ואם זה מתאים לך ) את יכולה (בנוסף) לקחת ילד/ ילדה לביתם אחרי בית ספר, לדאוג להם לא.צהריים,לעזור בשעורי הבית. מרוויחים שכר טוב לשעה (30-40).
את יכולה להציע את עצמך בתור מורה מחליפה בכמה בתי ספר- יסודיים/ חט"ב /תיכונים השכר לשעה גבוה מהמינימום (30-50 ש"ח) ויש דרישה רבה. אין צורך בהשכלה מסוימת.
טוב מתוקה, זה מה שעולה לי בראש כרגע . היה לי יום נוראי היום , אני מרגישה זוועה (בניגוד לסופ"ש הטוב! )
שיהיה לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן שירה
קספר18/01/2010את מאמינה לי, שליפני רבע שעה בערך סיימנו את הישיבת צוות?
ארבע שעות , שמתוכם , דברנו שעתיים על הילד שקשה לו .
זה שהיא נותנת שכר מינימום , אני יודעת , אבל ....ההוצאות על דברים אחרים קצת מקוממת אותי .
תודה על ההצעות , לעבודות, בעבר אכן עסקתי בזה , זאת אומרת שהייתי צריכה להוא שלישית בנות מהצהרון , בשעה 16 , ומטפלת בהם , או יותר נכון להגיד מבחינתי , מלווה אותם עד שהן הולכות לישון .
רק אוכל לכתוב שזו היתה עבודה מטעם הרווחה ושזה לא היה לי פשוט בכלל , מבחינה ריגשית .
חבל שלא היה לי מלווה, מנחה או משהו .
דווקא מבחינת לימודים , צורת הלימוד מאפשרת גמישות גדולה עם העבודה .
הלימודים הם פעם בשבוע, וגם ככה הסימסטר, ניגמר .
אבל נתנת לי רעיונות טובים מאוד .
תודה ולילה טוב , למרות שאת בוודאי ישנה כמו מישהי , רננה, רועי , ושאר העולם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
קספר18/01/2010יש פתגם בערבית ,
יום עסל, יום בצל .
שזה כמו שבוודאי את מבינה , יום דבש , יום בצל .
מאחלת לך שיהיה לך יוםפ הרבה הרבה יותר נעים ושמח מאתמול!!!!
וגם .....
חמים .
להתראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי !
shira80018/01/2010כן ישנתי מ-22 בלילה ... ישנתי ממש ממש טוב
אני כבר לא מצליחה להחזיק את עצמי עד השעות הקטנות האלה... למרות שזה כיף השקט הזה של הלילה - לקרוא ספר, לקרוא במחשב , לראות סרט וכו'...
בכל מקרה... אם היא משלמת לך לפי שעה היא צריכה לשלם לך שעות נוספות.
גם כשמחליטים על מתן משכורת גלובלית חייבת להיות הפרדה בין רכיבי המשכורת , ולשלם עבור השעות הנוספות (אבל לצערנו ברוב המקומות לא עושים את זה ) ,אלא אם כן מדובר במשרת אמון והשכר הגלובלי הוא מראש גבוה מאוד או שקיים קושי לפקח על העובד.
טוב מתוקה... בעלי פיזר את הילדים ואני חייבת לצאת לעבודה ואני מרגישה רע מאוד , אבל אני חייבת להתגבר על המצב רוח הרע ולנסוע לעבודה.
שיהיה יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יעל
shira80018/01/2010תודה על המלים החמות על הבוקר.
ממש עודדת אותי . מיד אחרי שכתבתי את ההודעה שלי , ראיתי את ההודעה שלך וזה נתן לי המון כוחות לנסוע לעבודה.
דוקא היה סופש מעולה . היינו בצפון בעלי ואני לבד בלי הילדים (לכבוד היום הולדת שלי) . יומיים! היה מצויין!טיילנו ונחנו והיה נפלא!
חזרנו עם המון כוחות והילדים ישנו אצל ההורים שלי והיה להם כיף אצלם.
בכל מקרה,הדכאון נבע מכך שיש לי קצת בעיות עם הילדים בתקופה האחרונה.
הבן דוקא פורח בעקבות הטיפול, אבל משהו עובר על הבת והיא כל הזמן רבה עם הבן .
יש לי המון קשיים איתה , למשל היא לא רוצה ללמוד למבחנים מסוימים.
ובתיאוריה אני מרגישה שאני ממש יודעת איך להתמודד , אבל כשזה מגיע הלכה למעשה מאוד קשה לי.
למשל - אם היא לא רוצה ללמוד למבחן אני יודעת שאני צריכה לתת לה להכשל פעם אחת בשביל שתבין שלהבא היא צריכה להתכונן יותר.
או שאם נניח היא מצליחה במבחן שהיא לא התכוננה - אז אני צריכה להבין שהיא לא צריכה ללמוד כל כך הרבה כמו שאני חושבת שהיא צריכה וכיוב' ואולי פשוט לשחרר ולא לקחת את העניינים האלה כל כך קשה.... ,
או למשל אם היא רבה עם אח שלה וזה מגיע למכות, אני צריכה פשוט לא להתערב. לא להתייחס.
כי ברגע שאני מתערבת הם משיגים ממני את התשומת לב שהם רוצים וזה מדרבן אותם להמשיך לריב - "כשיש קהל יש הצגה " '....
אבל כל כך קשה לי לישם את הדברים האלה הלכה למעשה.....
בכל מקרה אני אבקש להשתתף בפגישה הבאה עם הפסיכולוגית של הבן שלי .לדבר איתה על זה.
בקיצור קצת קשה לי להתמודד עם הילדה ועם המריבות בינהם.
אתמול ממש התפרצתי וצעקתי... ובטח שזה לא היה יעיל , נהפוך הוא...
זה מבחינתי הנשק האחרון שלי ואני לא מעוניינת להשתמש בנשק הזה יותר....
היום היה הרבה יותר טוב, כי הלכתי עם הבן ל"בית חם" אצל חבר שלו מהכתה והילדה היתה אצל חבר אחר.
אולי צריך לדאוג להפריד בינהם קצת יותר . שלכל אחד יהיו את החברים שלו .. ופחות אולי "חברים משותפים"..
טוב סתם התחשק לי לפרוק
ערב נעים שיהיה!
מקווה שעבר עלייך יום טוב יעל....
בכל מקרה גם אם את לא מרוצה מהעבודה שלך, אל תעזבי עד שאת לא מוצאת משהו אחר.
נשיקות
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי בנוגע לילדים - לשירה
מישהי18/01/2010שלום שירה,
רק כמה הערות:
1. אני נגד השיטה של לא להתערב במריבות הילדים. אני מאמינה שיש בזה הרבה אכזריות. ילדים הם עם אכזר ונצלן, והחזקם משתלטים על החלשים, ואם לא נתערב זה יהיה גרוע.
אני באמינה בעשיית צדק, עם הילדים שלי תמיד עשיתי משפטים ותמיד נתתי את זכות השימוע, שכל אחד יגיד מה קרה, ובהחלט ניסיתי להגיע למשפט צדק, וזאת לא מנע ממני להראות להם כמה נחמד לחיות יפה ביחד וגם לוותר ורק מי שצודק יכול לוותר, וזה מראה על חוזק היכולת לוותר לשני. אבל זה לא מנע ממני בתקיפות לא לאפשר למי שחזק יותר להשתלט על החלש יותר.
2. בנוגע למבחני בית הספר, אני לא מאמינה בחינוך נקודתי אלא מערכתי, היינו, לי מאד חשובים ציונים, הן שלי והן של הילדים, ואני תמיד משדרת את זה שאיכפת לי, והם יודעים שאתאכזב אם לא יקבלו ציונים טובים ביותר. לפני מבחן אני לא עומדת להם על הראש, אומרת להם זה החיים שלכם ותעשו אתם מה שאתם רוצים, אבל מכיוון שהם יודעים שזה חשוב לי, ואני אתאכזב, זה כבר הופך אינטרס שלהם להצליח.
לעומת זאת, אם ילד מאד השתדל ובמקרה לא הצליח, הייתי מרגיע אותו, אומרת לו שהכל משמים, והעיקר שהוא עשה את שלו!
ילדים קולטים מהר מאד את האווירה בבית, ואם זה בית שאיכפת לו מלימודים, איכפת לו מהישגים, זה יכנס לדם שלהם והם גם ירצו את זה.
אבל אני ממש לא ישבתי אתם עם שעורי הבית ועם הכנה למבחנים אלא לעיתים די נדירות, זה אחריות שלהם וישיתמודדו עם זה, וזה התקפיד של בית הספר להתאים את חומר הלימודים לילדים מבלי אשר ההורים יצטרכו להיות חלק מהם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן שירה
קספר18/01/2010אני חושבת , שזה עניין של גשות חינוך שונות של הורים ותו לא.
זה מאוד תלוי איך חינכו אותך , איך חיינכו את בעלך , ואיך אתם רואים ביחד את הדברים.
אני לא יכולה להביע את ניסיוני , כי עדיין אין לי ילדים .
אבל אני נכולה רק לתאר מה היה לי בילדות , ו סיפור קטן מהגן שיכול להמחיש .
כאשר הייתי קטנה אחי הגדול ואני , ממש לא הסתדרנו . גרנו באותו החדר 12 שנה !!!
ובגרך כלל הוא היה נותן לי מכות , ומכפכפ אותי חופשי חופשי\, וגם לי לא היה חסר .....
אני מאוד סבלתי מזה ובשונה ממנו היתי קצת יותר סבלנית ומאופקת .
וגם תמיד דרשו ממני לוותר ולהיות מאופקת .
טוב , לאחר המכות המרובות , כמו כול ילדים רגילים, ההינו הולכים להורים , .
אבל אימא שלי כמוך שירה, היתה אומרת לנו לפתור את הבעיות לבד .
וזה היה מצויין , כך לפחות אני חושבת , זה הורד את התקופות של הריבים .
דרך אגב שתדעי , שכמו שאני נוהגת תמיד לומר, שהגן זה מגרש המשחקים להתנסויות במצבים חברתיים , לעתיד. כך גם לפי דעתי זה עם ריבים עם אחים .
בריבים עים אחים, הילדים לומדים הרבה מאוד דברים על עצמם , על הסביבה ,על אינטרקציה חברתית וכן...
טוב סיפור קטן שקרה לי ליפני שבוע וחצי בערך.
בשעות הצוהוריים , לאחר ארוחת צהוריים הילדים יורדים לשחק בגינה, ויש גננת אחת שנמצאת איתם , אבל בו בזמן הזה היא צריכה לעשות המון דברים .
כמו לחתל את הצעירים , לנקות את הסירים שהילדים הגדולים עשו בהם פיפי או קקי ,ועד ועד ..
בקיצור באותו היום אני ועוד בחורה סימנו לנקות , ולסדר את הגן , והיה לנו זמן להיות בגינה ,עם הילדים .
אנחנו יורדות למטה , ולאחר כמה דקות , שמנו לב שכול הצעצועים כמעט, נעלמו.
טוב חיפשנו וחיפשנו , אמרנו ,אולי העיפות משפיעה .
אני עליתי למעלה לשבת ליד ילד, שכול פיפס קטן מסיח את דעתו , וקשה לו להרדם .
פתאום הוא מסתובב אליי , ותבינו שהוא ילד שיכול לקורע מצחוק , עם עולם פנימי ודימיון או או או חבל על הזמן .
אז בקיצור , הוא מסתובב אליי מואומר לי משהו לא ברור שהכובע שלו עף , ושהו רוצה שאני אחפש לו אותו .
הילד הזה לא יכול לישיון בלי הכובע צמר שלו , טוב יצאתי החוצה מחפשת מחפשת, פיתאןם השכנה של הגן קוראת לי, COME HERE אני מתקרבת , ו רואה , שכול הצעצועים שם בגינה שלה, כולל הכובע של הילד.
אחרי ברור איתם גילינו שהם הצליחו להעביר , ולזרוק את הצעצעוצתעים מעבר הגדר בעבודה משותפת ובערמומיות , מתחת לאף של הגננת .
עכשיו תביני כול היום, הם באים אילנו בריבים, ובתלונות , של הילד הזה אמר שאני קרנף , הילד זהז אמר לי שהוא לא בא אליי . רגע אמשיך אחר כך , אול מייל האישי אופה ,כי ידיד שלי מהאוניברסיטה התקשר ואני לא לעשןת את שני הדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קספר19/01/2010בוקר טוב שירה!
הפאונטה של הסיפור הוא שלפי דעתי , דווקא כשלא הסתכלנו , או יותר נכון לומר, כאשר הילדים ראו שלא שמנו לב, הם הצליחו להסתדר מצויין, ואפילו לשתף ביחד פעולה .
בקשר ללימודים , איניני יודעת , כי אמרו להורים שלי , לא לעזור לי בשיעורי בית , כי היה יוצר תיסכולים . אבל ניראה לי בגלל ליקויי הלמידה .
בכול מקרה איניני יודעת מה לכתוב .
יהיה בסדר !!!!
שמחה שהצלחתי לעודד אותך , ולו רק טיפה לעשות למישהו אחר טוב על הלב , עושה גם לי הרגשה טובה .
שיהיה לך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)