מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה נראה לך המצב ? האם לא צריך לסייםבת 2714/03/2010
בוקר טוב ,
מה עושים במצב כזה ... ?!
אם הרופאים בסוף האבחנות שלהם המתסכלות והמכאיבות אומרים שאני סובל ממכיהאהזן כמובן חוץ מהאבחנות הרפואיות האחרות ...
זה ממש הכזיב אותי , ובכך אני לא מאמינה בשום מילה או טיפול שהם נותנים... זה אולי מתוך כעס , אכזבה ,או אפילו האבחנות השגויות שלהם או שלא מבוססות על מדע רופאי ...
ככל שאני שואלת למה זה ? איך זה קורה ? איפה הולך הדם... ?... למה קשה לי לנשום ? למה כואבת הבטן ? למה הדופק 160 והחום עולה בליה ל 39.5 ? אין תשובה ואין תשובה ----ואם יש וולא בקיצור רב ולא לעניין , אפילו מדברים מחוץ לחדר - כי בקיצור לא יודעים למה זה קורה ?
הבעיה הרופאית היא כך : התחילה לפני כשלוש שנים עם כאבי בטן עליונה והקות דמיות - אחרי שנה מההקות עברת כריתה חלקית של הקיבה בגלל כיבים מדממים .. ההימוגלובין היה בהתחלה יורד ל 4.5 היו נותים מנות דם אבל ללא שיפור משמעותי במצב הדם ...
לפני שנה חזרו הירידות בהימוגלובין ל 6 נותנים מנות דם - עולה ואז אחרי כשבוע זה יורד ואז אצטרך להתאשז וקבלת עוד מנות - וכך החיים שלי ... טיפול ללא אבחנה...\
נכון שעברתי מרבית הבדיקות האפשריות ( גסטרו' , קולו' , קפסולה , מיפוי ע"ש מקל , CT רובן תקינים ולא מראים דימום כלשהו , אפילו מבחינה גיולוגית הכל תקין , וגם כן אורולוג מבחינתו תקין ...\
בגלל שהבדיקות לא מראות סיבה להירידות בהימוגלובין - וכל פעם אני מתלוננת שקשה לי לינשום למרות שהסיטואציה תקינה 98-100% , קושי בהליכה , לחץ בחזה ודפיקות לב , כאבי ראש , סחרחורת .... לא יודעת אפילו אם מותר לי להתלונן במצב כזה ... כי אם מתלוננת הינה האבחנה שלהם סאני סובלת ממיכהאזן (איך הגיעו לזה לא יודעת?!!!) אולי כי אין באמת רופאים שיודעים לאבחן ולטפל בבעיות ...
אני בנתיים לא מאמינה לשום מילה ממה שהם אומרים , אפילו בתקופה האחרונה אני קורעת מולם את מכתי השחרור או הבדיקות ... תגידו שאני משוגעת ולא אחראית ... בנתיים זה לא יכבת לי ... מרגישה שבבה"ח הכל מזויף , אבל התרופות או מנות הדם ועירויי הברזל מזוייפים - כי הם לא עושים את העבודה שלהם...
אני מודה שאני בדיכאון קשה ואפילו חמור יותר מדי ... למה מה אתם מצפים ממני ? כבר מספיק לי !!! לא נראה לי שכך אני צריכה לחיות ! אפילו לפעמים מרגישה שעדיף למות ולא לסבול אני וגם המשפחה שלי מהמצב הזה ... למה לחיות כך ?! מה יש בחיים האלא חוץ מכאבים ותסכול אחרי תסכול ... חוץ מהתנהגות הרופאים כלפי - הם מרגישים שאני לא יודעת כלום - אבל את האמת כל מילה ומילה נכנסת באוזן ולא יוצאת אפילו מאחורי הדלת ...
אני בוכה והם לא רואים את הדמעות שלי !!! צועקת ואף אחד לא שומע אות ...
כבר מספיק... כן מספיק ... ועוד פעם מספיק
זאת לא החיים שציפיתי לה . ולצערי צריך להפסיק אותה מיידית ...
עדיף לי ולמשפחתי ...אולי אנוח קצת - לישון ולישון עד אין סוף ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינכהואזן
ד''ר אילן נילמן14/03/2010שלום
ניכר מן המייל שלך שאת במצוקה ושאיבדת את אמונך ברופאים. את מתארת תופעות גופניות קשות ללא ממצאים רפואיים פתולוגיים שיש להן השלכות קשות על מצב רוחך. יתכן שאת סובלת מקושי פסיכוסומטי (קושי רגשי הבא לידי ביטוי גופני). אני מייעץ לך לפנות לטיפול (או לפחות יעוץ ראשוני) נפשי לבירור.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2717/03/2010-המייל של כבר יותר מ-15 שנה ובכלל לא קשור למצב נפשי או גופני .
מההתחלה אני לא אמרתי לא אבחנות רופאיות גופניות אבל הם כבר כשלושה שנים לא יודעים הסיבה לך ...
נו עברתי לפני כשנה פלוס כרית חלקית של הקיבה - אז יש משהו .... אבל מה ולמה ?!!!! אין להם מוסג....
בדיקות הדם מראות אנימיה חומורה שעד לפעמיים מקבלת מנות דם ( שזה קורה בתקופות קרובות 2-3 פעמיים בחודש) - אז יש משהו .... אבל מה ולמה ?!!!! אין להם מוסג....
וכך האלא ... הדופק המהיר , כאבי ראש , סחרחורות , קושי בנשימה... זה לא סימנה לחץ וחרדה ממשהו - אלא כתוצאה מהימוגלובין נמוך (5.5-8.8) ...
אני שוב לא אומרת שאיני סובלת מדיכאון כתוצאה מכך - אבל.... איל אלך למשל לטיפול בזה ולצערי אני ממש מאוכזבת מתוצאות ותגובות הרופאים ... מאיפה להביא אימון לכך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמון
ד''ר אילן נילמן17/03/2010שלום
אני מבין שאת נתונה במצוקה לא פשוטה שאיתה את מתמודדת לבד. הבעיות הגופניות משפיעות על מצב הרוח שלך ועל הדרך בה את תופסת אותן.
נדמה לי שמאוד כדאי לך לפנות לטיפול נפשי שבו תוכלי יחד עם המטפל/ת לבחון את מצבך ולשקול את הצעדים שיש לנקוט כדי להתמודד עם הקשיים שלך.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיייי
סטודנטית בלחץ18/03/2010לאחי הקטן גם ירד ההומוגלובין ל -7 . שזה נמוך מאוד ,
ואת יודעת מה אמא שלי עשתה ?
היא פשוט טחנה בלעשות לו מיץ רימונים !!!
שתי רימון , ותנסי להבין מה הבעיה , לשתות רימונים טבעיים ולא סתם מהסופר זה אחלה פתרון ,
וגם לאכול בשר עם הרבה דם , כאילו אחרי שתשימי על האש או לטגן אותו :) אל תאכלי את זה לא מטוגן , זה מעלה תוף זמן קצר את ההומוגלובין שלך ללא צורך במנות דם !!!!
כאשר ביקשו לאח שלי בדיקות מעבדה שוב להומוגלובין ולכל מני דברים בדם ,
האישה שבמעבדה , " מי זה האדם הזה שהעלה למטופל הזה את ההומגלובין בפרק זמן מאוד קצר "
עובדה = רימונים מאוד טוב לגוף
בתנאי שאת יודעת למה ההומגלובין שלך הוא עדיין ברמה נמוכה
בהצלחה בהמשך.
אני סטודנטית בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)