פחד מקהל עקב מחלת סרטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מקהל עקב מחלת סרטן
    יהודית
    26/04/2010

אמא שלי עוברת טיפולים כימוטרפיים מזה כחודשיים לאחר שגילו לה סרטן בלבלב עם גרורות בריאה.
    מזה כחודש וחצי כשהיא הולכת לבית המרקחת ויש שם יותר מ- 5 אנשים, היא כולה נלחצת, מזיעה, דפיקות לב והיא מיד רוצה ללכת הביתה. דבר זה חוזר על עצמו בכל פעם שהיא הולכת לבית המרקחת או לכל מקום הומה אדם.
    למה? מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מקהל עקב מחלת סרטן

הוספת תגובה

• פחד קהל

ד''ר אילן נילמן
    26/04/2010

שלום יהודית

אני מתאר לעצמי שאת עוברת חוויה קשה עם המחלה של אמא. למחלה גופנית, לא כל שכן סרטן שמעורר (לא תמיד בצדק) אסוציאציות קשות, יש אספקטים נפשיים נלווים. המחלה משפיעה על הגוף באופן שעלול להוריד את הביטחון ולעורר חרדות שונות ומשונות. אינני יודע אם לטיפולים הכמותרפיים של אמא יש תופעות לוואי המשפיעות על המראה כמו למשל נשירת שיער. שינוי מעין זה תורם את חלקו בהיווצרות של חרדה, מה גם שהחולה צריך לעבור תהליך הסתגלות לא פשוט סביב המחלה והשינויים שהיא מחוללת.
    יתכן וחרדת הקהל של אמא קשורה בתופעות שתיארתי. כדי להתמודד עימן, חשוב שתהיה תמיכה מצד אדם שיכול להקשיב ובפניו אמא יכולה לדבר על החרדות שלה. מימד נוסף נוגע לזמן הנדרש מבחינה רגשית כדי להסתגל למצב החדש.
    מעשית אני מייעץ לעודד את אמא לדבר על הרגשות שלה סביב המחלה, הפחדים שלה, החרדות שלה סביב הגוף, סביב מגע עם קהל וכיו"ב. במידה ויהיה שינוי לטובה, מה טוב. במידה שלא ניתן לפנות לעזרה מקצועית.

בברכה

אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו