מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מקהל עקב מחלת סרטןיהודית26/04/2010
אמא שלי עוברת טיפולים כימוטרפיים מזה כחודשיים לאחר שגילו לה סרטן בלבלב עם גרורות בריאה.
מזה כחודש וחצי כשהיא הולכת לבית המרקחת ויש שם יותר מ- 5 אנשים, היא כולה נלחצת, מזיעה, דפיקות לב והיא מיד רוצה ללכת הביתה. דבר זה חוזר על עצמו בכל פעם שהיא הולכת לבית המרקחת או לכל מקום הומה אדם.
למה? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד קהל
ד''ר אילן נילמן26/04/2010שלום יהודית
אני מתאר לעצמי שאת עוברת חוויה קשה עם המחלה של אמא. למחלה גופנית, לא כל שכן סרטן שמעורר (לא תמיד בצדק) אסוציאציות קשות, יש אספקטים נפשיים נלווים. המחלה משפיעה על הגוף באופן שעלול להוריד את הביטחון ולעורר חרדות שונות ומשונות. אינני יודע אם לטיפולים הכמותרפיים של אמא יש תופעות לוואי המשפיעות על המראה כמו למשל נשירת שיער. שינוי מעין זה תורם את חלקו בהיווצרות של חרדה, מה גם שהחולה צריך לעבור תהליך הסתגלות לא פשוט סביב המחלה והשינויים שהיא מחוללת.
יתכן וחרדת הקהל של אמא קשורה בתופעות שתיארתי. כדי להתמודד עימן, חשוב שתהיה תמיכה מצד אדם שיכול להקשיב ובפניו אמא יכולה לדבר על החרדות שלה. מימד נוסף נוגע לזמן הנדרש מבחינה רגשית כדי להסתגל למצב החדש.
מעשית אני מייעץ לעודד את אמא לדבר על הרגשות שלה סביב המחלה, הפחדים שלה, החרדות שלה סביב הגוף, סביב מגע עם קהל וכיו"ב. במידה ויהיה שינוי לטובה, מה טוב. במידה שלא ניתן לפנות לעזרה מקצועית.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

