עתיד מקצועי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עתיד מקצועי
    דנה
    08/06/2010

המחשבות על העתיד שלי נורא מלחיצות אותי. סיימתי תואר ראשון לפני שנתיים , ובגלל המשבר לקח לי זמן מה עד שמצאתי את עצמי. עכשיו אני עובדת בעבודה שקשורה לתואר אבל לא יודעת לאן זה ממשיך. כולם סביבי מתקדמים לתואר שני ואני לא יודעת אם זה באמת יתרום לי. המחשבות על העתיד המקצועי שלי מלחיצות אותי מאוד ואני מרגישה מאוד מבולבלת כשאני נדרשת לענות על השאלה של מה הלאה. אני מנסה פשוט לא לחשוב על זה ולהתקדם לאט לאט תוך התמקדוטת בצעדים קטנים. האם זו גישה נכונה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עתיד מקצועי

הוספת תגובה

• בניית קריירה

ענת תנעמי-שפרינצק
    08/06/2010

דנה שלום. נראה מתוך דבריך שאת עסוקה בבחירת מקצוע וההתפתחות בו. לא ציינת האם התחום בו את עוסקת מעניין אותך והאם את רואה את עצמך מתפתחת בכיוון שבחרת. מה את בעצם שואלת לגבי עתידך המקצועי? האם השיקולים שלך הם כלכליים? ממה את מבולבלת? אני יכולה רק לומר, כשאנחנו מחליטים לא לחשוב על משהו זה בדרך כלל מכיוון שאנחנו די מפחדים לגלות מה יש שם ולהתמודד עם התשובות שניתן לעצמנו. לכן, אני לא בטוחה שלהתקדם צעד צעד זה הפיתרון במקרה שאת מתארת. אני מתרשמת מהמעט שכתבת שרצוי שתבדקי עם עצמך ממה את חוששת ומה מבלבל אותך.
    בברכה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    09/06/2010

תודה על תשובתך. עקרונית התחום מעניין אותי, אבל הוא לא היה הבחירה הראשונה שלי. לצערי איני יכולה לעבוד במה שהתכוונתי כשהתחלתי את לימודי. אני לא ארחיב בנושא. התחום מעניין אותי כאמור, אבל אין ככ לאן להתפתח וחשבתי שבהמשך אתפתח לתחומים חופפים - כלומר אלמד עוד כל מיני דברים שיעזרו לי, אוסיף מיומנויות ואעבור לתחום אחר. העניין הוא שתמיד חשבתי שאני אעשה תואר שני, כי אני מאוד מעריכה השכלה גבוהה ונראה שכרגע זה לא ממש יקדם אותי לאן שאני צריכה. ובכל זאתף בכל פעם ששואלים אותי האם אני רוצה ללמוד או מתי אני מתכוונת ללמוד הנושא מאוד מלחיץ אותי, כי אני בעצם כרגע חורגת מהתוכנית המקורית שלי שבה רציתי לעסוק במהו אחר ולשם כך גם לעשות תואר שני. האם זה נשמע הגיוןני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטויות

ענת תנעמי-שפרינצק
    09/06/2010

דנה שלום. דבריך נשמעים לי מאוד הגיוניים. כשאנחנו חורגים מהתוכניות המקוריות שלנו, אנחנו הרבה פעמים מרגישים אי נוחות, כאילו סטינו מהדרך שהתוונו לעצמנו, ומה שאנחנו שוכחים בדרך כלל זה שהחיים דינמיים והעיקר הוא לא אם נשארו במסלול (או בתלם) אלא מה אנחנו מרגישים לגבי הבחירות שלנו ולמה. מה שאני מנסה להגיד או יותר נכון לשאול הוא, מה בעצם מפריע לך? האם שאלותיהם של אחרים? הציפיות? האכזבה שלא הלכת אחרי מה שרצית? נראה שאת נמצאת במצב שאת צריכה להחליט לאן את ממשיכה מכאן ואת לא בטוחה שתבחרי נכון. תקשיבי לרחשי ליבך.
    בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו