פוביה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוביה.
    חיים
    26/07/2010

שלום.
    אני בחור בן 25
    לפני כשבועיים הכרתי באחד הצאטים באינטרנט בחורה מיוחדת ומקסימה שהיה לי מאד כייף לשוחח איתה. דיברנו בטלפון כל לילה שיחות ארוכות למשך כשבוע וחצי, באחת השיחות היא הזמינה אותי לסוף שבוע בדירתה לפני שהיא ראתה אותי, וחוץ מזה תפסתי אותה בשקר קטן. וישר התחלתי לפחד שלבחורה יש כוונות לסחוט אותי, ומאז אני כל היום קורא באינטרנט על סיפורים של נשים שסחטו גברים. והמון מידע על נשים שהתלוננו על אונס שלא היה. ואני חושש שהפחד הזה ימנע ממני ליצור קשרים בעתיד. מה הטיפול המומלץ?
    חשוב לציין, בעבר היה לי פוביה מHIV אחרי שקיימתי יחסי מין לא מוגנים. ובגיל 14 עברתי התעללות מינית על ידי אדם שלא הכרתי. (אולי יש לעובדות האלו השפעה)
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוביה.

הוספת תגובה

• פוביה

ד''ר אילן נילמן
    26/07/2010

שלום חיים

לא ברור מהו השקר הקטן שתפסת אותה- הוא יכול להיות מהותי וללמד משהו על אופיה של אותה בחורה ויתכן ומדובר בשקר לבן שמחלץ ממבוכה או שתכליתו למצוא חן.
    כפי שאתה כותב אכן ישנן בחורות שסוחטות גברים (וגברים שסוחטים נשים) אך כמובן אין זה מלמד על הכלל. הדרך המציאותית לבחון זאת היא בחינה הדרגתית ומושכלת של הקשר- לא סוף שבוע טרם הכרות אלא בילוי צנוע בבית קפה לזמן קצר ומשם להמשיך הלאה.
    עם זאת, כיון שאתה מעיד על פוביה בעבר וניצול מיני, יתכן ולחשדות שלך יש שורשים עמוקים יותר שכדאי לבחון אותם במסגרת טיפולית. בד"כ פוביה מדבר ספציפי (כמן HIV) מכסה על פחד נפשי המופיע בלבוש קונקרטי.

בברכה

אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה

חיים
    26/07/2010

שלום אילן,
    בראשית הודעתי ברצוני להודות לך על המענה המיידי.
    השקר שהבחורה שיקרה בהחלט היה שקר לבן שלא אמור להעיד על הבחורה. אבל מכיוון שהבחורה הייתה מאד מאד איכותית לא היה לי כל כך ברור למה בחורה איכותית כל כך נמצאת בצ'אט, ולמה היא בוחרת לשוחח עם אדם שללא ספק פחות מוכשר ומוצלח ממנה כל כך הרבה זמן. (אני לא סובל מדימוי עצמי נמוך, זאת המציאות.)
    אבל השאלה שלי לא התייחסה לבחורה הספציפית הזאת, כי אליה אני כבר אפילו פוחד לצלצל ולא כל שכן שאין לי אומץ לצאת איתה לבית קפה.. השאלה שלי התייחסה לפחד מקשר עתידי שגם אז אפחד מסחיטה.
    כשאני רואה היום בחורה ברחוב היא ישר הופכת אצלי בראש לאובייקט שסוחט גברים.
    שוב תודה
    חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה

חיים
    26/07/2010

שלום אילן,
    בראשית הודעתי ברצוני להודות לך על המענה המיידי.
    השקר שהבחורה שיקרה בהחלט היה שקר לבן שלא אמור להעיד על הבחורה. אבל מכיוון שהבחורה הייתה מאד מאד איכותית לא היה לי כל כך ברור למה בחורה איכותית כל כך נמצאת בצ'אט, ולמה היא בוחרת לשוחח עם אדם שללא ספק פחות מוכשר ומוצלח ממנה כל כך הרבה זמן. (אני לא סובל מדימוי עצמי נמוך, זאת המציאות.)
    אבל השאלה שלי לא התייחסה לבחורה הספציפית הזאת, כי אליה אני כבר אפילו פוחד לצלצל ולא כל שכן שאין לי אומץ לצאת איתה לבית קפה.. השאלה שלי התייחסה לפחד מקשר עתידי שגם אז אפחד מסחיטה.
    כשאני רואה היום בחורה ברחוב היא ישר הופכת אצלי בראש לאובייקט שסוחט גברים.
    שוב תודה
    חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה

ד''ר אילן נילמן
    27/07/2010

שלום חיים

אתה מתאר תחושה קשה שכל בחורה הופכת בתוכך למישהי מסוכנת סחטנית ונצלנית. ברור מדבריך שאין לכך שום קשר למציאות החיצונית אלא למציאות הפנימית שלך. כדי להיפטר מן התחושה הרודפנית הזו אני מציע לך לפנות לטיפול ולבחון את מקורותיה.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו