שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דניאל
    26/07/2010

היי קוראים לי דניאל אני בת 17, אני נמצאת כבר מס' שנים בתהליך של הורדה במשקל, לא מתוך בעיה בריאותית אף פעם לא הייתי שמנה אבל כמו כל ילדה תמיד רציתי את גוף המושלם להוריד עוד כמה קילו מהמשקל.
    במשך התהליך הזה הייתי בהורדה ועלייה במשקל ופיתחתי הפרעת אכילה כיום אני שומרת על אורח חיים בריא אוכלת בריא ועושה ספורט. במשך כל התהליך אני נמצאת במצב של לחץ תמידי, לחץ מהרצון לרדת מהר או פחד כל הזמן מעלייה במשקל או משינויים בגוף שלי יש לי חששות המלוות אותי יום יום ואני חושבת שהדבר משפיע עליי לרעה, יש לי בעיות שינה במשך כבר הרבה מאוד זמן ניסיתי כדורים טבעיים שיעזרו לי להירגע והתייעצתי עם רופאה לגבי בעיות השינה שלי ושום דבר לא עזר לי רק כאשר אני מנסה להרגיע את עצמי שהכול בסדר אז אני מצליחה להירדם. בנוסף במשך תקופה ארוכה יש לי כל מס' ימים פתאום התפרצויות בכי פתאומיות ושינויים תמידיים במצבי הרוח אני יודעת כי כל התופעות האלו נובעות בגלל שהראש שלי טרוד כל הזמן בעניין ההורדה במשקל.
    עכשיו מצבי השתפר לאחרונה מתחילת החופש הגדול המשכתי לנסות לרדת ועכשיו אני מנסה להימנע מבדיקת המשקל שלי או מבדיקת היקפים וכדומה כי כל שינוי שאני רואה מכניס אותי ללחץ, עכשיו לאחר תקופה ארוכה אני כמעט מרוצה מהגוף שלי אני יודעת שאין לי עוד הרבה להוריד כדי להיות שלמה איתו לחלוטין אבל הבעייה העיקרית שלי היא הפחד מהעלייה אני מנסה להתעלם מהחששות האלה אבל הן לא עוזבות אותי כ"כ יש לי איזשהו ג'ינס שמדדתי שעולה עליי ואני מרוצה ממנו כי זה המידה שחיכתי להגיע אליה וכעת אני כל הזמן פוחדת שהכול יעלם פתאום ושאני יעלה או שמחר אני אקום בבוקר ופתאום אני ארגיש שעליתי איזה 5 קילו והג'ינס כבר לא יהיה טוב.
    מצטערת על החפירה אבל רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי שיעזור לי להעביר את החששות האלה והפחדים האלה ולנסות לחיות נורמלי מבלי שהדבר הזה יטריד אותי באופן תמידי אולי איזשהן שיטות הרגעה או משהו כזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אף אחד לא יכול לעזור לי?

דניאל
    03/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר אילן נילמן
    04/08/2010

שלום דניאל

נראה שלאורך השנים התפתח אצלך הלך מחשבה של הפרעת אכילה. הפרעת אכילה היא בראש ובראשונה בעיה רגשית שיש לה מרכיבים גופניים מלווים.
    אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי- את בהחלט עשויה להתגבר על הקושי שלך. אנא אל תשתהי ככל שתקדימי לפנות לטיפול כן ייטב.

כל טוב

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו