התמודדות עם בגידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם בגידה
    שושי40
    23/08/2010

במהלך סידור של ניירת ישנה, גיליתי פתק שנכתב לבעלי מאשה אחרת, שממנו עולה כי הם בילו יחד את הלילה... לפי התאריכים של שאר הניירות בערימה, אני מנחשת שזה מלפני כשנתיים. בנוסף, היא כותבת בסוף: "נתראה בשארית היום"- מה שמביא אותי לחשוד שזו מישהי מהעבודה שלו.
    אנחנו נשואים 10 שנים, עם שני ילדים קטנים, אחד מהם בעל צרכים מיוחדים.
    נישואים טובים סה"כ, בעלי מאד מעריך אותי ומפרגן לי, נמשך אלי ויוזם סקס לעיתים תכופות, אומר שהוא אוהב אותי.
    הוא מנכ"ל של חברה, מבלה שעות ארוכות בעבודה, וטס לא מעט לחו"ל.
    בחברה יש הרבה עובדות צעירות ומושכות.
    בעלי גבר כריזמטי, עם בטחון עצמי, תיאבון גדול לחיים, אוהב אדם, אוהב נשים ואוהב סקס. ידעתי את זה כשהתחתנתי איתו וזה חלק מהסיבות שבגללן אני אוהבת אותו.
    חוץ מזה, אני כבר לא ילדה, בת 40, ודי ליברלית בהשקפותיי על מוסד הנישואין, וסה"כ מאמינה שמה שלא יודעים, לא פוגע, בעיקר אם מדובר ב"סטוץ" שלא מערב רגשות עמוקים.
    אני גם לא כזאת תמימה, ומדברים שאמר בעבר ניחשתי שאולי הוא לא תמיד היה נאמן לי (למשל, תגובות סלחניות כשמדברים על "בגידות" של אחרים, אמירות כמו- כולם עושים את זה, וכו').
    אילו הייתי יודעת שזה משהו קצר ולא רציני, הייתי מוכנה להעלים עין, אבל יש שני דברים שמטרידים אותי- קודם כל, האם מדובר במשהו קצר שחלף או ברומן מתמשך, והאם היה/יש רגש בסיפור? ושנית, אם זו באמת עובדת שלו, האם היא עדיין עובדת איתו?
    בנוסף, אני מרגישה שמעכשיו לא אוכל להתנהל איתו כרגיל, כל עוד אני יודעת והוא לא יודע שאני יודעת... אני לא חושבת שבריא לקשר שאצבור כ"כ הרבה "רעל" מתחת לפני השטח. מצד שני, אני לא יודעת איך להתעמת איתו, וחוששת שישקר לי.
    אני לא רוצה בשום אופן לפרק את החבילה, יש לנו 2 ילדים קטנים שמאד זקוקים לנו, וכאמור, הנישואים שלנו סה"כ טובים.
    אשמח לקבל עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם בגידה

הוספת תגובה

• התמודדות

ד''ר אילן נילמן
    24/08/2010

שלום שושי

הדרך בה את מעלה את הדילמה שלך מצביעה לדעתי על הספק שלך ביחס המוצהר שלך לבגידה (לכאורה) של בעלך: יחס סלחני וקליל משהו המשקף גם את רצונך לשמור על הנישאוין והמשפחה. לצד זה, ישנו ספק מכרסם שמא "הבגידה" עלולה להיות סכנה ממשית לנישואין ולמשפחה.
    בגידה ונדמה לי שכל בגידה היא סימפטום למשהו שמתרחש בין בני הזוג. לעתים זהו סימפטום קל לעתים סימפטום קשה יותר של בעייתיות בקשר. הבגידה לעתים באה לעקוף את הבעיה בקשר- במקום להתעמת עם הבעיה על ידי דיבור ישיר שיציף את הקשיים על פני השטח פונים החוצה למשהו לא מחייב ומשכיח צרות. אלא שהמשהו המחייב הזה מטבעו שיסתבך שהרי קשה עד מאוד אם לא בלתי אפשרי לנהל כפולים בין אם אלה חיים כפולים של בגידה ובין אם אלה חיים כפולים של שתיקה.
    אינני יודע את התשובה לכך אך נדמה לי שיש טעם בשאלה הבאה: כיצד קורה שבעלך משאיר "עדות מרשיעה" ועוד שנתיים? היתכן שבאופן לא-מודע הוא מבקש שתדעי על כך?
    נראה לי שחיים משותפים המתנהלים בצל החשד שלך מבגידה ומסכנה של פירוק הנישואין הם מעמסה אדירה, מיותרת ומזיקה. כמובן שאני מבין את הקושי שלך להתעמת עם בעלך ולהרעיד את אמות הסיפים אך נראה לי שעימות זה יכול להוות התחלה של בירור הקשיים.

בברכה

אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו