לחץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ
    משמש
    07/10/2010

היי ,

אני מרגישה לחץ ומתח , כמו כדור שיושב לי על הלב , הפחד שלי הוא פחד מכשלון , מלא להצליח ולא תמיד יש לזה אחיזה במציאות . לרוב זה קשור לעבודה , אני חייבת להיות בשליטה כל הזמן , גם כשאני חולה או בחופשה אני מתעסקת בעבודה - אני ממש מרגישה מכורה וזה ממש קשה לי אני במתח תמידי , בפחד תמידי , ואני כל הזמן שואלת את עצמי האם יש דרך אחרת ?? האם אני יכולה ללמוד להרפות ? האם לא כל דבר שלא הצלחתי בו התפרש אצלי ככשלון עצמי מוחלט? אני מרגישה שכולם מסביבי יודעים במה הם טובים , ואני לא יודעת ולכן אני מרגישה כך שכל דבר מקרי ולא באמת כי אני טובה בו! זאת מחשבה לא נעימה ואני עובדת על עצמי די הרבה אבל יש תקופות שזה יותר קשה תקופות שהבטחון מתערער... האם יש לכם עצות בשבילי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    10/10/2010

שלום

נראה לי שתכנים נפשיים רבים ומגוונים שמעסיקים אותך הותקו לזירת העבודה באופן כזה שהעבודה הפכה לחזות הכל והצלחה/כשלון בה תקבע מי את בעיני עצמך ובעיני האחרים. נדמה לי שמתחת לפרפקציוניזם בעבודה רוחשות דילמות מתחומים שונים- הרי בסופו של דבר החיים מורכבים לא רק מעבודה- שנפשך מבקשת להן מענה.
    אני מציע לך לבחון את הדילמות הללו במסגרת טיפול. אם אינך מוכנה בשלב זה לפנות לטיפול נסי לדבר עם מישהו/מישהי שאת סומכת עליו/עליה.

בהצלחה

אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו