מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמהמיכל09/10/2010
ביתי בת 23 נפרדה לאחרונה מחבר שהיה עמה כמעט שנתיים, חברות יפה טובה ואינטסבית. הפרידה נבעה בין השאר בגלל בחור אחר שגרם לה לקצת פרפרים בבטן והזכיר לה ריגושים שקצת שכחה. בגין השגרה בה שקעה.
לדעתי היא טעתה.
החבר הקודם היה איש מדהים. משכמו ומעלה.
היא אהבה אותו.
גם אנחנו אהבנו אותו.
הפרידה לא הייתה קלה ולוותה בהרבה יסורי מצפון על שפגעה בחבר הקודם.
הבחור החדש נראה טיפה מרחף... לא יודע עדיין מה רוצה מעצמו, מרושל, מוזנח וחי רק את הרגע (בן 26).
נראה לי שלבת שלי מגיע קצת יותר.
אני יודעת שאין ממש מקום להורים להתערב, והיא כנראה כרגע חושבת מהלב ולא מהראש.
היא לא נמצאת איתו הרבה זמן אבל כהורים קשה לנו לחבב אותו.
זה גם לא אומר שהקודם מחכה לה... ובכל זאת אני מוטרדת. אני חוששת שהקשר יהפוך לרציני יותר.
איך אפשר להגיד לה זאת, מבלי שתפגע, מבלי שהוא יפגע ?
והאם בכלל זה נכון להתערב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה - תגובה
ד''ר אילן נילמן10/10/2010שלום רב
אני יכול להבין את דאגתך כהורה. אני מתאר לעצמי שביתך החליטה להיפרד מחברה הקודם לא רק כי מישהו גרם לה לכך אלא היא שותפה מלאה בהחלטה הזו. כהורים אנחנו תמיד נחשוב שלילדים שלנו "מגיע יותר" אך חשוב שנוכל לזוז מעט הצידה ולכבד את ההחלטות והבחירות שלהן בין אם אלו בחירות "טובות" או "רעות". אין זה אומר שאת צריכה לעמוד מן הצד ולא לומר דבר. נכון לעכשיו יש לך עמדה ברורה נגד הבחירה של ביתך. אולי את יכולה לדבר איתה מעמדה של לנסות להבין (ולכבד) אותה ואת מניעיה מבלי לשפוט מ טוב עבורה או רע עבורה. לא בהכרח מה שטוב לכם כהורים טוב לבת שלכם.
וחוץ מזה מעט פרופורציות: היא בת 23 לפניה הזמן להתנסות, "להשתגע" עד שתעשה את הבחירה שלה.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק
מיכל11/10/2010לעניין הפרופרציות.
תודה על ההארה.
אבל האם לטעמך, אין טעויות שיכולות לעלות לה ביוקר ?
אני יכולה לנסות להבין אותה.
אבל רק לקוות שלא תצטער על בחירותיה.
ואם אנו כמשפחה לא מצליחים לחבב את אותו עלם שבחרה... איך מתמודדים עם זה מבלי לאבד אותה ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק - תגובה
ד''ר אילן נילמן12/10/2010שלום רב
איש מאיתנו אינו חף מטעויות. בוודאי שהיא יכולה לטעות ובאותה מידה יתכן ואת טועה. הבר החשוב בעיני זו היכולת של ההוה ללוות להקשיב לייעץ ואף לומר " את טועה" אך בכל מקרה הבחירה היא של ביתך ולא שלך. יתכן והיא תצטרך לשלם מחיר על הבחירה אך זהו כנראה שכל לימוד הכרחי להתבגרות וצמיחה.
אם משפחה לא מצליחה לחבב את העולם שהיא בחרה זה מצער זה כואב. יחד עם זה המשפחה צריכה לזכור ולכבד שזה העולם שלה. אם יכבדו את הבחירה שלה למרות אי ההסכמה אני לא רואה דרך שתאבדו אותה.
כל טוב
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)