מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצת עצובהדפנה04/11/2010
שלום.
שמי דפנה וננאה לי שנתראה הרבה בפורום הזה- אין לי מישהו שאני סומכת עליו כ"כ ויכולה לספר לי את כל אשר על ליבי...
אז ככה- אני נשואה+ילד מתוק וחביב שלצערי מאז נולד סובל בעיות שונות בעיכול שעד היום (הוא בן שנה וחצי) לא עלו לדעתי על הבעיה האמיתית. הדבר הזה גורם לנו לתסכול גדול בתור הורים שלא יודעים כבר מה לעשות ומי יכול לעזור. העניין אלינו כ"כ רגיש משום שהבן שלי נולד לאחר 5.5 שנות נישואים בהם לא זכינו להביא ילדים באופן טבעי; נכנסתי להריון רק לאחר התערבות רפואית-(הפריה חוץ-גופית), וכנראה שזו הדרך היחידה שלנו להביא ילדים לעולם. אותי אישית זה מתסכל מאוד כי את מרבית הטיפולים הלא-נעימים והפולשניים אני זו צריכה לעשות, כאשר הבעיה היא אך ורק בבעלי. ברור לי שגם לו זה לא נעים והוא חש אשם במה שאני עוברת. אני התעקשתי לא ללכת לטיפול (מתוך פחד מהכאב, פחד שהתבלבו במבחנות, ח"ו...) אלא שלפני 3 שנים אבי נפטר וזה הביא אותי לחשיבה שונה- והחלטתי כן לגשת לטיפול ולמזלי ההחזרה הראשונה הצליחה ולא היה צורך בהחזרות נוספות. אבל אח"כ ילדתי את בני בניתוח קייסרי- מה שגרם לי לכאבים רבים, סבל מהבטן שעדיין לא חזרה לעצמה- ובנוסף עכשיו- במקום להנות מבני ב100% אני צריכה ללכת איתו לבדיקות וטיפולים. ובשל כך אני כרגע לא עובדת משום שהוא מוגבל במה שמותר לו לאכול ולכן הוא לא יכול להיות בחברת ילדים אחרים שכן אוכלים, כי הוא מתגרה וגם הוא רוצה והמטפלת "לא יכולה עליו", ובצדק...
וכאילו לא די בזה-נפגעתי מהבוס שלי שלא בא לקראתי ובדרך לא ברורה איכשהוא מצאתי את עצמי ללא עבודה. בסוף זה יצא לטובה כי אני צריכה להיות עם הבן שלי- אבל זה השאיר בי חותם ועד עכשיו אני לא מצליחה להתגבר על זה. מידי-פעם אפילו אני חולמת על זה בלילה- זה כמו סיוט בשבילי מרב שנפגעתי. ועוד דבר ואולי הכי חשוב: היחסים עם בעלי התערערו מאז הלידה. כבר שנה וחצי שבעלי אינו סבלני כלפי כפי שהיה לפני לידתו של בני. גם תדירות הסקס ירדה ואני מרגישה עם זה ממש נורא! אני בחורה מאוד יפה ומושכת ואני לא מבינה איך הוא לא נמשך אלי כאשר בחוץ כולם פוזלים לכיווני... המקרה האחרון שקרה שממש שבר אותי היה היומולדת שלי. היומולדת שלי הגיע והוא כלל לא התייחס לזה. הוא לא קנה מתנה, לא הפתיע במשהו רומנטי, לא יצאנו-כלום! כלום! רק אמר מזל-טוב בטלפון (מהעבודה) וזהו! נפגעתי מאוד וחשתי מושפלת. חלף חודש מאז ולמרות שכאילו הכל חזר להיות כרגיל- בתוך תוכי אני לא מצליחה לסלוח.
אני מרגישה סוג של רייקנות. אני בבית וכרגע אני לא מתלוננת על כך כי אני יודעת שזה לטובתו של בני. אבל ברגעים בהם אני לבד אני קצת חושבת על כל מה שקרה לי בשנה האחרונה (מכל הבחינות) ומנסה להבין איפה טעיתי או מה היה הדבר שגרם לשינוי כה משמעותי בחיי. וזה לא הילד שלי. ממש לא! הוא דווקא זה שגורם לי לחייך כל בוקר מחדש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת עצובה - תגובה
ד''ר אילן נילמן04/11/2010שלום דפנה
אני מתרשם שבשנים האחרונות את מצויה בסיטואציה מתמשכת של לחץ ומשבר במישורים שונים, מה גם שאיבדת את אביך. כיון שהתמודדת לבד לאורך הזמן נמנע ממך לחלוק עם מישהו את שעובר עליך וטרם עיבדת את סידרת האבדנים שאת מתארת במייל שלך.
נדמה לי שאת זקוקה למסגרת שתסייע לך לעבד מה שעבר עלייך. אני מייעץ לפנות לטיפול. בהקשר זה חשוב שתשקלי אם חשוב לך כרגע לפנות לטיפול אישי או לטיפול זוגי שיסייע ליישב עם בן זוגך את היחסים ביניכם.
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)