מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למי לפנותנלה17/11/2010
שלום,
אני בת 23, ולא כ"כ יודעת לתאר את מה שעובר עליי ואני בכלל לא יודעת אם מדובר בסתם הורמונים או רגשות טבעיים ונורמליים, או מצוקה אמיתית.
ב4 השנים האחרונות אני סובלת מאפטות כרוניות, כל שבוע 2-3 אפטות, לעתים 3 בבת אחת, מדובר בכאבים עזים עד כדי שיתוק וחוסר תפקוד מוחלט..
ניסיתי את כל התרופות הקיימות בשוק, עשיתי בדיקות דם על מנת לשלול משהו פיסי כגון הרפס, סרטן וכו', התחלתי לקחת ויטמינים למרות שלפי הבדיקות דם הכל תקין לחלוטין.
מדובר במצב שמאד מתסכל, ואני לא יודעת אם זה נובע מסטרס, או שאולי הסטרס שאני מרגישה שאני נמצאת בו נובע כתוצאה מהאפטות.
להוסיף לכך את העובדה שבשנה האחרונה עברו עליי הרבה טלטלות,
גם נכנסתי להריון לא רצוי ועברתי הפסקת הריון, וגם התגלה סרטן אצל אמא שלי,
אני רוצה גם לציין שחזרתי לפני חצי שנה מטיול ארוך בחו"ל שבמהלכו (ארבעה חודשים) היו לי רק 2-3 אפטות סה"כ - בהתחלה של הטיול ובסופו.
בשני הקרים מדובר במצב של לחץ והתרגשות והנחתי שכרגיל זה בגלל זה, ואילו כל שאר הטיול הייתי שרויה במצב נינוח ורגוע ועל כן לא תקפו אותי האפטות.
את המקור ללחץ התמידי אני לא יודעת לזהות כי רוב הזמן אי מרגישה בסדר,
למרות שלפעמים יש לי נפילות קשות והתפרצויות בכי וכעס, הכל נראה פתאום אבוד, אבל הרבה פעמים חצי שעה אח"כ פתאום אני לא מבינה על מה היתה כל המהומה.
כמו כן אני גם בוכה כל פעם שיש לי עימות עם מישהו - מנהל\חבר\עמיתים בעבודה
אפילו שלא ממש מדובר בעימות, למשל: אפילו אם עשיתי טעות מקצועית לגיטימית, ובסה"כ המנהל שלי בא להסביר לי איך להתמודד פעם הבאה, הוא אפילו מחייך ונחמד, אבל אני מתחילה לבכות..
עוד תופעה - שמתי לב בשנה האחרונה שנהייתי רגישה לרעש והתרחשויות, כלומר כשיש מסביבי רעש מכמה מקורות - נאמר רדיו, טלפון מצלצל, אנשים מדברים, וכו', אני מרגישה שהדופק שלי עולה, נהיה לי חם נורא עד כדי סחרחורת ואיבוד רגעי של שיווי המשקל, והשרירי שלי מתקשים ונתפסים ואני בכלל לא שמה לב אני ממש צריכה כמו בסרטים לשבת לנשום ולספור עד עשר, אבל זה יכול לקרות שוב 5 דקות אח"כ.
אני נמצאת כבר כמעט שנתיים בטיפול שמאד עוזר לי ומשפר את המצב לאט לאט בצעדים קטנים,
אך אני תוהה אם די בזה, אולי אני צריכה גם טיפול תרופתי?
חשבתי על זה, והתייעצתי עם המטפלת שלי והיא אמרה שהיא תחפש עבורי שמות של פיסיכאטרים ותפנה אותי,
אבל רציתי חוות דעת נוספת. כמו כן אני גם מפחדת שאגיע לפגישה אצל פסיכיאטר והוא יסתכל עליי בזלזול וישפוט ויגיד שאין לי שום בעיה אני סתם מפונקת ולא יעזור לי...
אשמח לעצה אני כבר מיואשת :(
נלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לפנות - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק19/11/2010נלה שלום. אני מתרשמת שאת מטפלת בבעיות ובקשיים שיש לך בצורה שקולה וטובה, את בטיפול ואת משתפת את המטפלת שלך במה שעובר עליך. גם אם הפסיכיאטר יאמר לך שאין צורך בתרופות, את תדעי שבדקת את האפשרות הזאת ושאת מטפלת בעצמך כמיטב יכולתך. תמשיכי כך ותסמכי על התהליך בו את נמצאת:)
דרך צלחה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פיתרון!
רן02/12/2010שלום נלה,
שלחתי לך תגובה זו, אבל היא נמחקה ע"י האתר (כנראה בגלל שהוספתי קישורים למוצרים), אני שולח לך שוב את אותה ההודעה ללא הקישורים ואני מקווה שתצאי את התוספים המתאימים בעצמך.
מאד נגע לליבי לשמוע על בעיותייך ואני מקווה שאוכל לעזור לפחות בנוגע לאפטות.
גם אני סבלתי שנים מאפטות וניסיתי כל דבר אפשרי עד שהגעתי לנוסחה.
מזה כ-4 שנים כל פעם שיצאו לי אפטות הצלחתי למנוע את התפרצותן וסיימתי את האפיזודה תוך יום עד יומיים מבלי לסבול מכאבים.
אז ככה,
קודם כל כדאי שתעשי בדיקה לויטמנים מקבוצת ה- B וכן לאבץ. שניהם מאד חשובים לתפקוד המערכת החיסונית וכן עוזרים להתמודדות עם לחץ.
מאד סביר שיש לך חסר ב- B12, אבל גם אם לא- הצעתי לך- להתחיל לקחת מולטי-B,
ויטמינים מסוג B, נספגים בגוף ומסיסים במים לכן העודפים יוצאים בשתן- אל תבהלי מהשתן הצהוב לאחר נטילת המולטי B.
וכן אבץ- 50-100 מ"ג ביום:
בנוסף, ברגע שאת מרגישה שאפטה עומדת לצאת באופן מיידי תתחילי לקחת כמות גדולה של ויטמין A. ויטמין A עובד על הרקמות הריריות וימנע כמעט לחלוטין את התפתחות האפטה. הכמות של הויטמין A חייבת להיות גדולה- כ- 100,000 יחידות ליום למשך מספר ימים ועד לפחות יומיים עד להעלמות המוחלטת של האפטה.
אל תפחדי לקחת כמות גדולה לזמן קצר (של ימים) אין בזה סיכון (זה אומר, שמהויטמין הזה תצטרכי לקחת עד 10 כדורים ביום בזמן התפרצות האפטה).
באופן כללי אני הייתי ממליץ לך להמשיך לקחת ויטמין A בכמות קטנה כל יום בין 5000-10,000 יחידות ביום.
בנוגע לתכשירים, ישנו תכשיר אחד שבאמת עובד, אך כרגע לא מיובא לארץ שם התכשיר הוא: Canker Cover
אני תמיד מבקש מחברים בחו"ל לשלוח לי, אבל אני בטוח שיש גם דרך להזמין אותו במשלוח.
לסיכום,
איכות חייך יכולה להשתפר בצורה ניכרת!
תני לויטמינים להתחיל לעבוד ותראי שגם תדירות האפטות תלך ותרד- ובהן אפשר לטפל במהירות ויעילות!
מאחל לך בריאות ואושר.
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)