מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ ועוד...HOUSE25/11/2010
היי שמי שני ואני בת 15 וחצי.
בחודש האחרון אני מרגישה שאני ממש בלחץ כל הזמן מבחנים,שיעורים,עבודות,יש לי תחרות,אני יושנת מאוחר כדי להספיק דברים, יש לי חוג פעמים בשבוע, וחזרה פעם בשבוע,ואני צריכה לשמור על אחים שלי מ 16:00 עד 18:00 כל ראשון ושני ואז הלחץ של ללמוד למבחנים גובר, ואני רוצה גם להקדיש זמן לעצמי ואין!!! הצילו! רק מלקרוא את מה שכתבתי עושה לי לחץ. וגם לפעמים יש לי רגע כזה שאני חושבת כזה עם עצמי ופתאום כל המשימות של השבוע עולות לי בראש ואז אני כולי בלחץ: "שיווו מה עושים, מה עם זה ומה עם זה, ואיך אני עושה את זה..." וזה ממש קשה.
ויש עוד משו מוזר אצלי:
יש רגעים שפשוט אני יושבת ואני לא עושה כלום, ועצם המחשבה שאני לא עושה כלום גורמת לי להרגיש לא טוב. לדוגמא: בבית הספר, יש לנו שיעור זהות, ולפי מה שאני מרגישה אני לא עושה כלום אני פשוט יושבת בכיסא ולא עושה כ-ל-ו-ם! וזה מעצבן אותי, כי אני מתחילה לחשוב " יו אלוהים מה אני עושה פה בכלל, כאילו אני מבזבזת זמן מהחיים שלי ואין לי חיים לנצח..". כך אני חושבת בכל פעם שזה קורה, פשוט כך.
וכשאני לא עושה כלום אני ממש לא מרגישה טוב, ממש אבל ממש. אני חושבת שאני נהיית אדומה, וחם לי ואני מחפשת עיסוק, אבל הבעיה היא שזה שיעור, או שאני תקועה איפה שהוא בעולם ואין לי במה להתעסק.
מקווה שמישהו יעזור,
בתודה, שני הלחוצה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ועוד... - תגובה
ד''ר אילן נילמן28/11/2010שלום שני
אני רוצה לחלק את הקושי שלך לשני היבטים:
א. ההיבט המעשי: אם את בתקופה של מבחנים ובפועל אין לך מספיק זמן, יש מקום לחשוב איך את מפנה זמן לדברים הרבים שעליך לעשות. למשל את יכולה לבקש מן ההורים שלתקופת המבחנים ישחררו אותך מבייסיטינג על האחים שלך.
ב. ההיבט הרגשי: כנראה שכאשר אינך עושה כלום עולים בתוכך רגשות שהם לא מטופלים, דברים שמעסיקים אות וקשה לך רגשית לתת להם מקום אז את דוחפת את עצמך לעשייה שתסיח את דעתך מהם או שאת חשה אשמה שאת "מבזבזת זמן". אני מציע לך לתת לעצמך חופש להרגיש דברים שאולי, מסיבה זו או אחרת, לא נעים לך להרגיש אותם. אם את מתקשה לעשות את זה לבד נסי לשתף מישהו או מישהי שאת סומכת עליו. אם גם זה לא עוזר נסי לפנות לייעוץ.
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)