לימודים וחיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימודים וחיים
    לשעבר
    18/12/2010

שלום אני סטודנטית שנה ראשונה,אני יחסית צעירה 21,
    התחלתי את לימודי השנה גם כי התואר 4 שנים,ובשנה מאז השחרור בין היתר עבדתי קשה מאוד ורציתי להתחיל במשו שנראה לי מעניין ותורם להתפתחותי ולחיי ויעשה לי טוב בעתיד וכדי להתחיל בזה כשאהיה צעירה עוד.

אז כן בחרתי מקצוע שבתקווה שארגיש בו טוב ,הבעיה היא כרגע,פעמיים בשבוע אני לומדת עד הערב,ועוד פעמיים עד הצהרייפ,אני עובדת משהו כמו חמש -עשרה שעות בשבוע,דבר שמכניס לי אלף שקלים בחודש אולי קצת יותר,וזה כדי לא לבזבז את החסכונות ,
    אני בזוגיות טובה מאוד ומשתפרת, שאנו נפגשים פעמיים-שלוש בשבוע בהן פעם אחת ליום או חצי יום. מאוד חשוב לי להשקיע בזוגיות הזו. כשאני עוסקת בספורט אני מרגישה טוב מאוד, ונהנת לקרוא מאוד .אבל הרגשה של לחץ שכאשר יש לי כמו עכשיו פתאום אחרי או במהלך השבוע העמוס שלי 3-4 שעות פנויות, אני מאוד מתוסכלת שלא עשיתי ספורט,או לא עסקתי בעוד שני תחביבים שלי, אני גם משתדלת ומנסה לשמור על קשרים חברתיים 3 טובים ועוד כמה ואז כשיש לי זמן פנוי אני מרגישה מוזר שעד שיש לא מספיק ראיתי חברים.

וגם ההרגשה של לא עבדתי לא למדתי, אני צריכה לעבור על חומר הלימוד ,לא בשביל משהו מוגדר אלא הרגשה שכך יותר עדיף ,ופשוט לא עושה זאת,היה לי זמן ולא עשיתי זאת,ובמהלך השבוע כנראה שלא יהיה את הזמן הזה.
    משום מה אין לי מוטיבציה ללימודים,וסוג של אני בעיקר רוצה זמן לא לחשוב מה אני צריכה לעשות עכשיו כי עוד יומיים לא תהיה לי האפשרות...
    אולי המצב רוח גם קשור לגלולות ,כי שבוע שעבר כן ישבתי ללמוד בשבת והרגשתי טוב עם זה,והיום אחרי עיסוקים וחברה היו לי שעות ופשוט נמנעתי מלשבת ללמוד...
    תודה על עזרה...וגם יש זמן ולא רוצה לעסוק בתחביבים אחרים חוץ מקריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימודים וחיים

הוספת תגובה

• לימודים וחיים - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    19/12/2010

שלום. ממה שהצלחתי להבין, את מאוד עסוקה אפילו עמוסה וקצת לא מוצאת את עצמך בתוך הלחץ הזה. נראה לי שכדאי להתחיל עם ניהול נכון של הזמן שלך עם הפוגות למנוחה ולהירגעות... במידה ואת מרגישה שאת מאבדת שליטה (יש תחושה של הצפה) אולי רצוי לפנות לאיזשהו אפיק כמו טיפול להבין קצת יותר מה קורה לך.
    בהצלחה,
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו