התמודדות עם אח שבגד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם אח שבגד
    אחת
    21/12/2010

הסיפור כנראה ארוך וקשה מנשוא, רק רציתי לקבל עיצה איך אפשר להמשיך להפסיק "להתאבל" על המקרה של אחי. כי אני שבורה עד מאד. אשתדל לקצר כמה שאפשר. יש לי אח תאום שגר 35 שנה בארה"ב. הוא ואשתו ישראליים במקור. ברור שהתחתנו מאהבה רבה. כשהייתי קטנה, הייתי מאד קשורה אליו עד מאד, והיום בגלל המרחק, הקשר שלנו הוא טלפוני בלבד מידי פעם. הוא הקים משפחה לתפארת, משפחה גדולה, בנה בית, מסודר כלכלית, מקצוע מכובד, ותמיד חשבתי שהוא מאושר מאד, אז התנחמתי בזה לפחות, כי כאב לי שעברו לגור בארה"ב... .הוא הוציא שם תואר והתחיל לעבוד, וכשהולך- לא הרגיש סיבה לחזור. והילדים התרגלו לחברה, למקום לשפה וכו'. השבוע, הרים טלפון ובישר לי בשורה רעה מאד, שנשברתי , ומתהלכת כמו באבל, כל היום חושבת על זה ועבורי זה שוק ולא יודעת אם אני מגזימה ולא יודעת איך מתמודדים וממשיכים הלאה, כי נכנסתי לדיכאון למרון שאני עובדת ומתפקדת, אך עצובה ובוכיה.. .הסיפור הוא כזה: ליד מקום עבודתו התפתח רומן עם בחורה צעירה שיכולה להיות הבת שלו, כנראה היא נתנה לו את מה שכנראה היה חסר לו בבית. הוא ניהל כיים כפולים 8 שנים, אשתו גילתה את זה, ובשביל "להתנקם" בה הכניס את הבחורה להריון, הילד בן 6. אשתו נתנה לו הרבה צ'אנס ואמרה שיחזור בתנאי שעוזב את הבחורה ואת הילד ושישכח מהם. אחי אמר לה שמוכן לעזוב את הבחורה אך לא מבטח שישכח מהילד, כי הוא בשר מבשרו והוא אבא שלו, אז מה יזרוק אותו לפח. הבחורה גם לא רצתה לעבור הפלה, כי רצתה ילד ממנו ואהבה מאד את אחי וממש אובססיבית אליו בצורה חולנית. לבסוף התגרשו, אחי עזב את הבית, שכר דירה מלפני שבוע, הילדים מדוכאים, לא בקשר כרגע למרות שאחי עוזר וממן להם את הלימודים בכל האוניברסיטאות וגם מפצה את גרושתו ודואג לה כלכלית. ומצד שני צריך לממן שכירות ולדאוג לבחורה ולבן שחיים איתו. אחי מודה באשמה ולוקח אחריות, הוא במשבר יודע עד כמה שהוא עשה מעשה חמור, מצד אחד קשור מאד לבחורה ומצד שני מרגיש געגעוים עזים מאד לגרושתו. חבל שבתחילת הדרך לא הלך לייעוץ כי סירב למרות שאשתו ביקשה. עכשיו הוא שבור לחלוטין לא יודע מה להחליט כי קשור לשניהם. לייעוץ בשלב זה לא מוכן ללכת כי רוצה ספייס. רוצה שקט, רוצה לחשוב עם עצמו, לעקל את מה שקרה ואחר ללכת לייעוץ (חבל). אני בטח לא יכולה לעשות כלום עם שלט רחוק, רק כואב ובוכה וזה לא בשליטתי. מה דעתכם, איך מתגברים על הכל? אני מרגישה כמו בסרט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם אח שבגד

הוספת תגובה

• התמודדות עם אח שבגד - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    21/12/2010

שלום רב

אני יכול להבין את הכאב העמוק והצער שאת חשה על הפרשה העצובה הזו בה כל הצדדים נפגעו. מאוד ברור שאת דואגת לאחיך ומבכה את הדרך שבה הוליך את חייו. עם זאת, אלה החיים שלו עם הבחירות שהוא עשה. לך אין דבר וחצי דבר בבחירות שלו ובמעשים שלו והוא האחראי הבלעדי למתרחש. אני מאוד מבין את צער שאת חשה עליו אך שוב עליך לזכור שאלה החיים שלו ולא החיים שלך.
    מה שאת יכולה לעשות, גם אם זה בשלט רחוק, זה להקשיב, לתמוך ולעודד גם אם אינך מסכימה למעשיו כל עוד תזכרי ותזכירי לעצמך שהוא אחראי לחייו ולא את, כל עוד תזכרי שזה הוא ולא את.

בברכה

אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אחת
    22/12/2010

תודה. אבל בכל זאת מה עליו לעשות למרות שהתגרש, עדיין מרגיש געגועים עזים לגרושתו הטרייה ומצד שני לא יכול להיפרד מהבחורה, הוא קרוע לגזרים. לפני הגירושים גרושתו הציעה לו אולטימטום, בתנאי שימחוק את הבחורה ואת הילד שהביא לבחורה. אחי היה כבר מוכן לחזור אליה ולשכוח את הבחורה אבל אמר לגרושתו שזו בקשה שלא יוכל לעמוד בה למחוק את הילד. איך אפשר? הוא בשר מבשרו, הוא נפש חיה. מה אשם הילד????. גרושתו לא קיבלה את זה רצתה לפתוח דף חדש אך בתנאי שישכח מהבחורה ומהילד שהביא ולא היתה מוכנה להתפשר, וחבל אם היתה מוכנה הכל היה בסדר. עכשיו נוצר קרע, יש לו על המצפון שהרס משפחה, לוקח על עצמו אחריות, אבל מה הלאה?????. אם היה מבשר לי שהוא מאד מאושר- ניחא, הייתי רגועה יותר. אני פוחדת שחלילה יקרה אסון. בתחילה הדרך, כשאחי איים לעזוב את הבחורה, הבחורה ניסתה להתאבד, בלעה גלולות אושפזה , עשו לה שטיפת קיבה וניצלה. היא אובססיבית אליו בצורה חולנית. ומצד שני 8 שנים גרמו לאחי להיות קשור אליה. למרות שכבר התגרשו ברבנות. אבל באזרחי עדיין לא הספיקו לעשות הסדר, כי זה הכל טרי.... מה לדעתך היה צריך לעשות אחי למרות שהתגרש לפני מספר ימים. הוא מרגיש געגועים עזים לגרושתו וגם קשה לו הפרידה מהבחורה ומהילד. מה דעתך על הנ"ל ומודה מאד על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    22/12/2010

שלום רב

הדאגה לאחיך מובנת ויחד עם זאת רצוי שתשאלי את עצמך מדוע את שואלת עבורו מה הוא צריך לעשות. מדוע הוא לא פונה בעצמו להתייעץ? כפי שאת מתארת את הדברים מומלץ מאוד שיפנה לייעוץ מקצועי. מכל מקום את אינך יכולה לעשות הכרעה רגשית במקומו, את כן יכולה להמליץ לו לפנות לייעוץ.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו