מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתח שרירים גבוה לתינוק בן חצי שנהנדב25/03/2018
תינוק בן חצי שנה עם מתח שרירים גבוה, טיפול במים יכול לסייע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במים לתינוק בן חצי שנה עם מתח שרירי גבוה
עזרא שגיא25/03/2018שלום נדב,
הטיפול במים זה המדיום היעיל ביותר להרפיית שרירים לתינוקות.
המים החמימים שעוטפים את גוף התינוק יחד עם התנועות העדינות גורמים לשילוב ייחודי של הרפיית שרירים נוקשים והגמשת המפרקים.
כל זה נעשה בבריכה טיפולית מיוחדת.
טמפרטורת המים נעה בין 34 ל - 35 מעלות.
חשוב מאוד לטפל בתינוק עם בעלי מקצוע מנוסים בתחום.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת טיפול במים לפיברומיאלגיהשושנה22/03/2018
איזו שיטת טיפול במים המומלצת ביותר להקלה על השרירים ועל הכאבים הכרוכים במחלת הפיברומיאלגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת טיפול במים לפיברומיאלגיה
עזרא שגיא24/03/2018שלום שושנה,
על מנת לקבל טיפול יעיל במים רצוי לבצע אבחון, ואז לקבוע את סוג הטיפול המתאים.
הטיפול בתנועתיות המים הנה הגורמת שהופכת את המים למדיום חשוב שמשחרר את המתח הנפשי ואת מתח השרירים.
רצוי להתאים את סוג הטיפול על מנת להשיג יעילות מרבית בטיפול של בעיות פיברומיאלגיה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים במים עם היפרדות אגןלימור18/03/2018
בהריון, סובלת מהיפרדות אגן. בהריון הקודם עשיתי וואטסו וזה עזר לי מאוד. האם טיפול במים בשיטה זו או אחרת יכולה לעזור לי לבעיה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במים לאישה בהיריון עם הפרדות אגן
עזרא שגיא18/03/2018שלום לימור,
מאחר ובעיית היפרדות אגן אופיינית לנשים בהיריון והסימפטומים של הבעיה מאוד ברורים,
אשת מקצוע מיומנת בטיפולי הידרותרפיה תוכל לעשות את האבחנה ואת סוג הטיפול המתאים לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטיקוליס לתינוק בן חצי נשנהגיל15/03/2018
תינוק בן חצי שנה עם טורטיקוליס. טיפול במים יכול לעזור במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס לתינוק
עזרא שגיא15/03/2018שלום גיל,
טיפול במים יעיל במיוחד לסוג זה של טיפול אצל תינוקות. שיטת טיפול במים הוא כלי עזר להקניית תנועה תקינה של הצוואר והראש. גורמת לתינוק לעקוב בעיניו ובאוזניו אחר הסובב אותו. הטיפול יסייע לו לפתח את טווחי התנועה באופן סימטרי בשני הצדדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים בזמן שחייהשגיב11/03/2018
תופעה חדשה של כאבי ראש חזקים שמתפרצים בזמן שחייה. למה זה קורה? איך אפשר להפסיק את התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בזמן שחיה
עזרא שגיא12/03/2018שלום שגיב,
ישנם סיבות שונות שגורמות לכאבי ראש בזמן פעילות השחייה אף לעתים נגרמים כתוצאה מיציבה לא נכונה בביצוע תנועות השחייה.
אבחון ובדיקה יתנו מענה לשאלתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קורס שחייה למבוגרים?מרב08/03/2018
האם יש קורסי שחייה למבוגרים עם פחד ממים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימוד שחייה למבוגרים עם פחד מים
עזרא שגיא08/03/2018שלום מרב,
שיטת טיפול מיוחדת בהידרותרפיה בבריכה טיפולית קטנה עשויה לעזור לאנשים להתמודד עם פחד ממים, להירגע ולהשתחרר. מניסיון, שיטות טיפול אלו הקלו על מבוגרים להתגבר על חששות ופחדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתעקש על שחיית תינוקותליטל06/03/2018
נראה שהתינוק שלי לא ממש נהנה משחיית תינוקות, האם להתעקש איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיית תינוקות שהתינוק נמנע
עזרא שגיא06/03/2018שלום וברכה.
בהחלט ניתן להכניסו למים, ויחד עם זאת לא להתעקש. כמובן תחת רגישות וחשוב להבין את סיבת ההימנעות שלו. ישנן שיטות מיוחדות לטיפול מסוג זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה טיפולית לחולת עקמתענת04/03/2018
לבת שלי יש עקמת, האם שחייה טיפולית יכולה לעזור למצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחייה טיפולית לעקמת
עזרא שגיא04/03/2018שלום ענת,
שחיה טיפולית עשוי לעזור ואף יעילה מאוד לבעיית עקמת שהיא תופעה רבת פנים ומורכבת.
אני ממליץ לחבור לאורתופד מומחה ובעל ניסיון בתחום, ולקבל ממנו הנחיות לביצוע הטיפול במים.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב עליון תפוס תמידיתשושי01/03/2018
האם טיפול במים יכול לעזור לדבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במים לגב תפוס
עזרא שגיא01/03/2018שלום שושי,
לפני שניתן יהיה לטפל בגב תפוס, חשוב בראש ובראשונה לאבחן את מקור הבעיה שכן הטיפול משתנה בהתאם לאופי הבעיה.
לשאלתך : הטיפול במים הנו הטיפול היעיל ביותר לבעיות עמוד שידרה.
הטיפול נעשה בבריכה טיפולית במים חמימים והוא משלב טכניקות ושיטות טיפוליות מיוחדות, וביצוע תרגילים עם מיומנויות תנועתיות אשר מותאמות לאופי הבעיה.
טיפול מסוג זה אינו ניתן לביצוע על פי הקרקע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מים מומלץ למתח בגוףאילנה27/02/2018
אני סובלת מהרבה מאוד מתח נפשי שמתבטא גם במתח בגוף ובשרירים מכווצים ותפוסים. הפסיכולוג שלי המליץ לי על טיפולים להפגת המתח ורציתי לדעת אם יש טיפול במים שמתאים למטרה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במים מומלץ להפגת מתחים
עזרא שגיא27/02/2018שלום אילנה,
הטיפול במים להפגת מתחים הוא מורכב, רגיש ותלוי באישיותו של המטופל.
ישנם שיטות טיפול מגוונות בטיפול במים (הידרותרפיה).
יחד עם זאת ניתן להתאים סגנון טיפול במים שתסייע לך לשים את האצבע על הנקודה המתאימה למטרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרותרפיה לטיפול נגד בצקותרמי22/02/2018
האם הידרותרפיה יכולה לעזור נגד בצקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הידרותרפיה לבצקות
עזרא שגיא22/02/2018שלום רמי.
שיטת טיפול מיוחדת בהידרותרפיה עשויה לסייע נגד בצקות.
שיטה זו יעילה וקלה יותר לביצוע תנועתיות במים ומביאה להצלחה
בתוצאת הטיפול, מאשר מחוץ למים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשתי בעיות במקבילדיקלה20/02/2018
אני סובלת ממיגרנות וגם יש לי פריצת דיסק. אמרו לי שחייה או טיפול במים יכול לעזור לפריצת דיסק, האם יש טכניקה טיפולית שיכולה לעזור באותו הזמן גם למיגרנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לשתי בעיות
עזרא שגיא20/02/2018שלום וברכה.
שיטת טיפול מיוחדת לבעיות עמוד שידרה.
ובה בעת ניתן גם לטפל בכאבי ראש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים מומלצים בדלקת בגידשושנה18/02/2018
סובלת מדלקת בגיד הברך, אני שוחה באופן קבוע ואשמח לקבל המלצה לתרגילים שיכולים לעזור אם אני כבר בבריכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד הברך
עזרא שגיא18/02/2018שלום שושנה,
דלקת בגיד גורמת לשקיעת תרכובת מינרלים המכילה סידן וזרחן (קלציום-פוספט) ולעתים מלווה בהסתיידות ועלולה לגרום לחולשה או לנוקשות.
על מנת להמליץ ולהתאים תרגילים עלייך לעבור אבחון ולבדוק את מצב הברך, ומה הגורם לגיד להיות דלקתי.
בברכה,
ודומה מאוד עם זאת, מצב זה
דלקת המלווה בהסתיידות
דלקת בגיד
הדלקת מערבת את הדלקת גורמת לכאב בכתף ובחלק העליון של הזרוע. הכאב מתעצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל כדאי להתחיל שחיית תינוקות?נינה15/02/2018
הגדול שלי, בן 3, לא אוהב מים. הוא בסדר עם מקלחות אבל הוא לא אוהב ים או בריכה וכשלקחתי אותו לחוג בריכה לילדים הוא ממש סבל ולא שיתף פעולה אז הפסקנו ללכת. יש לי תינוקת בת חודש ואני רוצה להרגיל אותה למים כדי שלא תפחד מהם כמו אח שלה. באיזה גיל אפשר ומומלץ להתחיל שחיית תינוקות והאם יש לך המלצה מה לעשות עם הגדול (הפסיכולוגית של הגן אמרה לנו לוותר ולחזור לזה בגיל מאוחר יותר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיית תינוקות מאיזה גיל
עזרא שגיא16/02/2018שלום נינה,
לשחייה תינוקות מתחילים מגיל שלושה חודשים, לאחר שהילד קיבל את החיסון הראשון בטיפת חלב.
תינוק מתנסה בגירוי רב תחושתי, ומפעילים בו את כל החושים להם בתינוק זקוק בסביבה נעימה של מים חמימים.
לעניין הבן הגדול בהחלט ניתן להכניסו למים, כמובן תחת רגישות והבנת ההימנעות שלו. ישנן שיטות מיוחדות לטיפול מסוג זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיית תינוקות גם לפגים?אירה11/02/2018
האם שחיית תינוקות יכולה להיות טוב גם לפגים או שזה יכול להיות להם בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיית תינוקות לפגים
עזרא שגיא16/02/2018שלום אירה,
קצב ההתפתחות אצל תינוקות וילדים הוא שונה מאחד לשני. וטווח התקינה הוא רחב.
יחד עם זאת, שחיית תינוקות מתאים לפגים, לעיכוב והפרעות התפתחותיות בתינוקות וילדים. (באישור הרופא המטפל)
בברכה.-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)