מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד ממים שעובר לילדיםרן17/09/2017
אשתי מעולם לא למדה לשחות והיא ממש מפחדת ממים. אני רוצה ללמד את הילדים שלנו לשחות אבל הם נרתעים מהמים, אני מניח שזה בגלל ההשפעה של אמא שלהם. איך אפשר לעזור להם להתגבר על הפחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממים
עזרא שגיא17/09/2017פחד ממים שעובר לילדים.
הילדים יעדיפו לא להכניס את הראש למים, אלו המקרים הקלים ביותר, של ילדים שנרתעים מהמים.
בדרך כלל מאפייני הפחד, הינו, רגשי, פחד מאובדן שליטה, מרגישים תחושת מחנק כאשר מכניסים את הראש למים.
ללמד את הילדים לשחות כאשר הם נרתעים מהמים, הדבר הטוב ביותר זה לייצר חוויה משפחתית תומכת עם הילדים וביחד אתך.
בחוויה זו אנחנו מבצעים חוויות של הצלחות קטנות ומתקנות במים. ובמספר שיעורים ספורים ניתן לראות את ההבדל.
מטופלים מספרים כשהילד מצליח להתמודד בהצלחה עם הפחד מהמים. זה מביא אותו
להצלחות בהתמודדויות ובאתגרים אחרים.
בברכה
עזרא שגיא
"נעים בהנאה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול וואטסו - פיזיולוגי או נפשי?מינה14/09/2017
חוץ מזה שזה נראה כיף ונעים, מה המטרה של טיפולי וואטסו? זה לבעיות פיזיולוגיות או נפשיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ואטצו הנו טיפול פיזיולוגי וגם נפשי
עזרא שגיא14/09/2017השפעות הטיפול במים הנם השפעות פיזיולוגיות וגם נפשיות.
על מנת לקבל טיפול ואטצו יעיל הנכם מוזמים לבצע אבחון, ואז לקבוע מטרות לטיפול.
הטיפול בתנועתיות המים הנה אחד הגורמים שהופכים את המים למדיום שמשחרר את מתח הנפש ואת מתח השרירים.
במהלך הטיפול, קצב הלב יורד והנשימה יחד אתו, הנשימות עמוקות ורגועות יותר, שרירי הגוף רגועים, ומגיעים למצב עמוק של שלווה ורוגע. הטיפול מביא לרוגע גופני ונפשי תוך איזון זרימת אנרגיית הנפש ומחזקת את המערכת החיסונית. ולכן, יעיל לטיפול בדלקות פרקים, בעיות אורתופדיות, פיברומיאלגיה, הפרעות שינה, חרדות ועוד.
בין היתר, הטיפול עוזר לבעיות אורתופדיות, שבהם באים לידי ביטוי בשילוב ההרפיה, בזרימת תנועות המים החמים אשר גורמים לשחרור הגוף והנפש, הקלה בכאבים, שיפור תנועות הגוף, ומגדיל את טווח תנועת המפרקים.
רבים מהמטופלים מדווחים על השפעות פסיכולוגיות בהפחתת המתח הנפשי.
בהצלחה...ובריאות איתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרותרפיה לגבר חולה פרקינסוןברק10/09/2017
אבא שלי חולה פרקינסון, המליצו לנו על טיפולי הידרופתרפיה. היינו שמחים לקבל עוד מידע על איזה סוג טיפול הידרותרפי מתאים למצב זה וכיצד זה אמור לעזור לו.
תודה רבה,
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הידרותרפיה לחולי פרקינסון
עזרא שגיא10/09/2017טיפולי הדרותרפיה ופרקינסון
הטיפול בהדרותרפיה היא אחת השיטות המרכזיות להקלה על הסימפטומים של מחלת הפרקינסון. בטיפולי הדרותרפיה מבצעים תרגילי קואורדינציה, יציבה ושיווי משקל תקין, (שיווי משקל דינמי ושיווי משקל סטטי).
בטיפולי הדרותרפיה ניתן לבצע באופן פרטני - או - לבנות קבוצה המאופיינת במחלת הפרקינסון המדגישות לכל אחד את הטיפול המאופיין עבורו, הן מבחינה נפשית רגשית והן מבחינה גופנית תפקודית.
המטופל לומד ומתרגל בין היתר סגנון שחיה מותאמת עבורו. ובכך להפיק הנאה גדולה מגופו תוך יצירת קשר עם החברים לקבוצה.
ניתן לבנות תכנית מקצועית ומותאמת באופן אישי, למורכבות הספציפית של המטופל
במחלת הפרקינסון.
בהצלחה.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על טיפול במים לנער דיכאוניעמיחי07/09/2017
הבנתי שיש טיפולים במים לנוער עם בעיות חרדה ודיכאון. הייתי שמח לשמוע פרטים על השיטה ועל התהליך. הנער בן 17 מטופל אצל פסיכיאטר וניסה כבר מגוון טיפולים אלטרנטיביים שלא עזרו.
תודה מראש,
עמיחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הידרו תרפיה לנער חרדתי ודיכאוני
עזרא שגיא08/09/2017אחד הסימפטומים הבולטים של חרדה ודיכאון, הוא הירידה בחשק וברצון לעשות דברים. הסובלים מחרדה ודיכאון מפסיקים לעשות דברים שאהבו לעשות בעבר, שגורמו לשמחה והנאה.
בדיכאון הכל נראה מיותר, חסר ערך, ולא מהנה. בנוסף על כך, גם הגוף מבטא את הירידה באנרגיה. הסובלים מדיכאון מדווחים על עייפות וחוסר אנרגיה. רב הזמן רוצים לישון.
ידוע לנו הקשר ההדוק שקיים בין הגוף לבין הנפש. גם במחלות פיזיות, ממליצים על פעילות בטיפולי הידרותרפיה כדרך למנוע מחלות, וכדרך לעודד החלמה.
טיפולי הידרותרפיה יעודיים לסובלים מחרדות ודיכאון, מלבד היותה מהנה במיוחד, שגורמת לתהליכים שונים בגוף. זה תהליך משמעותי ביותר, הוא משחרר חומרים שנקראים אנדרופינים. אנדרופינים הם משככי כאבים טבעיים של הגוף, הם נוגדי דיכאון וגורמים לתחושה נעימה, שחרור ולהסחת דעת ממחושים ומכאבים שונים.
התאמת הטיפול במים אינה מסתכמת בסוג הפעילות. חשוב לבדוק מאפיינים נוספים של המטופל כמו פעילויות שנהג לעשות בעבר, מצב גופני, ואפילו חוויות שליליות או חיוביות מהעבר שקשורות בפעילות של התעמלות וספורט.
הטיפולים במסגרת ההידרותרפיה נדרשים ללוות את המטופל לאורך כל התהליך. זה לא בהכרך פשוט. צריך להביא את המטופל לשתף פעולה, למרות שאין לו רצון וחשק בכך. לעבוד איתו יד ביד, ולאחר זמן ישתף פעולה בהנאה ובחשק. ויחווה את תחושת ההקלה שבאה אחרי הטיפול.
פעילות גופנית מותאמת בהידרותרפיה, ניתן לביצוע גם מחוץ למסגרת טיפולית מקצועית, עידוד המטופל הסובל מדיכאון לצאת לפעילות של הידרותרפיה עשויה להועיל. מטפלים ומטופלים בתחום מעידים שהם מצליחים לעיתים לשפר את מצבם הנפשי של אנשים ששום טיפול אחר לא הועיל להם.
מומלץ על טיפול שמשלב פעילות של הידרותרפיה כתוסף לטיפול של הרופא המטפל, כך ניתן להסב הנאה ותועלת, ואוזן קשבת למטופל ברגישות הנדרשת לסובלים מחרדה ודיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 מפחד להכניס את הראש למיםאורלי05/09/2017
הבן שלי כמעט בן 3 מאוד אוהב מים אבל מפחד להכניס את הראש למים. רשמתי אותו לחוג שחייה כדי שיתגבר על הפחד אבל זה לא עובד והוא לא משתף פעולה. איזה עוד אפשרויות יש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד להכניס את הראש למים
עזרא שגיא05/09/2017
פחד להכניס את הראש למים.
זה פחד לא הגיוני, מלווה בחוסר ביטחון בשהייה במים. הוא יעדיף לא להכניס את הראש למים, תמיד הראש יהיה מחוץ למים, אלו המקרים הקלים ביותר.
מאפייני הפחד הינו, רגשי. זהו פחד- מאובדן שליטה, הילד מרגיש תחושת מחנק כאשר הוא מכניס את אזור הפה והאף למים, ולעיתים הילד מגיב בתחושת מחנק בשעת שטיפת השיער במקלחת.
ישנם, ועשויים להיות מצבים נוספים במצב הרגשי של הילד שנמצא בדימוי עצמי וחברתי נמוך ומפתח חרדות מסוגים שונים.
ואת זה חשוב ביותר לקחת בחשבון!!!
ילד עם חרדות מים מתקשה לבוא לביקור ראשוני בבריכה ועשוי להביע התנגדות.
בתהליך זה אני משוחח עם הילד ומייצר איתו ביחד עם ההורים אמון הדדי.
הורים מספרים : כשהילד מצליח להתמודד בהצלחה עם הפחד ממים. זה מביא אותו
להצלחה גם בהתמודדויות באתגרים ומפחדים אחרים בגאווה בשמחה רבה.
בברכה
עזרא שגיא
"נעים בהנאה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב לילדה בת 7מרינה03/09/2017
הבת שלי בת 7 יש לה כאבי גב בחוליות, בבדיקות הכל תקין אבל היא עדיין מתלוננת. היא מאוד אוהבת מים ולשחות וחשבנו שאולי הידרותרפיה זה משהו שהיא תתחבר אליו. טיפולים אלה יכולים לעזור לכאבי גב לילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הידרותרפיה לילדים עם כאבי גב
עזרא שגיא03/09/2017מחקרים מראים את הקשר בין בריאות עמוד השדרה ושמירה על יציבה נכונה. יציבות עמוד השידרה וגמישותה, הינם הבסיס למניעת סיבוכים .
כאבי גב אצל ילדים הפכו בעידן המודרני לתופעה שכיחה. הגמישות ויכולת העמידות והסתגלות גבוהה האופיינית לילדים לא מצליחים לחפות על חוסר הפעילות הגופנית.
ברוב המקרים אין כאבים אלו בקרב ילדים נובעים מנזקים קשים וקיצוניים.
יחד עם זאת, כאבי גב אצל ילדים עלולים להיגרם גם מבעיות משמעותיות ועל הרופא המטפל לבדוק ולאבחן האם ישנם כאלה, ולשלול בעיות משמעותיות.
טיפולי הידרותרפיה עשויים לטפל ביעילות מירבית בכאבי גב אצל ילדים, ובנוסף לשיפור וחיזוק דגם יציבת עמוד השידרה.
אצלינו בטיפולי הידרותרפיה לצרכים בריאותיים מיוחדים, ניתן לקבל לאחר בדיקת אבחון.
תכנית טיפולית של הידרותרפיה מפורטת, המלצות לטיפול, כולל תרגול / אימונים / וטיפול. ילדכם יהנו מפעילות של הידרותרפיה מהנה במיוחד. כולל פעילות אירובית, חיזוק השרירים הרלוונטיים עם שיפור הקואורדינציה, שיווי המשקל ופעילות לאיזון מערכות הכוללות של עמוד השידרה וגמישותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי הידרותרפיה לילדים עם כאבי גב
עזרא שגיא03/09/2017מחקרים מראים את הקשר בין בריאות עמוד השדרה ושמירה על יציבה נכונה. יציבות עמוד השידרה וגמישותה, הינם הבסיס למניעת סיבוכים .
כאבי גב אצל ילדים הפכו בעידן המודרני לתופעה שכיחה. הגמישות ויכולת העמידות והסתגלות הגבוהה האופיינית לילדים לא מצליחים לחפות על חוסר הפעילות הגופנית בקרב ילדים.
יחד עם זאת, כאבי גב אצל ילדים עלולים להיגרם גם מבעיות משמעותיות ועל הרופא המטפל לבדוק ולאבחן האם ישנם כאלה, ולשלול בעיות משמעותיות.
טיפולי הידרותרפיה עשויים לטפל ביעילות מירבית בכאבי גב אצל ילדים, ובנוסף לשיפור וחיזוק דגם יציבת עמוד השידרה.
תכנית טיפולית של הידרותרפיה מפורטת, המלצות לטיפול, כולל תרגול / אימונים / וטיפול. ילדכם יהנו מפעילות של הידרותרפיה מהנה במיוחד. כולל פעילות אירובית, חיזוק השרירים הרלוונטיים עם שיפור הקואורדינציה, שיווי המשקל ופעילות לאיזון מערכות הכוללות של עמוד השידרה וגמישותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי הידרותרפיה לילדים עם כאבי גב
כאבי גב אצל ילדים הפכו בעידן המודרני לתופעה שכיחה. הגמישות ויכולת העמידות והסתגלות הגבוהה האופיינית לילדים לא מצליחים לחפות על חוסר הפעילות הגופנית בקרב ילדים.
תכנית טיפולית של הידרותרפיה מפורטת, המלצות לטיפול, כולל תרגול / אימונים / וטיפול. ילדכם יהנו מפעילות של הידרותרפיה מהנה במיוחד. כולל פעילות אירובית, חיזוק השרירים הרלוונטיים עם שיפור הקואורדינציה, שיווי המשקל ופעילות לאיזון מערכות הכוללות של עמוד השידרה וגמישותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכר של הידרוטרפיסטגיל27/08/2017
שלום אני בדיוק בצומת הזאת בחיים שבה אני מנסה להחליט מה ללמוד. ואני מתלבט בין הידרוטרפיה להנדסת תוכנה.
ואחד השיקולים שלי זה כמה מרוויח כל מקצוע בשוק העבודה והאם אני אוכל לפרנס משפחה.
והייתי רוצה לדעת כמה מרוויח הידרוטרפיסט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי הדרו תרפה
עזרא שגיא27/08/2017שלום גיל,
הבחירה ללמוד הידרותרפיה או כל מקצוע אחר הנם על פי הכישורים שלך וההישגים שלך.
במקצוע ההידרותרפיה ניתן להתפרנס בכבוד ואפילו לפתוח עסק עצמאי למתן שירותי טיפול הידרותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הליכה במים מחזקת?יוסי21/08/2017
האם הליכה של חצי שעה עד שעה וחצי ביום בבריכה בגובה בטן עד חזה מחזקת? אני מתכוון להליכה הן קדימה, הן אחורה, ציידית עם רגליים ישרות, הליכה על קצות האצבעות וקצת הרמות רגל קדימה, לצד וכן אחורה לטוסיק.
מה בעצם אני מחזק בכל התרגילים הללו?
אני מעוניין לחזק את הארבע הראשי, ההמסטרינג והטוסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילי הליכה במים...
עזרא שגיא22/08/2017הליכה במים: פעילות מומלצת למבוגרים:
תרגילי הליכה במים (אקווה ג'וגינג) - מתאימה לאנשים בכל רמת הכושר הגופני , לרבות מבוגרים ואנשים הלוקים במחלות במערכות שלד-שריר, בעיות מפרקים, במחלות לב וביתר לחץ דם, וצרכים בריאותיים מיוחדים.
ספורט טיפולי במים הוכח כיעיל ביותר לשיפור יכולות גופניות חשובות כגון: סיבולת לב-ריאה, סיבולת שרירית,קואורדינציה, ואף שיפור ושיקום יכולות תפקודיות ותנועתיות של מערכות שלד-שריר.
ניתן לבצע הליכות במים באמצעות אביזרים מיוחדים שבהם מבצעים המטופלים/המתאמנים מאות תרגילי הליכה מסוגים שונים. אימון זה מתבצע במים רדודים או עמוקים ותלוי רבות במטרת האימון במידת כושרו, ומצב בריאותו של המטופל/המתאמן.
אקווה גו'גינג (הליכה במים). ניתן לשלב במסגרת של ספורט טיפולי במים. מתאים כמעט לכולם, והוא זול וזמין .
מנח הגוף בעת הליכה במים הנו אנכי, ובשל כך הדופק גבוה יותר לעומת שחייה. ניתן לבצע את ההליכה במים רדודים בגובה המותן או הליכה במים עמוקים. אציין שהליכה במים עמוקים מצריכה שימוש בציוד מיוחד, והיא כרוכה בהוצאה קלורית רבה במיוחד ומתאימה למתאמנים מאומנים.
את ההליכה יש לבצע בצעדים גדולים ולהניף ידיים כמו בהליכה ביבשה. חשוב להקפיד, על ביצוע נכון של התרגילים ושמירה על עמוד שדרה זקוף.
ניתן להתאים אימוני ספורט טיפולי והליכה במים לכל אחד על פי כושרו הגופני ומצב בריאותו לרבות צרכים בריאותיים מיוחדים, ליקויים במערכות שלד-שריר, בעיות מפרקים, במחלות לב, יתר לחץ דם, טרשת נפוצה וכו'.
בעת הפעילות במים חשוב להדגיש את המטרות ונקודות החשובות לשיפור אצל המטופל/המתאמן: חיזוק שרירים, תנועתיות מפרקים, שיפור סיבולת לב-ריאה וכדומה. לפיכך, ניתן לומר שטיפול/אימון ניתן לביצוע במסגרת אישי (פרטי) או קבוצתי, ובהתאמה למטרת וסוג האימון.
מחקר שנערך בפוקטלו , איידהו שבארצות הברית, בדק תרגילי הליכה במים לאוכלוסייה המבוגרת.
על פי המחקר, תכנית של ספורט טיפולי במים מאפשרת לאוכלוסיה המבוגרת את היתרונות שבדבר ללא תופעות לוואי ולחצים על המפרקים.
ניתן גם להוסיף עזרים מיוחדים ושימוש במכשור מיוחד המיועד לשימוש במים, מאפשר לבצע אימונים מיוחדים לשיקום ליקויים ובעיות בריאותיות מיוחדות.
סיכום והמלצות המחקר הוא לערוך שני אימונים בשבוע של 45 דקות כל אחד .
לסיכום, אימוני ספורט טיפולי במים יעיל במיוחד, לאוכלוסיות בעלות קשיים תפקודיים ולצרכים בריאותיים מיוחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים לטיפול בעיות בברךמישל15/08/2017
שלום
מזה חצי שנה בעיות בברך. דלקת בגיד הקווארדיספס שהתפתחה לדלקת בגיד הפיקה. הומלץ לי לא לבצע פעילות מאמצת.
איזה תרגילים אני יכול לעשות בבריכה שמחזקים שרירים (ארבע ראשי, המסטרינג וכו) ללא מאמץ על אחד משני הגידים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במפרק הברך
עזרא שגיא15/08/2017כאבים בברך מלווים אותנו, מבוגרים וצעירים ובגילאים שונים, ספורטאים חובבים ומקצוענים. והסיבות לכאבים הן מגוונות.
בדרך כלל דלקת במפרק לא ניתן לראות. לא בצילומי רנטגן ולא בשום סוג של צילום אחר. גם לא ב M.R.I
שים לב !!! לא מדובר בזיהום מדובר בדלקת.
לדבריך, הנך סובל מדלקת בגיד הפיקה, כ - חצי שנה.
בדרך כלל גירוי יתר במפרק עשוי לפתח דלקת .
גירוי יתר במפרק נגרם בדרך כלל, מליקוי ביציבה ו או סטיות במנחי תנועת המפרק.
(כדאי להימנע מדלקות חוזרות ומהתפתחות דלקת כרונית )
בטיפולי הידרותרפיה ניתן לאבחן ולטפל ביעילות בליקויים ובסטיות במנחי תנועת המפרק הדלקתי. וגם לחזק את השרירים הרלוונטיים .
יש מגוון גדול של תרגילים לחיזוק השרירים של מפרק הברך.
ובהתאם למצב יציבת הברך.
תרגילי חיזוק שרירים בלבד לא נותן פתרון לטיפול בדלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רואים גיד מעובה או משהו?
מישל17/08/2017האם לא רואים בדלקת גיד ב mri נניח גיד מעובה? בצקת או משהו?
חצי שנה אני מבין שכבר הדלקת שלי כרונית.
הפסקתי עם חיזוקי שרירים בפיזיותרפיה אלא רק טיפול מנואלי פעם בשבוע וחשבתי שאולי חיזוקים במים יעזרו יותר.
לא הבנתי איך בהידרותרפיה תאבחן סטיות במפרק חוץ מחיזוק. איפה אתם ממוקמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת במפרק הברך
עזרא שגיא20/08/2017המלצות לטיפול בהידרותרפיה נעשות לאחר אבחנה פיזיקלית, וקבלת היסטוריה רפואית.
סטיות במנחי תנועת המפרק, אם וכאשר המפרק נמצא בהטיה מוגברת, או מנח לא יציב של כפות הרגליים, מביא לציר לא תקין של המפרק.
גם מנח לא יציב של כף הרגל משפיע על הברך. חיזוק שרירים סביב הברך הכרחי במיוחד.
לכן, חשוב לאבחן את אופי הבעיה.
אנחנו נמצאים באזור מודיעין ובאזור מושב מטע
בברכה
עזרא שגיא
עזרא שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעודת הידרותרפיה- האם ואיפה כדאי ללמודשירה23/07/2017
שלום,
אני מסיימת תואר ראשון בבן גוריון ומתעניינת בתחום ההידרותפיה.
אין לי רקע של לימודי פיזיותרפיה.
אני מאוד אוהבת לשחות ומרגישה שהמים הם ריפוי, אציין כי לא יצא לי להיות בטיפול הידרותרפי, כך שאני לא מכירה את העולם לעומק.
רציתי לשאול הידרותפיסטים וגם מטופלים, האם כדאי ללמוד את המקצוע? האם בקבלה לעבודה בבריכת הידרותפיה חשוב שהמועמד לא בא מרקע של פיזיותרפיה?
וכן, כמה מסובך למצוא עבודה בתחום? איפה כדאי ללמוד? (נניח והמיקום שלי גמיש).
תודה מראש,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי הדרו תרפה
עזרא שגיא23/07/2017שלום וברכה,
תכני לימודי הדרו תרפיה משלבים לימודים עיוניים ומעשיים. הלימודים המעשיים נלמדים בברכות טיפוליות מיוחדות. לומדים קורס בסיסי באנטומיה, קורס בסיסי בפיזיולוגיה, לימודי מיומנויות שחיה בסיסיות וכן לימודי הוראת שחיה וקורס עזרה ראשונה שנלמדים כקורסי חובה. במסגרת הקורסים הכרוכים בעבודה במים.
תחומים מרכזיים הנלמדים בלימודי הדרו תרפיה...
בהמשך לומדים הסטודנטים על התכונות הפיזיקליות של המים, עקרונות הקשורים בהיבטים הבטיחותיים, היתרונות והחסרונות שמטפלים בעזרת המים. , עקרונות בנירולוגיה ואורתופדיה הקשורים לטיפול בהדרו תרפיה, והקשר ביניהם. כיצד יכולים המים לסייע בבעיות פסיכולוגיות והתנהגותיות בקרב אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, ילדים, נוער ומבוגרים.
מקצוע ...הדרו תרפיה משתייך למקצועות הרפואה המשלימה.
זה תחום עצמאי ואינו קשור לפיזיותרפיה.
בהמשך ולצורך ההתמחויות השונות ובתחומי השיקום, יש צורך להשלים לימודי הסמכה הקשורים לאותו התחום.
יש דרישה לאנשי מקצוע בתחום...
ולעניין מסלול הלימודים ובאיזה מוסד ללמוד . תלוי לאיזה תחום ולאיזה כיוון את רוצה להגיע.
ישנם סוגים רבים ושונים של הכשרת הדרו תרפיסטים.
ומכוון שאת לא מכירה את המקצוע הזה,,,,
לדעתי כדאי לך להתנסות במספר ברכות שונות ולהתרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי הדרו תרפה
עזרא שגיא23/07/2017שלום וברכה,
תכני לימודי הדרו תרפיה משלבים לימודים עיוניים ומעשיים. הלימודים המעשיים נלמדים בברכות טיפוליות מיוחדות. לומדים קורס בסיסי באנטומיה, קורס בסיסי בפיזיולוגיה, לימודי מיומנויות שחיה בסיסיות וכן לימודי הוראת שחיה וקורס עזרה ראשונה שנלמדים כקורסי חובה. במסגרת הקורסים הכרוכים בעבודה במים.
תחומים מרכזיים הנלמדים בלימודי הדרו תרפיה...
בהמשך לומדים הסטודנטים על התכונות הפיזיקליות של המים, עקרונות הקשורים בהיבטים הבטיחותיים, היתרונות והחסרונות שמטפלים בעזרת המים. , עקרונות בנירולוגיה ואורתופדיה הקשורים לטיפול בהדרו תרפיה, והקשר ביניהם. כיצד יכולים המים לסייע בבעיות פסיכולוגיות והתנהגותיות בקרב אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, ילדים, נוער ומבוגרים.
מקצוע ...הדרו תרפיה משתייך למקצועות הרפואה המשלימה.
זה תחום עצמאי ואינו קשור לפיזיותרפיה.
בהמשך ולצורך ההתמחויות השונות ובתחומי השיקום, יש צורך להשלים לימודי הסמכה הקשורים לאותו התחום שבו תבחרי.
ישנה דרישה לאנשי מקצוע בתחום...
ולעניין מסלול הלימודים ובאיזה מוסד ללמוד . תלוי לאיזה תחום ולאיזה כיוון את רוצה להגיע.
ישנם סוגים רבים ושונים של הכשרת הדרו תרפיסטים.
ומכוון שאת לא מכירה את המקצוע הזה,,,,
לדעתי כדאי לך להתנסות במספר ברכות שונות ולהתרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהי מעוניינת לאמן אותי?לו02/07/2017
אם את\ה בקיא\ה בטכניקות
Watsu 1 וגם
AquaStretch וגם
Bad Ragaz
אזי האם תוכל\י לפנות מספר שעות עבורי, לצורך אימוני רענון?
אצור קשר לטלפון או לדוא"ל שתמסרו בתשובתכם.
בתודה ובברכה
לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון/טיפול AquaStretch & Bad Ragaz
עזרא שגיא20/07/2017לעניין אימון AquaStretch & Bad Ragaz -
אימונים/טיפולים מאוד טובים ויעילים הן לטיפולים והן לאימון ספורטאים לחיזוק ומתיחות שרירים ומפרקים. מאוד ממליץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הידרותרפיה לכאבי צוואר וגבא.09/10/2016
שלום למומחים, האם טיפול באמצעות הידרותרפיה יכול לעזור לכאבי גב וצוואר כרוניים? האם יש תקדימים להצלחה של טיפול כזה אפילו להקלה בכאבים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הדרו תרפיה לכאבי עמוד שידרה גב וצוואר
עזרא שגיא20/07/2017טיפול באמצעות שיטה מיוחדות בהדרו תרפיה עשויה להפחית לעזור ואף להימנע מניתוחים.
טיפולי הדרו תרפיה לסובלים מכאבי גב עמוד השדרה וצוואר זה סוג הטיפול היעיל במיוחד.
ממאמר שנכתב מ ( A-C-R-M (apmr) ( 06-12-2016
(american congress of rehabilitation medicine)
בטיפולי Aquatic Exercise נרשמו שיפורים משמעותיים בטווחי תנועה של עמוד השדרה והפחתה בכאב, לאוכלוסיות הסובלים מבעיות של עמוד השדרה.
כמעט ללא תופעות לוואי עם אחוזי הצלחה טובים.
ישנם תקדימים והמלצות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלילה עם כאבי גב האם זה מומלץ?יוני28/09/2016
שלום אני סובל מכאבי גב תחתון אחת לחודש בערך,
ואני מעונין לעשות קורס צלילה
, האם זה יכול להזיק לי או דווקא להועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלילה עם כאבי גב האם זה מומלץ? - תגובה
מושי חרוש29/09/2016יוני , נראה לי היתי מיעצת
1. אורטופד
2. עם הצוות של המקום שעושים צלילה
באינטואיציה שלי, הכניסה למים עם הציוד, יכול להיות בעיה, אבל אם מישהו יקך עבורך, זה יכול להיות בסדר, במים בזמן הצלילה נראה לי יהיה בסדר,... אבל זה גם תלוי מה הבעיה בגב...פריצה, שרירים...לכן שוב שרופא ספורט ימליץ!
בהצלחה!!!
ושנה טובה!!
מושי חרוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוור וגב עליון עקב תאונהדליה אלה15/02/2016
שלום אני נפצעתי בתאונה עקב כך נדחסו לי חוליות 4,5.6. ובנוסף פריצת דיסק בצוואר
יש לי כאבים רבים בכל מאמץ הקטן ביותר רציתי לשאול האם טיפול הדרוטפיה יכול להקל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוור וגב עליון עקב תאונה - תגובה
מושי חרוש15/02/2016שלום דליה
כן בהחלט, מגיעה לך לדעתי טיפולים במסגרת קופת החולים שלך. תבררי בבתי חולים קרובים אליך למקום מגוריך. בהצלחה! והחלמה טובה!!
מושי חרוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם את דוגלת בלידה במים?שירי19/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם את דוגלת בלידה במים? - תגובה
מושי חרוש29/10/2015שלום שירי
לא התנסיתי, אין לי מספיק ידע בנושא.
סליחה
מושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)