מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש יומיומי באימטרקסגליגל20/01/2015
שלום רב. 30 שנות מיגרנה....אני בת 43. עשרות ניסיונת לטיפולי מניעה שמגיבה מיד תופעות לוואי בלתחי נסבלו. כרגע אני בשימוש יומיומי ואפילו פעמיים ביום בסומטרידקס 100 מ"ג-אני בתקופה נוראית! בחיי סטרס נוראי והכדורים...והכאבים...מאיפה מתחילים??
בברכת תודה מראש
גרה באזור המרכז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש יומיומי באימטרקס - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית23/01/2015נראה כי אין מנוס מאשפוז לגמילה מאימיטרקס והתחלת טיפול מונע לא פומי (לא דרך הפה) אלא בזריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנני סובל מכאב ראש מקבציד``ר יעקב פוגלמן17/01/2015
שלום הנני סובל מכאב ראש מקבצי.
קיבלתי מן הרופא המומחה איקאקור שלפעמים עוזר אבל כרגע הוא לא עוזר כלכך אלא רק מפחית את ההתקפים , מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר רחל הרנינג , אשמח להתייחסותך
יואב24/01/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש מקבצי - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית25/01/2015אפשר לנסות איקפרסס שמשתחרר בהדרגה במשך 24 שעות ולנסותו באותו מינון או במינון גבוב יותר מזה שלקחת עד עתה.
אם עדיין נמשכים התקפים לנסות תרופות אחרות.
כולן תרופות מרשם ויש צורך לפנות לנוירולוג לקבלת מרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה ומיגרנותלימור06/01/2015
שלום רב אני סובלת בפיברומיאלגיה בפנים ובצוואר ובשכמות שזה בא לידי ביטוח בכאבים מחליפי צד פעם בימין ופעם בשמאל אני לוקחת ליריקה שלא עוזרת, לאחרונה נוספו לי גם מיגרנות ובמיוחד מיגרנה חזקה של העין הרופא במיון נתן לי נגד המיגרנהפרמין שזה תרופה נגד בחילות?? האם תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה ומיגרנות - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית07/01/2015יתכן וה"מיגרנות" הן חלק מהפיברומיאלגיה.
טיפול בפרמין, בעקר לוריד, יכול להיות טיפול יעיל במיגרנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
לימור07/01/2015,האם גם אחרי הטיפול במיון בוריד נותנים להמשך טיפול במיגרנה בבית בכדורים , אני חוששת לקחת את הכדור כי זה לבחילות ושהרופא במיון טעתה, יש לי ביקור רק עוד יומיים אצל רופאת המשפחה, האם זה תקין גם להמשך טיפול נתן פרמין בכדורים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתאדוה05/01/2015
היום הצהוריים התחילה לי סחרחורת חזקה הרגשתי את כל החדר מסתובב ותחושה שאני הולכת להתעלף (יכול להיות מרוב פחד?)
התחושה נמשכה במשך שתי דקות בערך
אני סובלת ממיגרנות עם האורה ומטופלת בפלוטין נגד חרדות
האם יש קשר לאחד הדברים?
ואם לא ממסה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית07/01/2015האם הסחרחורת הופיעה בשינוי תנוחה? כמה זמן את נוטלת פלוטין?
לא נראה כי קיים קשר למיגרנה.
אם התופעה חוזרת פני לרופא משפחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת
ניקול07/01/2015את האמת אני מטופלת בפריזמה ארבע חודשים בערך ומכיוון שלא היה בבית המרקחת אז הרוקחת נתנה לי פלוטין (למרות שלא רציתי זה מה שהיה) לקחתי פלוטין במשך שלוש ימים ואחרי הסחרחורת הלכתי לבית מרקחת פרטי וקניתי פריזמה.
הסחרחורת הופיע דווקה לאחר לאחר שעמדתי עישנתי סיגריה ואז שכבתי בספה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה עם אאורה- טשטוש ראיההלה03/01/2015
שלום,
רציתי לדעת האם יש תרופה כלשהי שיכולה להפחית את זמן ההתקף (טשטוש בראייה), הכאב ראש שבא לאחר מכן או שלא מגיע, פחות מלחיץ אותי מאשר הטשטוש בראייה שלא משנה כמה אבין שזה יעבור לאחר מס' דקות זה מאד מלחיץ ומפריע.
אשמח לתעזרה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד מזדהה
אדוה05/01/2015גם אני כמוך מפחדת מהאאורה אבל ישר אני לוקחת דקסמול פלוס וזה עובר
אבל אשמח לישמוע חוות דעת בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה מאוד גם !!
שלי10/01/2015גם אני חווה מיגרנות עם אאורות מזה כמה שנים..
והאאורות מלחיצות אותי כל פעם מחדש.אני נכנסת להתקפי חרדה במהלך האאורות.
אשמח לשמוע גם אם יש פתרון או כל דבר שיכול להקל על האאורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענו לי...
הלה25/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לבקש אם תוכלו להשיב בבקשה
הלה12/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני במצוקה דומה
ענת02/03/2015אמרתי לרופא שאני בפאניקה מהאורה וביקשתי תרופת הרגעה, הוא רשם לי ואבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקיםרון13/12/2014
שלום ד"ר
מזה כמס' ימים אני חש כאבי ראש מאוד חזקים בצד ימין של הראש באמצע.. הרגשתי גם מס' פצעים/ בליטות על הקרקפת מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש חזקים - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן17/12/2014שלום רב
קשה לעשות רפואת כאב באינטרנט. אצל רופא המשפחה כבר היית?
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות בוטוקס למיגרנה ועודבבקשה26/11/2014
הועלה רעיון להזריק לי בוטוקס לשרירי הלעיסה,צוואר וכתף כי אני סובלת ממיגרנות וכאבים קשים בלסת.מדובר על הזרקה במקומות הבאים(כולם בצד ימין של הגוף):"שרירי הטרפז,צוואר,טמפורליס מצד ימין, SCM מימין, ומאסטר מימין".
א.מה זה שרירים שטחיים?כי הבנתי שאם יש התכווציות בהם,אז הבוטוקס מועיל.
ובאמת היעילות שלו רק 40 אחוז??
ב.והאם רופא לא סטאז'ר אבל גם לא בכיר במחלקה בבית חולים גדול ומרכזי הוא בטוח מיומן גם?איך אני יכולה לברר דבר זה? האם כול רופא רשאי להזריק בוטוקס(גם אורתופד למשל?)
ג.ממתי מתחילה ההשפעה של הבוטוקס וההקלה בכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענו לי
בבקשה20/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מוזרקרן14/10/2014
שלום. אני סובלת כבר כמה חודשים מכאב ראש חד צדדי רק באזר הרקה הימנית ורק כשאני צוחקת או בוכה או מתאמצת לבכות. הכאב מופיע לכמה שניות וחולף. כשהכאב הופיע לראשונה לפני מס חודשים קצרים הוא הופיע רק שהתכופפתי ככאב חד לכן חשבתי שמדובר בסינוסיטיס אך זה נשלל.כמו כן בדיקה ניורולוגית בדיקת עיניים א.א. ג בדיקות דם -הכל תקין לחלוטין. ממה בכל זאת יתכן כאב זה ? ולמה הוא מופיע רק בשעת בכי? צחוק? אודה לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין. בת 27
קרן14/10/2014בת 27
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב באזור הרקה ומעל הגבה
קרן14/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה שלא רוצה לעבוריהלי05/10/2014
היי, אני בת 27, התחלתי לחוש חלשה שבוע שעבר ביום ראשון, עם עליה בחום ל37.1 וחולשה יום למחרת בלילה התחיל לכאוב לי הראש בצורה בה לא יכולתי לתפקד כלל עד יום רביעי שהלכתי לנוירולוג והוא נתן לי כדור שהקל בהדרגתיות על המגרנה, יום למחרת כבר יכולתי לתפקד אך המגרנה עדיין מורגשת מעומעמת עם חום של37 ואני חלשה מאוד. הכאב הוא בעיקר בחלק האחורי של הראש ומקרין מעט לרכות. מה כדאי לעשות והאם להלחץ וללכת לבדוק שוב במהרה או שזה סטנדרטי שלאחר מגרנה של כמה ימים לוקחים כמה ימים עד להתאוששות מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה שלא רוצה לעבור - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן06/10/2014יתכן ומדובר בהשראת מיגרנה על רקע עלית חום מסיבה כל שהיא , אך צריך לבדוק אצל רופא אם כאבי הראש הקשורים לחום אפילו נמוך אינם סיבה לדאגה
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחצי ראשPAZIT18/09/2014
אני בחורה צעירה 36 ומזה כיומיים יש לי כאב בלתי מוסבר "(אבל רק כאשר אני נוגעת) כאב של שרפה בעור כאילו משהו לקח מצית וממש שורף רק בחצי גולגלת בחצי פנים וחצי צואר בצד השמאלי שלי והיום התחילו לי כצת איווטים בשפה השמאלית בפה כדאי לראות רופא ? מה זה יכול להיות אין לי זמן סתם לבזבז לשבת במרפאה האם כדאי להתיחס או שיעבור מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מגרנות יומיומיותנופר15/09/2014
שלום לכולם,
אני בת 25 מעולם לא סבלתי ממיגרנות בחיי, ב9 חודשים האחרונים התחילו לי כאבי ראש שלא נסבלים כל יום במשך חצי שנה הייתי מתעוררת והולכת לישון עם כאב ראש לעתים אפילו הייתי מתעוררת בלילה מכאבי ראש עזים במיוחד.
הייתי בכל טיפול אפשרי אצל ני אורולוג, רפואה אלטרנטיבית, סיטי ראש וכל תרופה אפשרית שניתן לקחת. הרופאים בקופת חולים כללית אומרים שאין מה לעשות בנושא ושככה צריך לחיות. אני בחוסר תפקוד, איני מצליחה לישון טוב בלילות ולא יכולה לתפקד במקום העבודה.
אשמח אם למישהו יש הצעה, פתרון או משהו שיכול לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגרנות יומיומיות - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית16/09/2014למרות שהפרטים אינם מלאים (חסרים פרטים של אופי, משך, תופעות לוואי וכו') לא נראה כי מדובר במיגרנה.
עלייך לפנות למרפאה לכאבי ראש, לנוירולוג מומחה בכאבי ראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשחיים04/09/2014
שלוב רב!
לפני תשע חודש התחילו לי כאבי ראש חזקים באזור הארכות של הראש והמצח כלפי העיניים לאט לאט הכאבים התגברו והיום זה קורה בתדירות של כמעט כל היום שאני סובל מכאבים חזקים באזורים אלו ובמיוחד באזור הארכות יש לי גם בחילה לפעמים בעיקר בלילה והכאבים מתגברים לי בזמן חשיבה או לחץ לפני תשעה חודשים שכל זה התחיל לי לא סבלתי מעולם מכאבי ראש לפעמים זה נעלם לכמה ימים עד שבוע וחוזר ביותר חזק אני מתפקד רגיל בזמן כאבי הראש אך עדין זה מפריע לי לריכוז ולעמים אני שוכח מילים שאני מדבר או שנהיה לי בעיית זכרון אם אני שם חפץ אני שוכח איפה הוא או שאני רוצה לעשות משהו ואני שוכח(אבל הבעית זכרון קטנה מאוד)יותר מפריע לי שאני מרגיש תמוח כמו תשע קילו נוספים וזה מפריע לי בריכוז ובפעילות הרגילה של היום יום בזמן האחרון התחיל לי עיקצוצים בצד שמאל של הפנים שבאים והולכים אבל זה נדיר.
רציתי לדעת אם כדאי ללכת לרופא?
והאם זה יכול להיות מסוכן ומה נראה האבחנה של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית16/09/2014חובה עליך לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מה שיש לו הוא סינוסיטיס?משה31/08/2014
יש לי כאבי ראש עזים באים והולכים, עשיתי רנגטן בראש ואני מצרף כאן את הצילום
הרופאה אמרה לי שרק ביום שלישי היא תקבל תשובת ממוחה ואם כן אז תביא לי אנטיביוטיקה, אבל זה כבר בלתי נסבל ואני לא יכול לחכות, במיוחד שיש לי את האנטיביוטיקה שהיא המליצה לי לקחת.
האם זה סינוסיטיס? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מה שיש לו הוא סינוסיטיס? - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן02/09/2014שלום רב
אבחנת מחלה נעשית ברוב המקרים ע"י אנמנזה מדודקת ובדיקה פיסיקלית שלא ציינת במכתבך.
הצילום איננו תומך באבחנה שצינת.
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר - כאבי ראש ?רבקה26/08/2014
שלום ותודה מראש על העזרה ,
האם ייתכן כי המיגרנות החריפות מהן אני סובלת לאחרונה הן תוצאה של טרום גיל המעבר בו אני נמצאת כעת ?
יש המלצה על טיפול שאינו משכך כאבים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ללכת לרופא?
רבקה27/08/2014פשוט לכי לרופא ותראי מה הסיבה לכך
אם זה באמת גיל המעבר או טרום אז יש תרופות ותוספים לא חסר
לי פמארל עזר מאוד לדעתי של חברת טבע שווה לבדוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראששירה24/07/2014
שלום... כבר כמה שנים שיש לי מיגרנות אבל בשבוע האחרון היה לי כאב ראש חזק אבל מעט שונה... הרגשתי כאילו יש לי לחץ על הראש וגם הרבה בחילות כאב גב וחוסר תיאבון עכשיו מה שהיה לי הכי מוזר שכבר כמה פעמים היה לי מן עמעום (כמו באור) בעיניים למשך כמה שניות כלומר פתאום אני רואה כמעט הכל בשחור אבל זה הגיע בהדרגה של כמה שניות .. אודה אם תעזרו לי להבין כיוון למה זה יכול להיות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן03/08/2014שלום לשירה
יתכן ומדובר בכאבי ראש מלווים באאורה .
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)