מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ראש תעוקתיאדם19/07/2014
שלום רב .... אני סובל זמן רב מכאב ראש תעוקתי שנובע בעיקר משרירי הצוואר
וכאשר אני עושה מסאג׳ לראש ולצוואר כאב הראש נרגע קצת אבל אחרי זמן מה הוא חוזר שוב ושוב ... מה לעשות כדי להיפטר בכלל מכאב ראש מסוג זה ??!!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש תעוקתי - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית20/07/2014עליך לקבל טיפול מונע. טיפול זה מחייב מרשם רופא (רופא משפחה/נוירולוג).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל מה הוא הטיפול המונע ??!!
אדם20/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים כמה ימים אחרי התקף חזקסיגל18/07/2014
אחרי טיסות יש לי התקפים קשים במיוחד. כשהם חולפים אחרי 1-2ימים מופיעים לי סימנים שהולכים ומחמירים: חוסר תיאבון, שלשול, בחילות, קור וחום, חולשה. זה פוסטדרום? מה לעשות? אני כותבת מחול ואשמח לכל עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים כמה ימים אחרי התקף חזק - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית20/07/2014אלה יכולים להיות סימנים של פוסטדרום.
הטוב ביותר: למנוע את ההתקף או להפסיק אותו בעודו באיבו.
כדאי לחשוב על מניעה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
סיגל20/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה כל שבועיים עם כאב ראש מתמשךהגר14/07/2014
שלום,
אני בת 54. כל שבועיים- שלשה אני נעשית חולה. הסמפטומים הם: כאב ראש שלא עובר במשך 3 ימים למרות נטילת נרוסין+אופטלגין, כאבי שרירים בחלק גוף תחתון (גב+רגליים), עייפות וחולשה שמאלצים אותי לשכב במיטה. אחרי 3-4 ימים אני מתאוששת וחוזר חלילה, כך כבר במשך חודשים ארוכים.
רציתי לשאול מה יכול להיות הגורם לכך?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה כל שבועיים עם כאב ראש מתמשך - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן23/07/2014שלום הגר
קשה מעל דפי האינטרנט לבדוק את בעיתך . קראי את תגובתי לאדם , שם יכול להיות הכיוון לפתרון הבעיה
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת נורא האם זה מיגרנה ?רוני13/07/2014
שלום רב
אני בת 32 בריאה בדרך כלל ללא בעיות מסויומת
לעיתים כשאני צריכה לקבל ולפעמים כשאני קצת עצבנית ולחוצה יש לי כאבים בצד אחד של הראש בדרך כלל זה שמאל בארובת העין מעל הגבה ולעיתים בזה מקרין למצח ולצד המסויים של הראש ..אין לי עוד סימפוטמים נוספים ..ללא בעיות בראיה רק לעיתים כשאני צריכה לקבל מחזור לכאב הזה מתלווה גם בחילה קלה ..זה מין כאב חד כזה שבא והולך
זה לא מפריע לי לישון ברגע שאני נרדמת , לעיתים אני מרגישה מין לחץ סביב כל הראש כאילו מישהו לוחץ לי! יש לציין שהכאב זה הוא בא והולך לא תמיד יש לי את זה ויש תקופות שלא כואב לי כלום!
אני ממש בלחץ אני ישר חושבת שיש לי בעצם גידול בראש או בעין ?!
האם הסימפוטמיים מרגישים כאילו יש לי גידול?
בברכת יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת נורא האם זה מיגרנה ? - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית14/07/2014עלייך לראות את רופא המשפחה ובהתאם לממצאי הבדיקה יוחלט על המשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמאיר13/07/2014
אני בן 67 וסובל מכאבי ראש אני מטופל ב"אלטרולט" 10 מג חצי כדור ליום ואכן מצבי השתפר במקרה אכלתי שוקולד מריר ומיד כאב הראש חלף למספר שעות.
מה ההסבר לתופעה ואם עלי לאכול שוקולד באופן קבוע בנוסף או במקום התרופה?
בתודה לתשובה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית14/07/2014תנסה שוב לאכול שוקולד ואם הכאב חולף אולי זה לא מקרי.
אם אכן יעלמו כאבי הראש אתה יכול להפסיק את התרופה בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנהשוש07/07/2014
שלום.
אני סובלת ממיגרנה 15 שנה. לפני כחודש היו לי כ - 8 התקפים של מיגרנה רצוף. לקחתי סמטרידקס בכל התקף כי שום דבר אחר לא עזר לי. ההתקפים עברו אך התחיל רעד בידיים במנוחה ומאמץ שחלף לאחר שבועיים. בדיקה נוירולוגית יצאה תקינה. האם זו יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה?
שאלה נוספת: לאחרונה סובלת מקושי להתרכז. האם זה יכול להיות סימן ביטוי למיגרנה אפילו שאין כאב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית13/07/2014לא לשתי השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לאחר חבלה בראשיוסף04/07/2014
לפני 55 ימים נחבלתי בראש עשו לי ct ראש הסיטי ראש יצא תקין
אך אני עדיין סובל מסחרחורת וכאבי ראש חזקים
סמתי לב שלאחר שאני צופה בטלוויזייה או נוהג ברכב כאבי הראש מתחילים ומתחזקים
שאלתי האם קיים קשר בין הדברים
כמו כן מה עליי עשות בחיי היום יום בכדי להפחית את כאבי הראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לאחר חבלה בראש - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית04/07/2014עליך להיבדק על ידי נוירולוג.
אם הבדיקה תקינה עליך לנהל אורח חיים בריא כולל שתייה מספקת, אכילה ושינה מסודרים וספורט. כאב הראש והסחרחורת יחלפו בהדרגה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי בקשר לחבלת ראש
יוסך04/07/2014תודה לך עלהתשובה
הבקש להמשיך ולשאול על הקשר שבזמן צפייה בטלווזייה או נהיגה מתחיל שוב כאב ראש חזק אייך מסבירים את הדבר
ומה עליי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה ובדיקת איאיגי לנערה בת 16דנית02/07/2014
ביתי בת 16 סובלת הרבה מכאבי ראש .רואה שחור כשעוברת ממצב שינה לעמידה. לפני זמן מה נעמדה ומיד התעלפה.היתה לבד בבית ולא זוכרת כלום ממה שהיה.קיבלה מכה בראש .היינו במיון והכל היה תקין.נשלחה לבדיקת איאיגי ואלו התשובות
תרשים ערנות :פעילות רקע אחורית-8 לשניה סימטרית בטה קידמית בעת אוורור אותר אירוע אחד של פעילות כ-5 לשניה פרונטו טמפורלית שמאלית גירוי אור ללא שינוי לסיכום- ארוע אחד של איטיות בינונית טמפורלית שמאלית בעת איורור יתר מה זה אומר?? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה ובדיקת איאיגי לנערה בת 16 - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן02/07/2014שלום רב
ברפואה נכונה , האבחון הרפואי נעשה על פי סיפורו של החולה על נסיבות האירוע
כיצד הוא התחיל , מה קרה בהמשכו, האם אירוע ראשון מסוגו , כמה זמן הוא נמשך ומה היתה איכותו. לפי הסיפור , הבדיקה הגופנית המתלווה -נגזרים בדיקות המעבדה
הרלונטיות.
האם כל אלה בוצעו?
האם נערך בירור לאורטוסטטיזם?
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בMRI : מוקדים מיקרו-וסקורחל23/06/2014
שלום רב,
בעקבות כאבי ראש ותחושת כובד הופניתי לבדיקת MRI.
התוצאה להלן:
--------------------------------------------------------------- סריקה בתהודה מגנטית של המח:
אחר מתן T1 – ו T2, FLAIR ואקסיאליות בשקלול T1 בוצעו סריקות סגיטאליות בשקלול
גדוליניום.
מוקדים זעירים בודדים של הארכת זמני הרפיה ללא צביעה, יתכן מיקרו-וסקולופתיים.
פרט לכך בגדר הנורמה.
------------------------------------------------------------- מבקשת לשאול מה פרוש "מוקדים זעירים מיקרו - וסקולופתיים" ?
בתודה רבה רבה ותבורכו,
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בMRI : מוקדים מיקרו-וסקו - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן23/06/2014שלום רב לרחל
תשובת MRI ניתנת לפונה ע"י רופא תמיד תוך הכרות מעמיקה איתו ומחלותיו.
כל שיטה אחרת איננה אחראית מכיון שעל הרופא לקבוע מהיא משמעות הבדיקה לגבי האדם הספציפי שבטיפולו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש שמתכופפיםשרית13/06/2014
ביומיים האחרונים לא הרגשתיטוב היו לי צמרומורות לקחת קולדקס ואקמול וזה עבר, אך עדיו שאני מתכופפת לא משנה מתי, יש לי כאב ראש חזק/ מעין לחץ בראש?
מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש שמתכופפים - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית15/06/2014חובה להיבדק על ידי רופא. בהתאם לממצאי הבדיקה הכללית והנוירולוגית, כולל פונדוס, יקבע המשך הברור והטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולדקס לוקחים בד"כ כשמקוררים או מצו
אני לא רופאה08/04/2015מצוננים, לכן כאב בראש כשמתכופפים נשמע לי כמו אפשרות לסינוסיטיס, כדאי לבדוק.
לציין שאני לא רופאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש שמתכופפים - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן16/04/2015שלום רב
כדאי לבדוק אם אין מדובר בסינוסיטיס אם כי גם זיהום ויראלי רגיל יכול לגרום לתופעות דומות .
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשורדה11/06/2014
אני בת 53 ב6 ימים האחרונים אני סובלת מכאבי ראש קדמיים באיזור המצח שמלווה גם בסחרחורת או חוסר שיווי משקל בזמן הזזת עיניים מהירה או בהחלפת תנוחה מהגרע שאני מתעוררת ועד לכתי לישון . כשאני לוקחת כדור זה עובר אל חוזר לאחר מספר שעות.
ברצוני לציין שמעולם לא סבלתי מכאבי ראש ולא ידעתי מה זה בכלל.
תודה לכל מי שיכול לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן12/06/2014שלום רב לורדה
כדאי להועץ ברופא המשפחה בשאלה של BPPV.
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתתפות קופח בטיפול בוטוקסאביגר10/06/2014
שלום רב,
האם ניתן לקבל החזר כל שהוא עבור טיפול בוטוקס למיגרנה כרונית?
תודה,
אביגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתתפות קופח בטיפול בוטוקס - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית11/06/2014בוטוקס מאושר על ידי משרד הבריאות לטיפול במיגרנה כרונית וניתן לבקש החזר/אישור קבלת התרופה בבית מרקחת של הקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב נקודתי אחורי בראש, בא והולך מידאברי07/06/2014
שלום,
מזה כשבוע וחצי פוקד אותי כאב נקודתי בראש, בצידו האחורי בצד ימין.
הכאב אינו "כאב ראש" ממושך, אלא "כאב בראש", שמופיע כחמש שניות ונעלם מיד.
הכאב מופיע גם ללא תזוזה, ואפילו בשינה.
מה פשרו של כאב מסוג זה?
האם ייתכן והוא נובע משרירי הצוואר?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב נקודתי אחורי בראש, בא והולך מיד - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית11/06/2014יש להיבדק ע"י רופא/נוירולוג. תאור הכאב יכול להתאים לנאורלגיה והטיפול דורש מרשם רופא. זאת רק לאחר בדיקה וברור מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה, הכאב כבר חלף...
אברי23/06/2014ובכל זאת האם בצורה זו או אחרת, תסמינים אלה מאפיינים כאב הנובע משריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראששירן10/05/2014
שלום דוקטור לפני כשלושה חודשים החלו לי כאבי ראש נשלחתי לעשות בבדיקת סיטי .. בבדיקת סיטי הופיע ככה :גודל ומראה של החדרים תקינים , אין לראות ממצאים פוקליים .. אין עדות לאפקט מסה או להאדרה פתלוגית .. מראה בסיס הגולגולת תקין .. עיבוי הקיר האחורי של האוכף הטורקי דורש בירור נוסף על ידי בדיקה מכוונת . אני נורא מודאגת מזה יכול להיות ? מזה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית11/05/2014יש מקום לבצע בדיקת MRI מוח. לאחר מכן אפשר יהיה לדון בממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת לחץ בראשדורית01/05/2014
שלום רב,
אני בחורה בת 38, לפני כ9 חודשים (3 חודשים אחרי לידת בני) חוויתי אירוע מאוד מוזר, סיימתי לקלח את בני (כשאני עומדת והגב מכופף למטה) איך שהתרוממתי חטפתי סחרחורת מאוד קשה מלווה בבחילות ובצורך מיידי להתפנות. הסחרחורת נמשכה כ 3 שעות עד שנרדמתי. יום למחרת עדיין חשתי מעט כבדות בראש (ללא סחרחורת) ותחושה כאילו העיניים שלי אינן זזות מספיק מהר, בדומה למה שחשים כשיורדים מספינה. ניגשתי לרופא המשפחה שטען שחוויתי אירוע ווגאלי. מאותו היום אחת לכמה זמן אני חווה סוג של מעין לחץ/אי נוחות בראש, מעין כבדות וחוסר ריכוז, זה נמשך יומיים שלושה ואז שוב נעלם. אינני יודעת אם זה קשור לפעולת הכיפוף מאחר ואני מתכופפת הרבה במהלך היום, ואני ממש אובדת עצות ומודאגת.
אשמח לדעתכם בעניין
תודה רבה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגו עלי?
דורית16/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עונים לשאלתי?
דורית22/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)