מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראשנוי23/08/2012
שלום אני נוי בת 17וחצי
ב3 הימים האחרונים התחילה לי תפיסות בצאוור ולאחר יום גם התחיל לכאוב לי בראש למעטה קצת מעל הצוואר
ישלי גם בחילות והקאות ואני ממש מפחדת שיש לי משהו בראש.
אני לוקחת כדורי אקמול ולא עוזר לי
היום התחיל לכאוב לי כל הראש כולו
האם זהו תסמין לסרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן24/08/2012שלום נוי
לפי התיאור שלך ולפי גילך הצעיר הסיכוי לסרטן אצלך הינו נמוך ביותר. אז מה כן אצלך אפשרות סבירה?
האפשרות הסבירה ביותר אצלך לפי התיאור שלך ובמסגרת המגבלות שלא ערכנו אצלך בדיקה גופנית הוא כאבי ראש ממקור שרירי צוארי שהם נפוצים ביותר. רוב רובם של כאבים אלה יכול להגיע ממקור שרירי צווארי. לעיתים הסיבה ידועה, כמו למשל לאחר תאונת דרכים , שהיה ממושכת תחת מזגן , ולעיתים לא מצליחים לאבחן את הסיבה לבעיה. מצב זה יוצר, לעיתים קרובות, "מעגל כאב", מצב בו הכאב גורם לכיווץ שרירי והכיווץ השרירי גורם לכאב. זהו למעשה ה"כאב המיופציאלי", הידוע ברפואה המערבית כאחת הסיבות העיקריות לכאבי הראש ממקור בלתי מוסבר. את מעגל הכאב אפשר לעצור באמצעות טיפולי IMS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct ראשבתיה16/08/2012
שלום רב,
אני אחרי תאונת דרכים, נכנסו בי מאחור.
קיבלתי מכה בראש ובצוואר.
בימים שאחרי היו לי בחילות וכאבי ראש מאד חזקים.
הופניתי לנוירולוגית ששלחה אותי לעשות סי.טי ראש.
היום המצב השתפר, הבחילות עברו. כאבי ראש גם הרבה פחות.
האם מומלץ לעשות בכל זאת את הסי.טי.? (מבחינת קרינה)
שאלה נוסת, הרופאה אמרה לי שהבדיקה ללא יוד ולא רשום בטופס 17. האם יש סוגי בדיקות שהם ללא יוד? והאם יש לזה השפעה כלשהי מסוכנת על הגוף?
תודה רבה!
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct ראש - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן16/08/2012מבחינה קלינית המהלך של התסמינים מהם את סובלת הם קלאסיים. גם תהתליך ההחלמה שלך הוא בהתאם לצפוי.
ולכן במקרה שלך לא ברור לשם מה לעשות בדיקת הדמיה, ויותר נכון להגיד שכמעט ברור שלא צריך בדיקה שכזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חדיםלירון12/08/2012
אני בת 17.10 (עוד חודשיים 18), וב-3 ימים האחרונים אני סובלת מכאבי ראש כרוניים. הכאבים בולטים בעיקר כשאני מתעוררת וכשאני הולכת לישון, אבל הם מופיעים גם לאורך היום. ההרגשה היא סוג של פעימות לב במצח, בעיקר במרכזו, אך לפעמים גם ברקות.
בנוסף, אני סובלת בימים האלה מסחרחורות ועייפות מתמדת, וקשה לי לצאת לאור יום. פה ושם גם יש לי לחץ דם נמוך (יש לנו בבית מכשיר למדידה).
המשקל שלי תקין ואני שותה הרבה (בסביבות 8-10 כוסות מים ליום) ואף ישנה די טוב (מתעוררת מספר פעמים בלילה, לרוב בגלל תחושת חום).
לקחתי פעם אחת אדוויל, אך הוא שיכך רק קצת את תחושת הכאב, לא העביר אותה לגמרי...
מעולם לא חוויתי כזה דבר. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש חדים - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן12/08/2012ללירון שלום
קשה ללא בדיקה גופנית מדוקדקת שלך והעמקת האנמנזה שאת מספרת לתהות במדויק על סיבות כאב הראש שלך . גם לא ברור האם כאבי הראש שלך הם כרוניים שבהגדרה הרפואית שלהם הם מעל 6 חודשים או שהם רק ב3 ימים האחרונים.
למרות הפרטים החסרים ברובם יתכן ומדובר ב TENSION HEADACHE אך גם סיבות אחרות באות בחשבון.
כאמור פני לרופא האמון על אנמנזה מדויקת ובדיקה גופנית מתאימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש וסיגריותמיכלי08/08/2012
אני בת 30 נוטלתגלולות מינס, עישנתי בעבר והפסקתי, כיום מעשנת סיגריה אחת ביום, האם זה מסוכן בגלל גילי והגלולות או שסיגריה אחת זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש וסיגריות - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית10/08/2012גלולות ועישון מעלים בצורה משמעותית את הסיכון לאירועים ווסקולרים. האם סיגריה אחת מסוכנת? אין ספרות בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי כמה שאלותשיר שמשי29/07/2012
היי אני שיר ואני כותבת ספר ויש לי כמה שאלות רפואיות שאין לי ממש את מי לשאול.
הדמות הראשית (גבר בן 19 עוסק בספורט באופן קבוע היה מכור בעבר למשכחי כאבים) מתחיל לחוש ברע לאחר שלילה שלם לא ישן (דבר אשר לא חדש אצלו אחרי טראומת טביעה שעבר בגיל 16) יש לו סחרחורות וכאבי ראש לא מוסברים שמתגברים ומתגברים (התאריך המדובר הוא תחילת יוני) יחד עם הסחרחורות וכאבי הראש ישנה זיעה קשיי נשימה תחושות התעלפות בחילה וחום גבוהה אם אני מוסיפה לכול זה גם דימום מהאוזניים לאיזו מחלה פחות או יותר אני מגיעה? באיזו צורת טיפול אפשר לטפל במחלה חוץ ממנוחה? מה הוא הטיפול תרופתי? האם המחלה מדבקת? האם כדאי או לא כדאי שיסתובב על יד ילדים ונשים בהריון?
תודה מראש,
שיר שמשי.
נ.ב.: סליחה עם סיבכתי אתכם יותר מדי אני פשוט מנסה להגיע לתשובה מדויקת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי כמה שאלות - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן30/07/2012שלום רב
גם ככה יש צרות באמת , ועכשיו שנמציא מחלה דמיונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שאלו כמה מחלות יחד?
שיר שמשי31/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חדים מצב שמאלשירן27/07/2012
שלום שמי שירן, בריאה בדר"כ כלל בת 21. בשבועיים האחרונים תוקפים מספר אותי כאבי ראש חדים ביותר בצד שמאל של הראש והוריד ברכה (שמאלית) מתנפח בזמן התקפי הכאב.
השיא היה אתמול בעבודה תקף אותי שוב הכאב קיבלתי סחרחורת, ראיתי כתמים שחורים ואז נפלתי, כשהרימו אותי חבריי לעבודה הרגשתי גלי חום בכל הראש ובמיוחד בפה, בנוסף הרגשתי לחץ על העיניים מה שגרם להן להרגיש כבדות.
זה מאוד מפחיד ומלחיץ אותי ומשככי כאבים לא עובדים.. אשמח לעזרה בדחיפות.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש חדים מצב שמאל - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן27/07/2012לשירן שלום
קשה לדעת לאור הסיפור את האבחנה המדויקת .עם זאת קיים מגוון גדול של סיבות לכאבי ראש, כגון מגרנה, cluster headache (כאבי ראש מקבציים) וסיבות נוספות. למעשה, מקרים רבים נובעים מהתכווצויות שרירי הצוואר והגולגולת. ברוב המקרים אנשים מודעים לכאב הראש אך לא לכיווץ השרירים שגורם לו
בברכה
ושיעבור מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ונימולנ18/07/2012
שלום רב, בעלי בן 40 סובל מכאבי ראש מדי בוקר בחלק העורפי וכן מתחושת נימול בראש ובלחי. כמו כן יש לו תחושת הרדמות ביד וברגל שמאל. התחושה נמשכת גם לאורך היום ולעיתים מתגברת בשעות אחה"צ. הוא היה אצל מספר רופאים, ביצעו בו בדיקות כלליות אולם לא מצאו דבר. אין הסכמה לבצע בדיקת MRI על חשבון הקופה שכן לטענת הרופאים אין הצדקה. קבענו בדיקה באופן פרטי משום שהתסמינים שצויינו נמשכים מאז חודש מרץ האחרון. יצויין כי הוא סובל מעודף משקל של כ-20 ק"ג. איכות חייו נפגעת כתוצאה מתסמינים אלו והוא מתקשה לעיתים לנהל שיחות עם סובביו בתואנה שהוא סובל מכאבים. יצויין כי הוא אינו מעשן ואינו שותה ואף עוסק בספורט אירובי מספר פעמים בשבוע. האם בדיקת MRI תחשוף את הסיבה ואילו עוד בדיקות ניתן לבצע. הנני מודה מראש לסיועכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ייעוץ לאחר פגישה עם נוירולוגאמיר17/07/2012
אשתי סובלת מכאבי ראש ומגרנות על בסיס יומי ,לפני שנתיים בזמן הריון היתה לה תחושת נימול ביד ימין ,בשפה ובלחי,זה נעלם לאחר 3 דקות,היא טופלה בקלקסן עד הלידה. לאחר הלידה {לפני שנה} היא עברה MRI מוח תקין אך עם הערה "מוקדים קטנים ובודדים בחומר הלבן הדו צידי -בלתי ספציפיים", שלשום בערב לאחר יום עמוס כאבי ראש אשתי חשה שוב תחושת נימול הפעם בצד שמאל,וזה נעלם לאחר 3 דקות. אתמול עברנו שוב MRI מוח וזה יצא שוב תקין עם הערה זהה לקודמת "מוקדים זעירים כמתואר וללא שינוי,ללא עדות לאיסכמיה חריפה". האם כאבי ראש עלולים לגרום לתחושת נימול חולפת ? ומהי הערכתך באופן כללי- בדיקת גוף נוירולוגית תקינה.לדברי הנוירולוגית אבחנתה הקלינית לגבי אשתי היא מיגרנה יום יומית עם אאורה אשר בהחלט יכולה לגרום לתחושת נימול חולפת!,האם סברה זו הגיונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לאחר פגישה עם נוירולוג - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן17/07/2012שלום לאמיר
האבחנה של הנוירולוג שמדובר באאורה הקשורה להתקף המיגרנוטי בהחלט נשמעת סבירה . גם ההדמיה שלא גילתה בעיה מיוחדת והבדיקה הנוירולוגית התקינה תומכת בכך.
מכיון שהבעיה נמשכת מספר דקות וחולפת, הרי הסבל הנגרם הוא קצר וחולף. אני מבין שהחרדה שסימפטום כזה עושה הוא לעיתים יותר מפריע מהסימפטום עצמו.
האם הבנתי נכון?
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כן,תודה
אמיר17/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אחרי צפייה בטלוויזיהל.08/07/2012
אני עובדת בעבודה מול מחשב, וכשאני מגיעה הביתה, אנחנו אוכלים ארוחת ערב ואז מתיישבים לצפות בטלוויזיה, משהו כמו שלוש שעות.. אחרי השלוש שעות מתחיל לכאוב לי הראש מאוד.. אני שותה וקמה מדי פעם.. ועדיין יש לי.. זה יכול להיות בגלל השעות האלה בטלוויזיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש אחרי צפייה בטלוויזיה - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן08/07/2012שלום רב
עבודה מול מחשב ולאחריו צפיה ממושכת בטלויזיה יכולים ליצור מתח ממושך בשרירי הצואר עקב עבודתם הממושכת והרציפה .
כאבי ראש ממקור שרירי נפוצים ביותר. רוב רובם של כאבים אלה יכול להגיע ממקור שרירי צווארי. לעיתים הסיבה ידועה, כמו למשל לאחר תאונת דרכים, ולעיתים הסיבה לבעיה פחות נראית לעין. מצב זה יוצר, לעיתים קרובות, "מעגל כאב", מצב בו הכאב גורם לכיווץ שרירי והכיווץ השרירי גורם לכאב. זהו למעשה ה"כאב המיופציאלי", הידוע ברפואה המערבית כאחת הסיבות העיקריות לכאבי הראש ממקור בלתי מוסבר. את מעגל הכאב אפשר לעצור באמצעות טיפולי IMS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקיםעדי25/06/2012
שלום.מזה ארבעה ימים סובלת מכאבי ראש בצורת פעימות חזקות במצח.לא מסוגת להתכופף וכל אור מסנוור אותי.לדברי רופא אאג,לאחר בדיקה, אין זה קשור לסינוסים(אני סובלת מנזלת אלרגית והתעטשויות תכופות במשך 3 החודשים האחרונים) וכנראה מדובר במיגרנה. כדור אינו משפר את ההרגשה.ברקע תלסמיה ואנמיה.מעולם לא חוויותי כאב ראש בעוצמה כזו וככ ארוך. ממה יכול לנבוע ומה עלי לעשות?האם מעורר דאגה היות וזה נמשך מספר ימים ללא שיפור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש חזקים - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית01/07/2012ראשית, התנצלותי על האיחור בתשובה בשל השתתפותי בכנס כאב בינלאומי.
האבחנה של מיגרנה יכולה להעשות רק לאחר שנשללו בעיות אחרות.
עלייך לפנות לרופא מטפל ולפי הצורך והמלצתו לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעצב הפניםקוקי21/06/2012
שלום רב
בעקבות כאבים חד צדדים בראש,עצמות הלחיים ובפנים נבדקתי על ידי רופא משפחה. הוא איבחן שאני סובלת מדלקת בעצב הפנים ונתן לי איבופן 400 xl פעמיים ביום למשך 5 ימים.
התחלתי אתמול לקחת את האנטיביוטיקה ועדיין אני לא מרגישה הטבה
הראש כבד ותחושה כללית לא טובה
רציתי לדעת - 1. ממה נובעת הדלקת? וירוס?
2. מתי ארגיש הטבה?
3. האם אפשר לעשות קומפרסים עם מגבת חמה כדי להקל?
תודה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעצב הפנים - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית22/06/2012כאבים בפנים יכולים לנבוע מסבות רבות. ישנם סוגי "דלקת" שונים ובהתאם הטיפול.
אם הכאב עדיין נמשך עליך לפנות לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בצד אחדמירה17/06/2012
שלום דוקטור
אני סובלת מכאבי ראש בצד ימין וגם בעורף ועם כדורים לשיכוך כאבים זה מקל וזה קורה לי פעם בשבוע בערך ואני כאילו חיה עם זה וסובלת. אבל כמה פעמים בחודשים האחרונים התעוררתי באמצע הלילה בגלל הכאבים הללו. אני לוקחת כדורים לשיכוך הכאבים כגון אדוויל אופטלגין וכדומה. יש ימים שאני לוקחת בין שש לשמונה כדורים. ההרגשה בזמן הכאב שמעיר אותי בלילה שאני כאילו עומדת למות עוד רגע.
מה אפשר לעשות למה זה קורה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בצד אחד - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית17/06/2012אין במידע שכתבת לאפשר אבחנה נכונה. בנוסף, יש חשיבות רבה לעבור בדיקה נוירולוגית.
כמות הכדורים אשר את נוטלת גדולה ועלולה לגרום לתופעות לוואי.
פני לנוירולוג או למרפאה לכאבי ראש לקבלת עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותעמית14/06/2012
שלום
מה יותר יעיל לכאבי ראש - אופטלגין או נורופן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית16/06/2012מאוד אישי. יש כאלה שאופטלגין טוב יותר עבורם ויש כאלה שנורופן/אדויל/איבופן טובים יותר. צריך לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה עם אאורה - המלצהסמדר ב07/06/2012
שלום ד"ר הרינג
אני בת 51, בריאה.
נוטלת 600 מ״ג אלטרוקסין לשבוע מזה 9 שנים..
סובלת מזה 9 שנים ממיגרנה עם אאורה
טיפול נטורופטי, דיקור סיני, היפנוזה, עיסוי כל אלו לא עזרו לאורך זמן..
אקסידול עוזר מאד לטיפול בהתקף ובדרך כלל מהווה הקלה משמעותית בכאב. טרם השימוש באקסידול המיגרנות היו מורכבות כולל נימלול אפילו בפה ובלשון, שיבושים בדיבור וכאב חמור (תמיד באחד הצדדים). לפחות סוג המיגרנה עיקבי..
אודה לך אם תוכל לענות לי על מספר שאלות:
האם יש לדעתך קשר בין הופעת המיגרנות בגיל 43 לבין השימוש באלטרוקסין?
על איזה סוג של טיפול מונע היית ממליץ? ומה המינון שיגרום הכי פחות נזק/תופעות לוואי לדעתך?
האם כדאי להשאר ללא טיפול מונע ולהמשיך באקסידול כשאני עם 3 מיגרנות בממוצע בחודש? כל זה מהחשש מתופעות לוואי של טיפול מונע..
מודה לך על תשובותיך
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה עם אאורה - המלצה - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית07/06/2012אם תדירות ההתקפים 3 בחודש ואקסידול עוזר אפשר בהחלט להישאר ללא טיפול מונע.
טיפול הבחירה במיגרנה עם אאורה הוא תרופה להורדת לחץ דם, תרופת מרשם. מומלץ לפנות לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש חד וממוקד מעל עיין שמאלשטיינר סלינה28/05/2012
היום אחה"צ - לפנות ערב החלה סדרה של כאבי ראש קצרים חדים וממוקדים מעל עיין שמאל לכיוון האוזן - חלפו כעבור שניות וחזרו בתדירות משתנה.
אני בת 70, יש השמנת יתר מאז ילדות,
בריאה בדרך כלל ופעילה
מטופלת תרופתית בהפרעות קצב לב (לא חריף) ולחץ דם (גבוה מעט)
מעשנת
מבלה לאחרונה זמן רב למדי ליד המחשב וליד כן ציור
הכאבים מפחידים כי יש במשפחה גם מצד האב וגם מצד האם (שניהם נפטרו) היסטוריה של שבץ מוחי חוזר שטופל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש חד וממוקד מעל עיין שמאל - תגובה
ד''ר רחל הרינג - חנית07/06/2012יש צורך בבדיקה על ידי רופא מטפל, על ידי נוירולג ובדיקות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)