האם הטיפול מתאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • האם הטיפול מתאים
    רינת
    18/01/2012

    שלום, יש לי ילד בן 5 שאובחן עם ADHD. האם הטיפול שאתן מציעות יכול להתאים גם לו? אני פשוט מעדיפה לא לתת ריטלין. או שרצוי לשלב את הטיפול יחד עם ריטלין? אם כן, האם ניתן לתת ריטלין במינון נמוך יותר כאשר הוא משולב עם טיפול?

    לקביעת תור
    סגירה
    האם הטיפול מתאים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם הטיפול מתאים - תגובה

    דיטה הוד שיינבלט
    19/01/2012

    שלום רינת,
    אנסה לעזור לשאלתך.
    מהמחקרים שאני מכירה, השילוב של ריטלין בגיל בית הספר עם טיפול בעקרונות ההתנהגותיים הוא בעל הערך הרב ביותר ומוביל לשיפור הטוב ביותר, לעומת רק תרופה או רק טיפול התנהגותי.
    יישום תוכנית כזו בא לידי ביטוי גם בעבודה בבית וגם במתן הדרכה לצוות הגן, וליווי שלהם ביישום העקרונות ( עם מדריכה מקצועית בתחום ניתוח התנהגות).
    העקרונות החשובים אותם ניתן ללמוד ולחזק בטיפול התנהגותי יהיו למשל - התמדה / הארכת המשך של ישיבה נאותה ומשך למידה. עבודה במטלות מאתגרות יותר ויותר באופן מדורג, מבחינה קישבית. למידת התנהגויות נאותות חברתית והסתגלותית למצבים של אי נוחות או קושי - למשל איך לבקש לצאת להפסקה במקום לקפץ במקום. וכמובן התנהגויות של איפוק והבלגה.
    לגבי המינונים המומלצים - על כך יוכל להמליץ רק נוירולוג, פסיכיאטר או רופא משפחה. להבנתי, הם נוגעים בעיקר למשקל הילד ולא לשאלה אם הוא מקבל מענה טיפולי נוסף.
    מאחלת בהצלחה בהמשך הדרך ואת מוזמנת לפנות אלינו שוב,
    דיטה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


