טיפול ביתי ABA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ביתי ABA
    שיר
    22/01/2012

אנחנו מקיימים בבית טיפול ABA עבור בתנו בת 4 שאובחנה PDD NOS.
    המנחה אומרת שכדי להגיע לתוצאות מקסימליות צריך להרחיב את הטיפול ל 30 שעות בשבוע, היום אנחנו עושים בערך 20. מה דעתכן?
    עד כה יש תוצאות יפות , אשמח לשמוע האם לדעתכם כדאי להתאמץ ולהגדיל את הטיפול שגם כרוך בהוצאות לא קטנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ביתי ABA

הוספת תגובה

• טיפול ביתי ABA - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    22/01/2012

שיר היקרה,
    חשוב להבין כי התשובה תיאורטית , מבלי להכיר אתכן, ולכן, ולא הייתי רואה בה תחרות לשיקול הדעת של המנחה בביתך. ממחקרים שאני מכירה (כולל מטא-אנליזה שבודקת אוסף של מחקרים על יעילות הטיפול ABA והתרומה שלה למדדים של IQ) ההבדלים המשמעותיים הם כשמדברים על 40 שעות. הפערים בין טיפול של 20 ו 30 שעות אינו גדול במדדים כמו IQ.
    מצד שני, מהמקום הקליני ולא תיאורטי, יש חשיבות לעבודה עיקבית בעיקר בהתמודדות עם בעיות התנהגות או התנהגויות לא נאותות לאורך כל שעות העירות של הילדה. למה הכוונה? שאם יש לה טיפול 3 שעות אחהצ אבל בשאר הזמן היא עסוקה בגרייה עצמית ללא מענה או שבטיפול יש הקפדה על שימוש בתקשורת נאותה אבל בשאר הזמן היא מקבלת ב"חינם" מבלי לבקש או נכנעים לה אם צועקת... בעיות כאלה יובילו אותי, לפחות, לבקש נוכחות טיפולית לשעות רחבות יותר לאורך היום.
    עוד מניסיוני אוכל לספר שיותר שעות טיפול הובילו ליותר הישגים, פשוט כי יש יותר חזרות ויותר הזדמנויות לללמידה. אולי תגיעו לעמק השווה מבחינת השעות שכן יתאים לכם להוסיף. אולי תחליטו להפוך את השעות ללא טיפול ליותר "מוקפדות" גם אם לא בהבנייה, לבטח בהקפדה על העקרונות המובילים לשיפור גם בתוך הטיפול.
    את מוזמנת להמשיך ולהתלבט איתנו,
    דיטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דיטה, עזרת לי

שיר
    26/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו