X שביר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• X שביר
    מיכה
    31/01/2012

שלום רב.
    בן שלי בן 5,לומד בגן יעוקב היתפתחותי.
    ליפני שבועים עשינו בדיקת דם גנטית Xשביר,עדיין אין תשובה.
    כמה זמן לוקח לקבל תוצאות,ואיך מתרגנים אם בדיקה לא תקינה?
    תודה,מיכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    X שביר

הוספת תגובה

• X שביר - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    02/02/2012

שלום מיכה,
    ניסיתי לחפש תשובה לגבי משך הזמן עד לקבלת תשובה ואני מודה שלא מצאתי. אני מציעה שתבדקו זאת עם המכון בו ערכתם את הבדיקה.
    לגבי הטיפולים האפשריים - טיפול התנהגותי הוא בהחלט אופציה אפשרית. מניסיוני האישי עם ילד עם תסמונת X שביר וגם מעדויות שקראתי ברשת יש אפקטיביות לטיפול, כפי שמשיגים גם עם ילדים עם אבחנה של פיגור שכלי.
    תיקח בחשבון שטיפול יהיה מתאים לשעות אחהצ, מאחר שבנך נמצא בגן בשעות הבוקר. חשוב למצוא את הדרך לטיפול אשר יהיה בשיתוף פעולה עם הצוות המקצועי בגן והמטרות לעבודה יהיה משותפות, עד כמה שניתן כשמדובר בגישות שונות.
    לידיעתך - אין סל מטרות שונה לילד עם אוטיזם לעומת ילד עם תסמונת X שביר. ההחלטה על המטרות ללימוד נעשית על פי התפקוד של הילד, יכולותיו בתחומים של תקשורת , שפה, קוגניציה, מיומנויות תפקודיות ועוד. כך שתהה התשובה אשר תהה, תוכלו לשקול טיפול משלים לזה הניתן בגן.
    אני ממליצה שתשוחחו גם עם הצוות בגן על המחשבות שלכם לטיפול אחהצ ותשמעו את המלצתם. כמובן תצטרכו גם לבחון את היכולת לעמוד בתשלומים על טיפול שאינו ציבורי אלא פרטי כולו.
    בהצלחה בהמשך,
    דיטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו