אבחון פסיכו-דידקטי לילד שמשולב בגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אבחון פסיכו-דידקטי לילד שמשולב בגן
    מיכל
    01/02/2012

    שלום, אני שואלת את השאלה עבור אחותי...
    יש לה ילד גבוה מאוד שמשולב בגן רגיל שנה שנייה. הוא בן 5, ועתיד בשנה הבאה לעלות לכיתה א'. מחר יש פגישה עם הפסיכולוגית שרואה אותו בגן, ואחותי אמרה לי שהפסיכולוגית אמורה להציע/לבקש אבחון פסיכודידקטי. השאלה, מה זה? האם זאת תהיה המלצה או חובה? למה העניין נועד? כמה זה קובע לקראת עלייה לכיתה א'? ועוד משהו: האם הפסיכולוגית היא הסמכות היחידה שמחליטה על זה שיעלה לכיתה א' רגילה, או שזה מגיע יחד עם המלצת גננת לוועדת ההשמה? תודה!!!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אבחון פסיכו-דידקטי לילד שמשולב בגן - תגובה

    דיטה הוד שיינבלט
    02/02/2012

    שלום מיכל,
    מקווה שלמרות שהפגישה כבר נערכה יהיה לכן ערך בתשובה.
    להבנתי, באבחון פסיכו דידאקטי לא בוחנים רק יכולות דידקטיות בתחומי אינטליגנציה, חשבון וקריאה / אוריינות, אלא גם בוחנים את המצב הריגשי של הנבחן. למשל אם נלחץ, אם אינו משתף פעולה, אם נינוח ובטוח בעצמו.
    ניתן לשער שהפסיכולוגית מעוניינת באבחון כזה על מנת לקבל תמונה מלאה יותר לגבי הילד לפני שתיתן את המלצתה. סביר שהיא מכירה אותו על בסיס מפגשים לא תדירים ומעוניינת להכיר עוד פנים בו, ביכולותיו וקשיו.
    אבל דעי שיש נהלים במעבר בין המסגרות -
    לקראת ועדת ההשמה הגננת ממלאה שאלון (אולי הפסיכולוגית יועצת לגננת במילוי השאלון , אך הוא באחריות הגננת ובחתימתה) והשאלון מועבר להורים לידיעה ולחתימה.
    הפסיכולוגית מעבירה את חוות דעתה לפיקוח לקראת הועדה.
    יש דרישה לאבחון עדכני , אם אני לא טועה במקרה שעברו למעלה משנתיים מאז האבחון האחרון. ואז אפשר לבחור בין אבחון אצל פסיכולוג או בבטריה שלמה של האבחון, או באבחון מסוג אחר - כפי שמציעה הפסיכולוגית. זוהי בחירה של ההורים באיזה אבחון לבחור ובוודאי שלא ניתן לחייבם ללכת לאבחון פרטי ויקר. עקרונית, יספק את הועדה לראות אבחון בו מופיע שהילד עדיין מצוי על הספקרום.
    בועדה שוקלים את כל המידע, בעיקר את זה שמעבירה הגננת, שכן השאלון שהיא ממלאה נוגע לכל תחומי התפקוד. ההורים נמצאים בועדה ויכולים להציג גם הם חוות דעת על התפקוד של אנשי מקצוע מטעמם. כמובן גם חוות הדעת של הפסיכולוגית תבוא בחשבון, אך אינה בלבדית בדרך להכרעת הועדה.
    נאחל בהצלחה בהמשך הדרך,
    דיטה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו