מוסיקה ואספרגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • מוסיקה ואספרגר
    בתיה
    14/02/2012

    רציתי לדעת אם טיפול במוסיקה יכול לעזור, או שזה רק יכניס את הילד יותר לעולם שלו..

    לקביעת תור
    סגירה
    מוסיקה ואספרגר

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מוסיקה ואספרגר - תגובה

    דיטה הוד שיינבלט
    14/02/2012

    שלום בתיה,
    אנסה להשיב לשאלתך על אף שחסרה לי תמונה על מערך הטיפולים המלא של ילדך, גילו ורמת התפקוד שלו.
    כעיקרון, אין סיבה להאשים ולפסול את התירפיה במוסיקה מראש. כדאי לזכור שמדובר בשעה שבועית בלבד, כדאי לזכור שהטיפול לא מכוון לחנך או ללמד מיומנויות, אלא מבקש לעשות ניסיון לבנות קשר בין הילד למטפלת, באמצעות הכלים שיש בקליניקה.
    ההנחה היא כי בניית הקשר תוביל בעתיד לשיפור היכולת לבניית קשרים אחרים בעולם ותפתח את הילד להתנסות. אצל מטפלת טובה זו יכולה להיות עוד חוויה חיובית עבור הילד.
    מה שכן יש לומר הוא כי גישת הטיפול הדינאמית היא לא להלחם בילד, לא להפריע לו להתנהגויות אוטיסטיות, אלא לעשות בהן שימוש כמנוף לקשר, לפרשן ועוד. לכן אם יש לך חשש שהתנהגויות מסוימות יחוזקו בתירפיה ותראי אותם יותר החוץ, הציגי את החשש שלך למטפלת המיועדת ותשמעי את דעתה.
    ומדוע עולה מצידי שאלת מערך הטיפולים המלא? מאחר שיש הבדל בין מערך טיפולים מקדם לבין לקיחת תירפיה בודדת כטיפול מועדף.
    מאחלת בהצלחה בהמשך,
    דיטה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


