בחורה מוגבלת, שלא מפסיקה לבכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחורה מוגבלת, שלא מפסיקה לבכות
    יעל
    10/08/2012

שלום רב,

אני פונה אליכם במטרה שתייעצו לי איך אוכל להפסיק את בכי ילדתי, יש לי ילדה בת 25 הסובלת ממוגבלות, היא בתפקדת ביום יום באופן עצמאי אך התפקוד השכלי שלה הוא של ילדה בת 8 בערך.

המצב שלה הוא שהיא מחפשת בכל יום ואפילו במשך כל כמה שעות סיבות לבכות מהם, עשו לי, אמרו לי, לא נתנו לי, ואפילו תלונות כלפינו כהורים.

אנחנו כל מקשיבים לצרכים שלה, ולא מחסירים ממנה שום דבר, אך עדיין תמיד יש לה על מה לבכות, אני נורא חוששת שהבכי יגרום לה נזק לעיניים, אני מזכירה שוב כל יום ואפילו כמה פעמים ביום היא בוכה בכי עם דמעות מרובות.

מה עליי לעשות ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בחורה מוגבלת, שלא מפסיקה לבכות - תגובה

גילי יהב
    12/08/2012

שלום רב יעל,
    ראשית בהחלט נשמע שהמצב אינו פשוט! החזיקי מעמד.
    שנית, ברמה הרפואית אני לא מכירה ממצא שמדבר על פגיעה בעקבות בכי ממושך ולכן לא הייתי דואגת או לפחות הולכת להתייעץ עם רופא לשם כך.
    שלישית, אני מציעה כי תמצאי איש מקצוע, מנתח התנהגות או כל איש מקצוע אחר שאת סומכת עליו על מנת שילווה את ההתנהלות הביתית שלכם בהדרכת הורים.
    אין ספק כי הקשיים הקוגניטיביים עומדים בדרכה של ההסתגלות ולכן יש לבנות תוכנית התערבות יומית, אישית לטיפול בקשיים.
    מנתח התנהגות יכיר את המשפחה ואת בתך מקרוב ויבנה תוכנית טיפול מותאמת אישית לצרכים שלכם.
    בהצלחה,
    גילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחורה מוגבלת, שלא מפסיקה לבכות - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    12/08/2012

שלום ותודה על פנייתכם. אמנם חסר מידע על מנת להשיב בצורה מלאה אך הייתי מנסה את ההשערה הבאה -
    במידה שאתם חשים שהבכי והסיבות אינם מוצדקים, ו/או היא "מחפשת" במובן להרגיז או אולי לזכות בתשומת לב ואינטראקציה איתכם, הפתרון המתאים הוא לתת משפט תשובה קצר ולהשאיר אותה לעצמה, גם אם תמשיך לבכות, בהנחה שאחרי כמה זמן תבין שההתנהגות אינה משיגה לה תשומת לב הורים, אלא להיפך מובילה ליותר התעלמות ממנה, עד שתרגע (ניתן וחשוב לומר זאת , משהו בסגנון "כמה לא נעים לנו להיות לידך/ לדבר איתך כשאת בוכה/ חיזרי אלינו לכשתרגעי/ נדבר שוב כשתפסיקי לבכות"). במידה שתבחרו בהליך של התעלמות כזה, יתכן שהתכיפות או העוצמות דווקא יחריפו, לפחות בימים הראשונים. זה יהיה סימן עבורכם שאתם בדרך הנכונה, כי אז היא מגיבה לשינוי במה שההתנהגות נהגה להשיג. והלמידה שכדאי להפחית את ההתנהגות תגיע בעקבות זה.
    אם הסיבות מוצדקות בעיניכם (ועדיין עוצמת התגובה לא..) נסו לבדוק איך אפשר למנוע מצבי תסכול - למשל להציע בחירות, לוודא איתה לפני פעילות או לפני ביצוע מה היא תרצה, מה יהיה נכון לה. אפשר גם לדבר מראש על "מה יקרה אם בכל זאת יקרה מה שלא תרצי.." וללמד דרכי התמודדות יעילות יותר, כמו לתקן, לעשות מחדש, לפנות לקבלת עזרה וכד.
    וגם, אם הסיבה מוצדקת או לא אבל נראה לכם שיש חשש למרכיב דכאוני , כדאי לעקוב עם גורמים רפואיים (רופא משפחה או פסיכיאטר) ולבדוק אם קיים חוסר איזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו