מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסומנת אספגר וזכרון צלומיXXX14714/08/2012
שלום ד"ר דורון תודר אני אחיו של אדם אשר אובחן לפני כשלוש שנים כסובל מסתומנת אספגר ולאחר קראיה באיטרנט הבנתי שמדובר בילדים בעלי יכולות שכליות גבהות במוחד ורבים מהם אף מתפקדים ברמה גבוה יותר משל אוטססטיםפ אחר בקשת האוטטיסטית. יש לי אח כרגע בן 20 ויש לו יכולות שכליות גבהות במיוחד אבל דבר אחד מוזר הוא לא יודע להתרצח כמו שצריך לךלכת לשרותים להתלבש לצחצח שינים צריך להסביר לו מאה פעם איך לצחצח והוא לא מבין מסתגר לא יוצאר קשר עין עם זרים. לא יוצר קשר עם בנות המין השני אטבל מבחניה שכלית החווא פשוט יל חכם מאוד.
מש לו זיכרון מיוחד ועל זה בעצם רציתי לשאול הוא זוכר עמודים על גבי עמודים מילה במילה לאחר קראית עמוד אחד ב5-10 דקות וזוכר לתקופה ארוכה מאוד פשוט מדהים מילה במילה הוא אוהב מאוד רפואה הוא לומד קרדלוגיה ולמד 70 עמודים מילה במילה תוך 48 שעות האם זה נקרא זכרון צלומי? הוא הולך לטיפול פסכלוגי עצל רופאה אשר מטפלת בו פסכיטרית והוא סיפר לה שהוא מפחד לאבד תזכרון שלו שהוא כבר לא יצלח לזכור כמו פעם שכבר לא היה לו זכרון צלומי האם זה אפשרח?
האם אדם בעל זכרון צלומי יכול לאבד את זכרנו המיוחד?אני מצטער שאני מעסיק אותך בשאלות כאלו אבל הוא ממש ממש היה מתעסק עם זה הרבה עכשיו הוא בבית משתלול לא לומד כמו פעם מחשש שהוא יאבד תזכרון ולא רוצה להשקיע בכלום רק במחשב אוכל השמין המון מתהג באלימות הוא פשוט ילד שונה. אני ישמח עם תענה ותסביר לי איך לומר לו את הבשורה הזאותי בצד הטוב ביותר תודה מראש נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסומנת אסםפגר וזכרון צלומי לאחי
XXX14714/08/2012אני אחיו של אדם אשר אובחן לפני כשלוש שנים כסובל מסתומנת אספגר ולאחר קראיה באיטרנט הבנתי שמדובר בילדים בעלי יכולות שכליות גבהות במוחד ורבים מהם אף מתפקדים ברמה גבוה יותר משל אוטססטיםפ אחר בקשת האוטטיסטית. יש לי אח כרגע בן 20 ויש לו יכולות שכליות גבהות במיוחד אבל דבר אחד מוזר הוא לא יודע להתרצח כמו שצריך לךלכת לשרותים להתלבש לצחצח שינים צריך להסביר לו מאה פעם איך לצחצח והוא לא מבין מסתגר לא יוצאר קשר עין עם זרים. לא יוצר קשר עם בנות המין השני אטבל מבחניה שכלית החווא פשוט יל חכם מאוד.
מש לו זיכרון מיוחד ועל זה בעצם רציתי לשאול הוא זוכר עמודים על גבי עמודים מילה במילה לאחר קראית עמוד אחד ב5-10 דקות וזוכר לתקופה ארוכה מאוד פשוט מדהים מילה במילה הוא אוהב מאוד רפואה הוא לומד קרדלוגיה ולמד 70 עמודים מילה במילה תוך 48 שעות האם זה נקרא זכרון צלומי? הוא הולך לטיפול פסכלוגי עצל רופאה אשר מטפלת בו פסכיטרית והוא סיפר לה שהוא מפחד לאבד תזכרון שלו שהוא כבר לא יצלח לזכור כמו פעם שכבר לא היה לו זכרון צלומי האם זה אפשרח?
האם אדם בעל זכרון צלומי יכול לאבד את זכרנו המיוחד?אני מצטער שאני מעסיק אותך בשאלות כאלו אבל הוא ממש ממש היה מתעסק עם זה הרבה עכשיו הוא בבית משתלול לא לומד כמו פעם מחשש שהוא יאבד תזכרון ולא רוצה להשקיע בכלום רק במחשב אוכל השמין המון מתהג באלימות הוא פשוט ילד שונה. אני ישמח עם תענה ותסביר לי איך לומר לו את הבשורה הזאותי בצד הטוב ביותר תודה מראש נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)