מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 16 אספרגר,לומד בכיתה רגילהגילה11/11/2012
מצליח בלימודים בכוחות עצמו, הולך ברגל לבי"ס מרחק 20 דקות,הולך לצופים,תפקוד גבוה מאד לצד הקשיים, השאלה: הוא לא מוכן ללכת בגשם ומבקש שאסיע אותו, וגם לא מוכן להשתמש במטריה כי "אף אחד מילדי הכיתה לא משתמש".האם ללחוץ עליו או להקל נוכח השתדלותו בתחומים האחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 16 אספרגר,לומד בכיתה רגילה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט14/11/2012אני משערת שכדאי לבדוק איתו אם קיימת סיבה אחרת, כי סביר שגם לנערים שמגיעים בהסעה או בהליכה קצרה לבית הספר יש מטריה לימי גשם.
יתכן שהתקבע על האמירה וכדאי לברר מהי הסיבה ה"אמיתית", אולי יש לו רגישות והוא חושש להרטב, אולי אמרו משהו על מי שלוקח מטריה או לעגו לילד עם מטריה בעבר?
אני משערת שהבאת טיעונים רציונליים לחשיבות המטריה ולבעיות שיווצרו אם ירטב תוכל לעזור. הייתי מנסה לסייע רק חלקית - לקחת עד נקודה מסוימת ושמשם ילך בעצמו, כך שהוא יהיה מרוצה עד מידה מסוימת וגם את.
בכל מקרה - ההחלטה אם ללחוץ תלויה לדעתי בעד כמה קיים לחץ בבית על ביצועים או בנושאים אחרים. אם היום שלכם מלא מאבקים, לא בטוח שהייתי בוחרת להוסיף עוד אחד. אם הוא הולך מיוזמתו ורגיל לכך, לא בטוח שזו השתדלות עבורו, אולי אפילו שגרה נוחה, כך שתוספת של דרישה לא עומדת מול כל הפעמים בהן צעד.
הכנה מראש, שיחה בנושא בטוח תהיה טובה יותר מאשר הנחתה בבוקר לחוץ רגע לפני שהולכים לבית הספר. אפשר בערב קודם לצפות ביחד בתחזית מזג האויר ולתכנן את הבוקר ביחד. אפשר לעשות הסכם על מה המאמץ שהוא יפעיל ומה יקבל בתמורה להשתדלות.
בהצלחה
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המקיפה. הוא באמת
גילה14/11/2012חושש להרטב, ובשנים עברו אף היה חרד מהגשם שמא הוא "ימיס אותו". לשאלתי מה יהיה כשיהיה גדול יש לו פתרון לכל דבר: "יהיה לי אוטו"-, "ממגרש החניה יהיה מעבר תת קרקעי.." והוא אף יודע לא להיות כמו כולם כאשר הנושא בנפשו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המקיפה. הוא באמת - תגובה
דיטה הוד שיינבלט19/11/2012אני מבינה וחשוב שאת מודעת למקור של ההתנהגות.
כדאי כנראה לכוון אותו להבין את הסיבה האמיתית, לשקף לו, להודות בה.
לרוב עבודה קוגניטיבית על מה יכולים להיות באמת נזקי הטפטוף או הגשם כולל הוכחות על בשרך למשל, יתכן שיוכלו לשבור את המיתוס שכרגע מצוי בראשו.
בהצלחה. בינתיים מזג האויר יפה...
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)