מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאילהאוקסנה05/01/2013
שלום,
ילד בן 6 שנים ו - 5 חודשים , PDD - קל, נמצאה בחינוך מיוחד (גן שפתי).
קיים קושי חברתי וגם בהבנת הסיטואציות. חרד. לא לועס.
אבל הוא ילד שלומד, שואל אם לא יודע, מאוד אוהב משחקי קופסה אוהב שירים יש נושאים שהוא קולט מהיר ו... (זה לא רואים בגן!!!).
לפי דו"ח סיכום של הצוות הגן, הרגשה שמדובר לא בילד שלנו. יש הרבה דברים שהוא יודע בבית, לא מצליחים לראות בגן. ויש דברים שהוא עושה בגן (כמו אוכל לבד), שלא עושה בבית (אוכל רק עד 5 כפיות).
ניסיתי לדבר על זה בגן. הצטערתי! הסייד השימה אותי.
אני לא הייתי רוצה אותו שנה הבא לבי"ס. אני גם יודעת שילד עם PDD יכול ללכת לבי"ס בגיל 8 שנים.
שאילה, איך אני יכולה לעשות זאת? כי פסיכולוגית של הגן אמרה שלא תסכים עם זה והיא יודעת שהוא לא מוכן.
ועוד שאילה שחשוב לי מאוד, האם לילד PDD אפשר לבנות תוכנית אישי במסגרת הבית?
הכוונה שלי שיהיה עד פעמיים בשבוע בגן (או בבי"ס) ורוב הזמן בבית, אבל עם טיפולים נוספים כמו קלינאית ו...!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאילה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט07/01/2013שלום אוקסנה.
נשמע שבמקרה שלכם חשובה תקשורת רציפה עם הגן ולא רק בפגישות לעיתים רחוקות. כדאי להגיע לעשות תצפית, אולי כדאי לצלם לגן ולהביא מה שעושה בבית, על מנת שכל צד יכיר את הפוטנציאל שגלום בילד ובעיקר לנסות לדבר ביחד על דרכים להוביל אותו למימוש הפוטנציאל בכל הסביבות.
אני לא מכירה מקרה בו לא מעלים בגיל 7 לכיתה א. אני חושבת שהדרך היחידה לנסות לגרום לכך שלא ילך לבית הספר היא לטעון שכדאי לתת לו עוד שנת גן, אבל בגן המתאים לצרכיו האמיתיים - גם לילדים עם PDD, שיטפלו גם בנושא של החרדה ואולי מותאם יותר בבעיות הקשורות לדיבור לעיסה ועוד. בכל מקרה בשביל לא לעלות לבית הספר צריך להוכיח ששנת גן נוספת תוכל לתרום באופן משמעותי, ושונה בהכרח ממה שעושים בבית הספר.
לגבי תוכנית ביתית - יש אפשרות להגיש בקשה לעבודה שנקראת חינוך ביתי. את צריכה בעצמך או עם מנחה לבנות תוכנית פדגוגית מלאה ולפנות למשרד החינוך (אני לא בקיאה לאילו גורמים בו) על מנת לאשר אפשרות לחינוך ביתי.
ניתן לקבוע חינוך ביתי, מהיכרותי, גם עבור חלק מהשבוע בלבד. אך כל הדברים צריכים להיות באישור ופיקוח.
קלינאית - תמיד תוכלי לקחת באופן פרטי, גם על חשבון שעות הבוקר והעדרות מהמסגרת לשם כך, וגם אחהצ. .
אני חושבת שמגוון הקשיים שיש לבנך, לפי הסיפור מצריך צוות רב מקצועי, ויש לעמוד על כך שיקבל תוכנית עבודה שמתאימה לקשיים הספציפיים שלו.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה22/01/2013שלום ותודה על תגובתך,
יש לי שאילה, זה נכון שאם אני רוצה תוכנית ביתי לילד אני צריכה מורה ו... פרטי?
יש אפשרות לקבל דוגמה לנושא תוכנית ביתית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
דיטה הוד שיינבלט26/01/2013אוקסנה,
תוכנית ביתית זהאומר עבודה פרטית, עם מנחה/ מנתחת התנהגות, ומטפלות או מטפלים למספר השיעורים שתרצי לתת אחה"צ. ההמלצה היא לתת טיפול אינטנסיבי, לפחות 3-4 פעמים, אם לא יותר בשעות אחהצ.
לגבי דוגמא - אין דוגמא מובנית, כי עבור כל ילד בונים תוכנית עבודה המותאמת לו אישית. יש עבודה על מיומנויות בכל התחומים - תקשורתית, שפתית, מוטוריקה, קוגניציה, חברתיות, מיומנויות יום יום, קשב. תוכניות הנכתבות על ידי המנחה ומתורגלות על ידי כל הצוות. כמו כן, נבנות התערבויות לטיפול בהתנהגויות לא נאותות -הגברה של התנהגויות חיוביות והפחתה של התנהגויות לא נאותות.
ניתן להגיע לרשימות של מנחים מומלצים דרך בית לורן ודרך בית ליאור.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)