אובססיה וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיה וחרדה
    ויקטוריה
    03/02/2013

שלום, יש לי ילד בן 6.5 שלומד בכיתה א תקשורתית בבית ספר רגיל ומאובחן כ-PDD NOS .הוא בתיפקוד גבוה, מאוד חכם ולומד היטב. יש לו אובססיות תקופתיות למשהו מסויים, היום זה אובססיה למשחק angry birds. והכל סביב המשחק הזה: הוא מצייר, מדבר וחושב רק על זה. בבית ספר אומרים אם מישהו נוגע לו בציור, דמות שהוא עשה מפלסטלינה של הציפורים הוא נתקף בזעם ויכול להרביץ ולהעיף רהיטים. חייבת לציין שבבית הוא גם זועם על האחים שלו במקרה כזה, אך ללא אלימות חריפה וללא זריקת כיסאות כמו שזה קורה בבית ספר. אמרו לי שהאובססיה יכולה להיות מבחינתו "מגן" מחרדות שלו, ולכן המליצו לי לפנות לפסיכיאטר ולשקול טיפול תרופתי נגד חרדות. אני, בגלל שלא רואה התפרתצויות אלימות, ולא רואה חרדות גדולות שלא ניתן להתגבר עליהן ללא תרופות, לא רוצה להגיע לתרופות. האם אתם יכולים להמליץ לי על פסיכיאטר ילדים שמתמחה ב-ASD באיזור מרכז שיכול אולי לעזור לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה וחרדה

הוספת תגובה

• אובססיה וחרדה - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    03/02/2013

ויקטוריה, תודה על פנייתך.
    אני ממליצה על המרפאה של ד"ר צחור באסף הרופא ועל המרפאה של פרופ' רוני הגש יורן בנס ציונה.
    בשתיהן יוכלו גם לבחון נושא התרופה וגם מכירים היטב את הלקות והמאפיינים הנילווים.
    אני מעודדת אותך לפרוט מול צוות בית הספר את ההבדלים בעוצמות של ההתנהגות. ולחשוב ביחד אם ההבדלים קשורים לאופן שבו מגיבים אל ההתנהגות בבית הספר.
    מצד שני, אם עוצמות ההתפרצות גבוהות גם בבית, רק אינן כוללות אלימות, ברור עדיין שקשה לו מאוד מאוד עם הנושא, לא משנה באיזו סביבה.
    תחומי עניין מצומצמים זו בעיה מוכרת ומאפיינת. הקושי האמיתי הוא באמת כשזה פוגע בהסתגלות, ביכולת ללמוד או להיות בקשר. אולי תוכלו לנסות עוד דרכים עד שתקבלי תור - שיחה עם הילד, בניית סוג של חוזה מול הילד לפיו יש זמנים ביום בהם מותר לו לעסוק בתכנים אלה, בדרך שיבחר וזמנים בהם לא. כל עמידה בחוזה מבחינת כל יום שעובר בו שמר על מגבלות הזמן של העיסוק ולא פגע באחרים יוביל לזכייה בסוף יום. ישנם כללים עליהם חשוב להקפיד בעת בנייה של חוזה מול הילד . אולי תעדיפו להעזר באיש מקצוע לשם הבחינה הזו.
    שווה ניסיון ולמידה שלכם אם יש סיכוי לשנות את ההתנהגות, לפני שתלכו על דרך התרופה.
    בהצלחה,
    דיטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדPddנוזינון האים כדאי

שרה
    21/07/2013

ילד בן 9 לקח עד עכשיו תרופה רספרדל וסובל עדיין מהתקפי זעם קשים הרופא החליט להעביר אותו לנוזינון האים כדאי להתחיל עים התרופה ועל מה עליי לשים לב במהלך הטיפול תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדPddנוזינון האים כדאי - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    21/07/2013

שלום שרה,
    לצערי אין לי את המומחיות בתחום הפסיכיאטריה כדי להשיב לך לשאלתך.
    דעי רק שחשוב לקבל החלטה על טיפול תרופתי עם רופא, נוירולוג או פסיכיאטר, אשר ההתמחות שלו היא עם אוכלוסיה של ילדי PDD. אם הרופא המלווה שלכם אינו בעל התמחות זו, הוא אינו חשוף למחקרים עדכניים בתחום הטיפול התרופתי הייחודי לאוכלוסיה ששל ילד PDD.
    ממליצה לבדוק עם הרופא מה הניסיון שלו עם האוכלוסיה, עם תרופה זו ספציפית. מידע מהורים אחרים לא יהיה רלוונטי, לא לחיוב ולא לשלילה, מאחר שכל ילד הוא אחר ועלול להגיב אחרת לתרופה.
    דיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו