שאילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאילה
    אוקסנה
    06/03/2013

שלום,
    הילד בן 6 וחצי שנים + PDD, אוהב הרבה לגעת בשפתיים שלי. לפעמיים יושב על הברכיים, לפעמיים בעמידה ועובר עם אצבעות על שפתיי. אם אני מאפשרת לו את זה יותר מ-5 דקות זה אופך להיות יותר חזק/אגרסיבי. זה יכול להיות בבית, באוטובוס בכל מקום. מה זה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• שאילה - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    06/03/2013

נשמע שזו דרך שלו ליצור קשר איתך, או פשוט אוהב את המגע.
    נשמע שבמרבית המצבים זה עובר גבול מסוים, בטח מול אנשים אחרים בציבור, או בוודאי כשלך זה לא נעים. ממש לא חייבים לאפשר את זה.
    תוכלי בתחילה להיענות, אך אחרי כמה רגעים לשקף לו "זה נעים לך/ זה לא נעים לי/ אתה אוהב לעשות ככה לאמא... בוא תראה מה עוד נוכל לעשות ביחד בכיף" ולהפנות אותו לפעילות אחרת שתוכלו לעשות ביחד ותהיה נעימה לשני הצדדים. לפעמים מישוש של בדים מסויימים יוכל להעניק לו תחושה נעימה באצבעות (קורדרוי, קטיפה, סקוצ'ים...) ולפעמים לעבור לחיבוק יהיה נעים גם כן. בידקי איתו מה יהיה עוד כיף לו, אך נעים לשני הצדדים.
    בהצלחה,
    את מוזמנת להמשיך ולפנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אוקסנה
    12/03/2013

שלום ותודה על תגובתך,
    ואם אפשר עוד שאילה אחת.
    אני יודעת שילדים עד לכיתה א' מקבלים טיפולים מגיל הרך.
    מה מגיעה לילדים שעולים לכיתה א'?
    איזה טיפולים מגיעה לכם מחוץ לבית הספר? (לא פרטי).
    אם יש הבדל לבקשה/לקבלה טיפולים שעולים לבית הספר רגיל או תקשורתי?
    הכוונה שלי, אם הילד עולה לבית הספר תקשורתי, אם מגיעה לו טיפולים?
    ואם הוא עולה לרגיל (קבוצה קטנה) מה מגיעה לו?
    סליחה ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאוקסנה

דיטה הוד
    12/03/2013

לצערי אני לא שולטת בסל הבריאות שאכן משתנה בגיל 6, גם מבחינת הקופות.
    הזכאות לטיפולים בתוך המסגרת החינוכית שונים בין חינוך מיוחד לבין ילד משולב. זה נקרא סל טיפולים לעומת סל שילוב. והזכאות נקבעת בתוך המסגרת על פי הצוות הקיים ועל פי הצרכים המתאימים לילד - בחינוך המיוחד, ובועדת השילוב עבור ילד משולב.
    המקום לברר לגבי סל טיפולים מהקופה הוא בקופת החולים שלכם. הכי בטוח וקשור לניצול קודם שלכם את הזכאות, וכן לטיפולים שהוא מקבל כבר כעת במסגרת שלו, אם יש להם קשר למימון של משרד הבריאות.
    בהצלחה.
    דיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו