חשש.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש.
    אנונימית
    25/03/2013

שלום , אני בת 16 וחצי , ורציתי לשמוע מה שעתך על חברתי שלפי דעתי סובלת מאספרגר ( כמובן לאור מה שקראתי ואני יודעת מידע כללי רחב בנושא ) , את הילדה שעליה אני מדברת הכרתי לפני שנתיים בכיתה י' , תחילה היא הייתה נראית לי רגילה אולי קצת לא אהבתי אותה אבל ייחסתי את זה לקווי אופי והחשבתי אותה בתוכי כ " חננה מידי " ( זאת כמובן מבלי לפגוע בה ) , לאחר זמן מסוים כשהתבהרו החברויות בכיתה הפכנו להיות מעין " חבורה " של בנות והיא אחת מהן , מייד התברר לי שגם האחרות הבחינו כי היא התנהגת באופן מוזר , כעת אנו נחשבות לחברות טובות אך קשה לי מאוד להתחבר אליה כי באמת מרגיש לי שהיא שונה ממני , ואני אסביר מהם הדברים שגורמים לי לחשוש : לעיתים קרובות מאוד (! ) אני מדברת על דבר מה ונראה כאילו היא הקשיבה , שמרה על קשר עין ואז אני שואלת אותה שאלה לגבי מה ששסיפרתי והיא פתאום מסתכלת במבט מופתע ושואלת מה ?! , בנוסף לזה לפעמים אנחנו מדברות בינינו הבנות בהפסקה ואז אומרים לה משהו והיא לא שומעת והיא כזה באופן כזה לחוץ כזה ומופתע ממש שואלת מה ? זה מוזר כי בדרך כלל שלא שומעים אז פשוט שואלים בנחת כזה .. בנוסף היא מגיבה לסיטואציות בצורה נורא קיצונית משאר הבנות ונעלבת מהר יותר והדבר שהכי מביא אותי לחשוש הוא שנראה כאילו היא אשת מוסד , יש לה המון סודות , לדוגמא בהפסקות היא לא נמצאת ואז שאלנו אותה איפה היית והיא אומרת אצל היועצת או אצל המחכנכת וכששואלים על מה דיברה היא אומרת שזה אישי , כמו כן לא יצאה לטיול שנתי בשל סיבות אישיות ולא תצא גם לפולין , זה די ברור שהיא מסתירה משהו אישי שלה ( הייתי אצלה מלא פעמים בבית ולכן לא נראלי שקשור למשפחה ) כמו כן היא ממצמצת המווווון פעמים כשמדברים איתה וזה לעיתים מצחיק אנשים ( לא אותי ) גם נראה כאילו המורים יודעים שהיא " אינה רגילה " ומתייחסים אליה באופן יוצא דופן , כמו כן היא משקיעה פי מיליון מכל ילדי השכבה (על אף שהרוב משקיעים ) אך התוצאות שלה נמוכות מאוד יחסית ומגיעה לציונים הנעים סביב ה 70 , כמו כן יש לה המון מורים פרטיים ( אנגלית , מתמטיקה ערבית , אסטרטגיות למידה , כנראה גם פסיכולוגית או משהו בסגנון כי היא תמיד עסוקה באותו יום באותה שעה ולא מספרת מה יש לה בזמן הזה ) היא גם הכי גדולה בשכבה כי נשארה שנתיים בכיתה א' . בהתחשב בכל מה שסיפרתי מהו הסיכוי כי היא סובלת מהתופעה ( היא מצטיינת בנגינת פסנתר ובהקשר לנושא היא " חופרת " עליו המון ) ?אשמח לתשובה כי הדבר מסקרן אותי נורא .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש.

הוספת תגובה

• חשש. - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    03/04/2013

שלום לאנונימית.
    השאלה שלך אכן נוגעת בסקרנות ולא בהכרח עניינית. הרי גם אם יש לה אבחון או את הלקות, אין לך הרבה מה לעשות עם זה.
    בכל מקרה, מההתנהגויות שתיארת לא עולה תמונה קלאסית של אספרגר.
    הקשיים בלימודים לא מאפיינים, כי יכולות השפה והיכולות השיכליות דווקא גבוהות בילדים ונערים אלה.
    לגבי המצמוצים, לא מאפיינים ולא בהכרח קשורים.
    לגבי ה"כאילו מקשיבה" מאוד יכול להיות שהיא מוסחת, עם קשיים בקשב, שרבים סובלים מהם. יכול להיות שהיא לא באמת מתעניינת.... לא יודעת וזו שאלה. לא מלמד בהכרח על אספרגר ולא מהווה קריטריון בולט ללקות זו.
    לגבי העניינים האישיים - כשמם, הם אישיים, ואפילו שהיית אצלה בבית, יכול להיות שיש לה עניינים אישיים שהמשפחה והיא לא חושפים. זה לא מאפיין של הלקות, ילדים ונערים עם אספרגר יכולים להיות עם חבריהם רחוק מהבית. לא זה העניין. לא בטוחה שהחפירה כאן חשובה.
    בכל מקרה, ברמה העניינית זה כל המידע שאני יכולה לחשוב עליו שיתאים לשאלתך.
    המשך שנה מוצלחת ובהצלחה במבחני הבגרות
    דיטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו