מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהאוקסנה09/04/2013
שלום,
הילד בן 6 וחצי שנים, PDD, חרד, בגן שפתי. (10 ילדים)
הילד הרבה מתלונן על הצעקות בגן. היה תקופה שהילד היה צועק גם בבית. אחרי חודשיים טובות של שקט, הילד שוב צועק. עכשיו הוא צועק גם בהסעות שלא היה בכלל עד לפניי 3 חודשיים (+/-). אני כל יום בסביב הגן וכשהילדים בחצר יש הרבה מאוד רעש. איך שהילדים צועקים הבן שלי צועק. היום הילד קבל על זה עונש בפעם ראשונה ממני. מאוד הצטערתי על מה שעשיתי לו. ולפני שינה דיברתי על זה, שאלתי למה הוא צועק בהסעה ובגן? (בבית בגלל שריקות של ציפור).
*** על הסעה הוא אמר בגלל הנהג - שהנהג צועק בטלפון. נהג באמת מדבר לפעמיים בטלפון חזק.
על הגן הוא אמר במשפת ככה: "אני לא רוצה שילדים צועקים". שאלתי אותו מה הוא מרגיש ואיפה זה מפריע לו? התשובה באוזן.
שאילתי, אני יכולה להוריד שעות לילד מגן (שפתי), להשיר אותו שעה/שעתיים בגן? המצב של הילד יותר גרועה. אני רואה אותו סובל מכל זה. ואם הוא היה מסוגל להסביר, בטוח היה אומר לי, - קשה לי, אני סובל, לא טוב לי ו...
הקשר עם הגננת לעתים רחוקות, מחברת קשר ביחס פעם בשבוע וחצי. מה דעתכם על זה?
מה אני יכולה לעשות בשביל לעזור לילד? איזה שינוי בכלל זכותי לעשות לבני בגן?
יש לי ילד מדהיםםםםםםם!!! תנו לי טיפים שאני יוכל לעזור לו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט11/04/2013שלום אוקסנה.
תודה שאת חוזרת אלינו שוב לקבלת סיוע.
נשמע ששיש לבנך רגישות חושית שמיעתית. קשה לו עם רעשים חזקים ולא צפויים. אני לא בטוחה שעונש יעזור במקרים כאלה של צעקות מצידו, הוא לא יודע מספיק איך להתמודד. .אני מציעה לשאול אותו מראש אם הרעש מפריע לו, לפחות על רעשים שאת צופה, ואולי לתת לו אוזניות עם מוסיקה שאוהב שימסכו את הרעש החיצוני. לפעמים שליטה במוסיקה/ ברעש/ בווליום מרגיעה ילדים עם קושי דומה לשלו.
לגבי הגן - עליך לתקשר עם הצוות, לדבר איתם ישירות על החששות שלך שהוא חווה חוויות קשות ולא נעימות בגן. צריך לבדוק עד כמה מקדמים אותו בגן, ואם כן, הטוב והרע בסוף מתמצעים.
אם את גם חשה שלא מקדמים אותו בגן וגם הוא מחקה התנהגויות של אחרים או סובל מגירויים שלא מותאמים לו, יש חשיבות לדבר על זה עם הגננת ועם הרכזת שמדריכה אותך בגן. מבחינת המערכת, השנה קרובה לסיומה - עד סוף יוני, אח"כ זה קייטנה. נשארו בעצם עוד חודשיים משמעותיים. אם את רוצה להוציא אותו מוקדם יותר או להביאו מאוחר יותר לגן, תצטרכי אישור פיקוח והמלצה של הגן מול המפקחת (חינוך מיוחד) כדי לעשות זאת. ובעיקרון, חשוב שלא יפסיד טיפולים פרטניים.
צר לי לשמוע שכך את חשה. קשה מאוד למסגרת להיות מותאמת בדיוק לכל הילדים שנמצאים בה, כשהספקטרום רחב..
מאחלת לכם יותר שקט..
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה14/04/2013שלום ותודה על תגובתך,
אם אפשר עוד שאילה?
אצל ילד צד קדימה בדבר אחד - צד אחורה במשהו שהוא היה כבר טוב.
לדוגמא: איך שניגמל מצואה חזרו צעקות על רעשים.
עכשיו בבית הוא התחיל לאכול לבד, כמו בגן, (בבית אני הייתי מאכילה אותו) הוא חזר להגיד לא רוצה לשחק/לרקוד ו... עם אימא. על כל מה שאנחנו אוהבים לעשות הוא אומר לא.
מה אפשר לעשות כדי שהילד ילמד לא לחזור אחורה על כל צד שהוא עושה קדימה?
אני פשוט מתחילה לחשוב לחזור לאכיל אותו, רק לא לשמוע ממנו לא רוצה לשחק עם אימא או ....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דיטה הוד שיינבלט14/04/2013אוקסנה,
קשה להתייחס לשאלות שלך מבלי להכיר את הפסיכולוגיה של בנך ושל הבית.
אני יכולה לשער שהדברים קשורים ברמות הדרישה או בלחץ שכרוך בביצוע התנהגויות.
איני ממליצה לחזור אחורה במיומנויות יום יום שרכש. אלה מקדמות עצמאות ובגרות וחשובות גם לעתידו, הקרוב והרחוק.
אולם, ניתן לבחון אם הפעילויות איתך נתפסות בעיניו יותר כדרישה. למשל משחק דידקטי או משחק הדורש שימוש במלל מרובה או מציב אתגרי פתרון בעיות יכול להיות מאמץ עבורו והוא מעדיף לוותר עליו. אולי חיבוקים, התרגעות, האזנה למוסיקה יכולים להיות פעילויות ביחד נעימות, לא לוחצות, שאינן לוקחות עוד כוחות במידה שבה דרישות אחרות ממנו לוקחות אנרגיה וכוחות.
יתכן שרכישה ואז נסיגה הוא הדפוס למידה שלו, עד שדברים מתייצבים, ואז כדאי לסייע מעט, לתמוך, לעודד, לשבח אם יש הצלחה ולא להתאכזב או לנזוף אם לא מצליח, כדי לא להמאיס ולהוביל ליאוש וויתור.
מאחלת הצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ועוד שאילה
אוקסנה20/04/2013שלום,
הילד השנה צריך לעלות לכיתה א'. אני רוצה לבקש עוד שנה נוספת. היום הוא בן 6 שנים ו 8 חודשיים. הוא לא יהיה בן 10 שנים כשיעלה לכיתה א', אם נקבל שנה נוספת. איך אני יכולה לקבל/לבקש שנה נוספת? זה לא ילד רגיל. ילד PDD. האם אני יכולה לבקש עוד שנה ואם כן איך לעשות זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ועוד שאילה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט20/04/2013אוקסנה, זו שאלה שכבר שאלת.
בימים אלה מתכנסות ועדות השמה. בטח הוזמנתם לכזו. זה המקום לבקש שנה נוספת בגן. נשמע שלפי הגיל וכן לפי יחסיך עם הגן אין לך עניין רב להשאר דווקא בגן זה. את צריכה להגיע עם בנך למערכת בה התקשורת טובה והדדית
בכל מקרה, ועדת השמה, מול המפקחת, זה המקום בו תוכלי להביע את דעתך בסוגיות רבות לגבי ההווה והעתיד של בנך.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)