חינוך מיוחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חינוך מיוחד
    ניקול
    12/08/2013

בני בן השש התחיל שנה שעברה בכיתה א רגילה
    היו לו קשיים לשבת בכיתה לאורך זמן ולקבל סמכות
    היו גם מקרא אלימות כלפיי ילדים אחרים
    באמצע השנה הזמינו אותי לוועדת השמה שבה הוחלט לתת לשנה לעבור ובשנה הבאה להכניס אותו שוב לכיתה א׳ רגילה עם סיוע וטיפול תרופתי של ריטלין ע״י המלצה של נירולוג לתקופה של שלושה חודשים ואם לא יצליח להעביר אותו לחינוך מיוחד ( והחליטו להשאיר את הוועדה פתוחה עד הניסיון )
    שבע לקראת סוף השנה התקשרו אליי מאגף החינוך ואמרו לי שהם החליטו להעביר אותו לחינוך מיוחד
    בהתחלה הסכמתי אבל היום אני לא מוכנה להכניס אותו לחינוך מיוחד לפניי שאני אדע שנסיתי הכל
    מה עליי לעשות?
    אני מתכוונת בתחילת השנה לקחת אותו לבית ספר הרגיל שהיה בו שנה שעברה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך מיוחד

הוספת תגובה

• חייבת לציין

ניקול
    12/08/2013

שלפי איבחון פסיכולוגי לילד יש איי קיו גבוהה
    וחבל לי שהוא התבזבז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך מיוחד - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    14/08/2013

שלום ניקול.
    השאלה שלך מורכבת וחסר לי הרבה מידע.
    הייתי משערת שההמלצה הראשונית היא קודם כל לשוחח עם המערכת ולא לקבל הנחתות מלמעלה.
    כמובן צריך להבין במה מדובר כשאומרים חינוך מיוחד - האם הכוונה להעברה לבית ספר של ילדים עם הפרעות התנהגות או מדובר על מעבר לכיתה מקדמת. יש הבדל ברמת ההחרגה של הכיתות.
    האם הוא למד קריאה בשנה זו, ורמתו בלימודים כפי שמצופה בסיום כיתה א? אם אקדמית אין בעיה והעניין הוא התנהגותי, יש לבחון אפשרות לערב התערבות התנהגותית בתוך הכיתה הקיימת, שעשויה להשפיע לחיוב אם היא מנוהלת עם מוטיבציה להצלחה, עם מעורבות של צוות מקצועי. אשמח לשמוע באיזו עיר אתם גרים.
    אם את מחפשת מיצוי - זה לנסות לפתור את הבעיות שעולות בכיתה בדרכים המקובלות במערכת החינוך - זה יכול לכלול ענישה במקרים של אלימות או אי ציות, וחיזוקים במקרים של הקשבה, הצלחה, עמידה בקריטריונים, איפוק. כל זאת באופן שינוהל על ידי מחנכת, ולא קשה מאוד לביצוע. וכמובן, לא מחייב סייעת צמודה.
    לגבי הריטלין - הוא משפיע רק על חלק מהילדים, אם יש בעיית קשה אמיתית. כדאי לערוך בדיקה אמיתית אצל נוירולוג מומחה לענייני קשב, אם עולה שאלה אמיתית לגבי נושא הקשב שלו. כדאי לך להעיף מבט בשאלון קונורס (ערכי חיפוש באינטרנט ותמצאי) כדי לנסות להבין אם יש סיכוי שלבנך הפרעת קשב וריכוז. זה לא מחייב כיתת חינוך מיוחד וזה לא עומד בניגוד ליכולות קוגניטיביות או שיכליות טובות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דיטה

ניקול
    14/08/2013

אנחנו מעכו
    וועדת השמה החליטה למרות רצוני להעביר אותו לכיתה מקדמת ( כיתה לבעיות התנהגות/רגשיות) בבית ספר רגיל
    אני מרגישה שלא מיצינו את כל האפשריות ושלא נסינו הכל בכדיי להרים ידיים ולהגיד שכיתה מקדמת זה המקום שלו
    (במכתב שקיבלתי הביתה היה כתוב שהוחלט להעביר אותו לחינוך מיוחד, אז אני לא חושבת שיש שוני בין כיתה מיוחדת בבה״ס רגיל לבין בית ספר לחינוך מיוחד, חוץ מהמשאבים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר

ניקול
    15/08/2013

בגדול אני מרגישה שמערכת החינוך מרימה ידיים מהר מידיי
    וכל ילד עם קצת קושי מעבירים אותו לחינוך המיוחד ( כנראה מטעמים כלכליים וככה נוח להם יותר) וקשה לי לקבל את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    15/08/2013

ניקול יקרה,
    על כל ועדת המשה ניתן לערער ויכולה להתכנס ועדת ערר, בה תוכלי לטעון את הטענות של ניסיון להפעלת תוכנית התערבות בכיתה וכו. זאת בתנאי שאכן מצליח ללמוד בתנאים אלה. אם הוא לא התקדם אקדמית כלל, בגלל קשייו, תשאפי שיהיה בכיתה שתקדם אותו ותעבוד איתו יותר פרטנית. יש הבדל עצום בין כיתה מיוחד ובית ספר מיוחד. אוירת השילוב והשהות גם חברתית בין ילדים עם יכולות תקינות יחסית היא משמעותית.
    בהצלחה,
    דיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו