קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשב וריכוז
    מרינה
    11/09/2013

ילד שלי בן 7 אובחן בבדיקת קונור כבעל בעית קשב וריכוז. ילד מאוד חכם, חזק בחשבון,מנגן בפסנתר, בכיתה כל הזמן מתלוננים שהוא לא מבצע כל המשימות ואין לו מוטיבציה ללמוד, למראות שהוא מאוד סקרן, יודע המון דברים, בעל אינטלגנציה מאוד גבוה. וגם שהוא רוצה לקבל משהו הוא כן מצליח לעשות את כל המשימות. ולמראות שעשעינו בדיקה אני עדיין לא סגורה שיש לו בעית קשב וריכוז או שזה בעיה אחרת. כמובן אני גם לא נותנת לו ריטלין. יש לציין שהוא ילד ביישן. אני גם לא בטוחה האם להגיד בבית ספר שיש לו בעיה. שאלה האם הם יכולים להכריח אותי לשים אותו בחינוך מיוחד בגלל זה, כי יש לנו בבית ספר לכל כיתה עוד כיתה קטנה של חינוך מיוחד. אודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• קשב וריכוז - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    11/09/2013

שלום מרינה,
    ראשית לגבי האבחון- אם הלכת למקום מוכר שאפשר לסמוך עליו, והאבחון נעשה בבחינה של הילד ובבדיקת שאלונים שמולאו לגביו, יתכן שהאבחנה כן נכונה. זה לא סותר את האינטליגנציה שלו ורמתו האישית.
    שנית, לא בטוח שריטלין היא התרופה המתאימה. היא מומלצת לחלק מהמקרים של בעיות קשב וריכוז, לא לכולם. כדאי לבדוק חוות דעת שניה עם פסיכיאטר או נוירולוג מומחה, אם את לא מרגישה בטוחה.
    ולגבי ההשמה - לא מכריחים -עושים ועדה, נותנים לכם להביע דעתכם, אפשר לערער על ההחלטה.
    כיום ניתן לבקש גם התערבות של מנתחת התנהגות במרבית הערים בארץ, מישהי מטעם משרד החינוך שתבדוק אם ניתן לבנות תוכנית מוטיבציה להגברת ההיענות וההשתתפות בכיתה. כדאי בוודאי לבחון זאת בשילוב עם טיפול תרופתי פוטנציאלי ומתאים, לפני השמה בכיתה הטרוגנית, עם מגוון של לקויות ובעיות התנהגות שעלולות להוביל גם להתדרדרות.
    צריך לזכור כי אם האבחנה אמיתית ילדך מתמודד עם קושי ללמוד, אמיתי ולא מפוברק, ויש חשיבות לסייע לו. לפעמים אני נותנת דוגמא של מישהו קצר רואי - אפשר להשאירו בלי משקפיים, ופשוט לדאוג שישב בשורה הראשונה, ומקסימום לא יזהה את כל החברים, אבל בסופו של דבר הוא יזדקק לעזרה ולמשקפיים כדי לנהל אורח חיים תקין וחברתי. להבדיל, אך אולי ישפיע..
    בהצלחה,
    דיטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו