מה לדעתך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לדעתך?
    שושנה
    12/02/2014

יש לי ילד היום הוא בן שלוש ואני אציג בקצרה את הבעיה

מגיל קטן עשה בעיות הוא לא רצה לינוק היה תינוק לא רגוע מכיוון שלא רצה לינוק ולא ישב באופן רגוע על השד היה מאוד קשה להעביר אותו לבקבוק.
    זה המשיך בכך ששי לא היה ישן טוב לא נרדם מוקדם היה קם באמצע הלילה כאילו נגמר...

משם המשיך לכך שהיה יותר גדול מגיל שנה הייתי קוראת לו והוא לא היה מסתכל ולא מסובב את ראשו אלינו היה משחק רק במכוניות או בגלגלי המכוניות לא היו לו תחומי משחק בכלל וחוסר הצבעה .

היום הוא בן שלוש עדיין אין לו קשר עין (יש קשר עין אבל מאוד קצר) יש לו אחות בת שנתיים והוא לא משחק איתה בכלל אין לו שום תחומי משחק מגוונים הוא לרוב משחק עם מכוניות,גם היום נרדם מאוד מאוחר בשעה עשר אחת עשרה שישן רק שעה בצהריים,שהוא רוצה משהו הוא נשכב על הרצפה וצרח צרחות מונוטוניות (כאלה שחוזרות על עצמן) שאני משווה את התפתחותו להתפתחות של אחותו היא עוקפת אותו בהרבה.

הדבר שמדאיג אותי זה ששנה הבאה אמור להיכנס למסגרת של גן תת-חובה ואני לא שלמה עם האבחון שבו נקבע כך: מדובר בילד עם איחור שפתי משמעותי וקשיים קלים של תקשורת נכון לגיל שנתיים ...יש לציין שאת האבחון ביצעתי אצל פסיכולוגית קלינית ולא במכון. ואני מפחדת שילך שם לאיבוד ושיכנס למסגרת שאינה מתאימה לו.

מה דעתך האם ישנה אפשרות שאכן מדובר באוטיזם?

ועוד משהו שרציתי לציין נעשה לו אבחון בגיל שנתיים CRAS ע"י פסיכולגית ויצאה תוצאה של 28 ומציון 30 זה נחשב לאוטיזם האם זה גבולי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לדעתך?

הוספת תגובה

• מה לדעתך? - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    12/02/2014

שלום ,
    גיל שלוש הוא גיל בו ילדים מדברים, משחקים, מתקשרים היטב עם בני גילם והמשחק ביניהם מתחיל באופן מקביל ומתקדם לחברתיות, מיום ליום. דווקא נושא השינה אינו העניין המדאיג ביחס ללקות וכדאי מאוד מאוד לבדוק אותו בהתייעצות עם מכון שינה, כיוון שאם הוא לא מקבל את שעות השינה להן הגוף נחוץ בשנים כה קריטיות של ההתפתחות - זה פוגע בגדילה ובהתפתחות עצמה. אז לא מהווה סימן לאוטיזם אך כן מהווה סימן לדאגה משמעותית, בריאותית התפתחותית.
    לגבי האבחון שעברתם - מאז גיל שנתיים, אם לא ראיתם שיפור או התפתחות משמעותית או הדבקת הפערים, בהחלט שווה ונכון לגשת לאבחון מחדש. שאלון קארס הוא כלי אבחוני מאוד בסיסי ולא מייצג כלל תמונה שלמה בכל הנוגע לאבחון אוטיזם. כיום ידוע על בטריות המבוססות על אבחונים אחרים, מדויקים יותר וסטנדרטיים יותר. הקרבה בנקודות בכל מקרה מחשידה, ביחד עם הסימונים המופגנים כיום.
    האבחנה המבדלת בין לקות שפה , איחור שפתי או אוטיזם, אינה מתאימה להכרעה אצל פסיכולוגית אלא אצל קלינאית תקשורת או מאבחנת מוסמכת בעלת ניסיון רב בתחום אוטיזם. כלומר, האבחון שאת אוחזת בו לא אומר הרבה בהכרח, וגם כבר לא בהכרח עדכני.
    ומעל לכל, יש לו קשיים בתחומים התפתחותיים רבים. הוא לא בא די הצורך במגע עם ילדים אחרים ובאינטראקציות, וכניסה לגן טרום רגיל בו ילדים נמצאים הרחק מעליו תיצור תסכול והסתגרות. נכון לטפל בו, ללמד אותו את המיומנויות החסרות, בלי קשר לאיזה אבחון הוא נושא. הייתי פונה למכון להתפתחות הילד, במגזר הציבורי או למרפאה מתמחה באוטיזם בתחום הפרטי - לא בהכרח כדי לקבל חותמת ואבחון, כמו להבין איך אפשר לעזור ולקדם. אנשי מקצוע עם הבנה בתחום תקשורתי, חברתי, שפתי ומשחק יוכלו לסייע.
    בהצלחה,
    דיטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו