מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמליצו בקשהאוקסנה30/04/2014
שלום,
ילד בן 7.8 שנים, כיתה א', PDD, בחינוך מיוחד.
בתחילת השנה למורה של הכיתה מסרתי סרטונים קצרים, על ידע של הילד בבית. המטרה שלי הייתה שהצוות ידע מה שהוא כבר יודעה (לדוגמה חיבור, חיסור, חילוק ו...). הסיבה הייתה שבגנים לא התקדם לפי יכולות.
בכיתה ילד לא מתקדם לפי יכולות שלו ואפילו לא עושה מה שיודעה בבית. לדוגמה: בבית יושבים על תרגילים חיבור וחיסור עד 100 - בכיתה עד 10. בבית יודעה מספרים עד 1000 - בכיתה עד 100. ו.....
יש לנו השנה אבחון לילד ובקשתי ממורה אם היא יכולה לעבור על סרטונים חדשים, קצרים ולכתוב את זה בסיכום של השנה בשבילי? כי ההבדל בין היכולת, בין ידעה ועצמאות של הילד גדולה מאוד. מה שקורה שהוא חוץ משפה לא התקדם. מה אפשר לעשות?
ועוד שאילה.
עד לפני חודשיים + יכולתי לצאת עם הילד לגני שעשויים, הוא שיחק לבד גם כשהיו ילדים בסביבה. לא היה בורח. היום ילד שלי רואה ילד במכולת צועק שמפחד מילד, שילד מציק לו, ומרים ידיים כאילו ילד מרביץ או רודף אחריו. יומיים - שלושה לא יצאנו מהבית (זה היה חדש בשבילי). איך דרך הציור אני יכולה להבין מה קורה פה? ממה להתחיל לבקש בציור? בכיתה אמרו לי שהוא לא מבין סיטואציות בגלל זה הוא יגיב ככה. אבל גם בחופש הגדול הוא לא היה מבין, ואם זה כן יכולתי לצאת איתו בחוץ.
בבקשה תמליצו לי מה ואיך לעשות עם כל זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הוספתי
אוקסנה30/04/2014סליחה לא הוספתי,
המורה אמרה הם לא עושים את זה. בנושא של סרטון.
פה השאילה מה אפשר לעשות? כי הבדל גדול מאוד ברוב התחומים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמליצו בקשה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט30/04/2014שלום אוקסנה.
מאחר שאני זוכרת שהשבתי לך בעבר, אני חוזרת במידה מסוימת על המסר. נשמע ששיש תקשורת לא טובה עם הצוות, או חוסר רצון שלהם לשתף פעולה איתך, אולי תחושה שלהם שאת מאשימה אותם כאילו בגללם הבן שלך לא מפגין את יכולותיו במסגרת, אולי כך יורדת להם המוטיבציה לשיתוף פעולה. לא ברור..
בעיקרון, אני רואה הרבה ילדים שבמסגרות שונות מתפקדים בפערים. יש אפשרות שבכיתה הוא לא מראה את המקסימום של יכולותיו בגלל סביבה רועשת ומציפה יותר מהבית, אולי בגלל שהקשר שלו אתך טוב יותר או לבטח שונה מהקשר שלו עם הצוות שלו, אולי לך יש דרכים לגייס מוטיבציה שלו ובבית הספר לא יודעים מספיק. אולי את יודעת להביא אותו לענות דרך שאלה מאוד מסוימת ואם שואלים אותו טיפה אחרת הוא כבר לא יודע? זה יכול להיות שנוצרה תבניתיות מסוימת שאת לא ערה לה.
את מייחסת בכל מקרה לשלושה מימדים של הלקות בדבריך - הפן הקוגניטיבי - הוא מפגין פערים, יש לו יכולות בבית ופחות בכיתה. הפן החברתי - הבנת סיטואציות חברתיות לקויה ולא מספיק עובדים על זה. והחשוב מכולם, לטעמי, הפן הריגשי - כנראה שיש רמה של חרדה , אולי נוצרה מתוך אי הבנה, אולי מתוך חוויה לא נעימה, וכעת גורמת לו להסתגר עוד יותר. כדי לטפל בחרדה כזו, צריך לעבור טיפול ריגשי, צריך לפתוח אותו לסיטואציה בהדרגה ולא להציף אותו או לחייב אותו ללכת איתך, כי אז רק מסתגר יותר ויותר, ויתנגד יותר ויותר. אולי הליכה רק לקצת, אולי עם מוסיקה באוזניות שתמסך את הרעשים (כלומר תפחית את הרעש החיצוני עבורו, ממש כמו שמשקפי שמש עוזרים לנו מלהסתנוור), אולי להבטיח לו שתלכו רק לרגע ומיד תחזרו, אולי להגיע לאזור ההומה רק מבחוץ להשאר קצת וללכת, ובפעם הבאה להתקרב טיפה יותר.
אלה העצות כרגע. נשמע שכדאי שיהיה לכם מישהו כמו פסיכולוגית שילווה אתכם מקרוב כדי לתת מענה לתסכולים שעולים בך ולתקופה הקשה שאתם עוברים. ייעוץ תיאורטי עלול להיות מעט מדי..
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה30/04/2014שלום ותודה על תגובתך,
אם זה היה מקצועי לא להסכים לעבור על סרטונים קצרים בשביל לכתוב דו"ח לאבחון? זה מסגרת לילדים אוטיסטים. אני חשבתי שדפקה במסגרת הזאת צוות צריך לעשות הכל בשביל לעזור להורים, כדי שהורים יוכלו לעזור לילד. אם אני ילך לאבחון עם סיכום של הבית הספר, (הסיכום הוא לא על הילד שלנו, רק שם), למה צריך אבחון? עם זה ככה. אמרו לי שבבית הספר לאוטיסטים הוא מתקדם יפה, כי הם יודעים לעבוד איתם. חשבתי שזה אמת.
הגעתי למסכנה ילדים אוטיסטים לא צריך מסגרת בכלל. סליחה ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דיטה הוד שיינבלט30/04/2014שלום שוב.איני מסכימה איתך.אני חושבת שהיו צריכים לראות את הסרטונים.אך אני גם חושבת שדוח בית ספר הוא על מה שרואים בבית הספר.כל מי שתגיעי אליו לאבחון יתן המון מקום למה שאת תספרי כאמא,כמי שמכירה את בנך הכי טוב. אם לא יראה את יכולותיו באבחון תוכלי להראות גם שם את הסרטונים.ועדיין מאבחן יציין את הפערים ויציין אם היכולות נצפו או לא.
ילדך אני מאמינה זקוק למסגרת שיש בה עוד אנשי מקצוע שרואים אותו ומטפלים בו,ומלמדים אותו בצורה שתהיה כמה שיותר מותאמת.אני מאמינה שמסגרת היא חשובה גם כדי לתמוך בהורים,גם להוות סביבה חברתית לילד.אחרת מנותק בבית בחברת מבוגרים.
נקווה שהחיבור ביניכם יצליח יותר בהמשך
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה01/05/2014שלום,
סליחה ותודה על תגובתך,
בהודעה קודמת כתבת על פסיכולוגית.....,
איפה פסיכולוגית ילדים, אם זה דרך הק"ח יכולה לעזור? הכוונה שלי אם היא עושה ביקור פעם ב.... בכיתה או מה היא יכולה לעשות חוץ מלראות ילד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דיטה הוד שיינבלט01/05/2014אפשר לברר בקופה שלכם על טיפול פסיכולוגית.כפי שהגיעו לו טיפולים מהתפתחות הילד בעבר. הרעיון הוא ליווי של המשפחה בהדרכת ההורים וכן טיפולים ממש בילד אחת לשבוע.לא רק אבחון או תצפית. קשר עם בית הספר הוא חשוב וקריטי. עבור כל מטפל פרטי שלקחו מטעמכם.
בהצלחה
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)