מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וועדת השמעהאוקסנה06/07/2014
שלום וסליחה,
פשוט אין ממי לשאול,
אני יודעת שיש זמן מסוים להגשת בבקשה לוועדת השמעה.
ואם הורים בהמצאה השנה אומרים שלא רוצים לבית הספר מסוים,
ואם הורים רוצים להגיש בקשה דחוף,
באיזה מצבים (יוצא דופן) בכל זאת כן אפשר להגיש?
ועוד שאילה
מנהלת במועצה הזמינה וועד מורים לפגישה בלי להודיעה להורים בכלל,
זה נכון מה היא עשתה?
תודה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
אוקסנה07/07/2014סליחה תיקון קטן,
אני בקשתי שיחה עם מנהלת המחלקה לחינוך מיוחד, בשיחה היה וועד מורים. האם זה היה נכון מצד של המנהל המחלקה לחינוך מיוחד להזמין אותו לשיחה בלי להודיעה הורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - תגובה
דיטה הוד שיינבלט07/07/2014אני לא בטוחה שהבנתי, אבל יש זכות לקיים דיונים גם בפיקוח על הבן שלך ללא נוכחותך. כל עוד לא יתעלמו ממך ויזמינו אותך גם על פי בקשתך.
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוועדת השמעה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט07/07/2014שלום אוקסנה,
אין צורך בועדת השמה רק כדי לעבור לבית ספר אחר , כי נשמרת אותה השמה .
תוכלי לקבוע פגישה עם הפיקוח שלכם כדי לשטוח את טענותיך ולבקש העברה. לא מדובר בועדה.
הגיוני בהחלט שהמנהלת וגם הפיקוח יזמנו פגישה בלי ההורים. ישיבות צוות מקצועיות בבית הספר נותרות מקצועיות יותר ללא מעורבות הורים. אם לא זימנו אותך לשיחת סוף שנה/ סיכום שנה, יש על מה למחות, אך לא על קיום פגישה פנימית בבית הספר בלעדיכם. אני חושבת לאור הבעיות שסיפרת עליהן, שטוב שהמנהלת מעורבת ורוצה לשמוע מהצוות על הטיפול בבנך. נקווה שזה יקדם עניינים לטובה.
זיכרי את המסרים הקודמים שלי גם - חשוב מאוד שתצרי ערוץ תקשורת בריא ופתוח עם צוות הכיתה. חשוב שידעו מה מפריע לך וחשוב שתשמעי מהם את חוות דעתם לגבי בנך, כמה שיותר, ובכנות.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה07/07/2014שלום ותודה על תגובתך,
אני לא ציינתי שאנחנו היינו רוצים לעביר אותו לבית הספר דמוקרטי, אבל עם סייעת. ילד בבית בתפקוד גבוהה, בבית הספר הכל ובכל דבר אחרת. בגלל זה היינו רוצים גם לעביר אותו לבית הספר דמוקרטי וגם לבקש סייעת. בשביל זה אני גם לא צריכה וועדת השמעה? אני אשמח מאוד אם לא.
סליחה ותודה, תודה , תודה על סבלנותך ועזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ועדת השמה
דיטה הוד08/07/2014אם כך, צריך ועדת שילוב חריגה. הבקשה לשיחה עם מנהלת המחלקה היא במקום וחשובה. אי אפשר שלא ידעו את זה בבית הספר שלכם. את חייבת שהם יכינו לפיקוח דוח עליו לקראת הועדה החריגה שאת מבקשת.
הועדות כבר התקיימו אבל אני יודעת על ערים בהם כן מקיימים ועדות חריגות, מקווה שגם בעיר שלכם. חיזרי לדבר עם הפיקוח והבהירי שאת מבקשת את השיחה לשם קביעת ועדה. במקביל בקשי בבית הספר למלא עליו דוח (בתקווה שזה לא מאוחר מדי והצוות שלו לא בחופש) וגם אם יש לך חוות דעת מאנשי טיפול להביא על התפקוד שלו או אבחון חיצוני שעשית, זה עדיף. כדאי גם שתדברי עם בית הספר הדמוקרטי לבדוק אם בכלל יש שם מקום.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטונים
אוקסנה12/07/2014שלום ותודה על תגובתך,
אם אני יכולה לבקש מרווחה לצפות בסרטונים של הילד בבית ובחוץ איתנו לפני הוועדה? (חוץ מסיכומים שיש אצלכם). אני הייתי רוצה תוכנית ביתית ללא מסגרת לילד או בית הספר דמוקרטי. מה עוד אני יכולה לעשות, בשביל להכניס להם לראש, שהבן שלי לא מי שהם אומרים? האם יכולים להגיד לנו לא לתוכנית ביתית או דמוקרטי, אם אנחנו כן רוצים? דמוקרטי זה בית הספר פרטי בכלל, זה כמו שהם לא יכולים להגיד מה ללבוש ומה לא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטונים - תגובה
דיטה הוד שיינבלט13/07/2014בועדה יש מקום להורים לשאת דברים.אם יהיו לכם סרטונים לשתף באורך סביר אני מאמינה שלא יתנגדו לכם. לא יגולה להתחייב לך.רוב האנשים לא נמצאים במצב מצוקה כפי שאת מתארת.
לגבי חינוך ביתי - אני חושבת שזה צעד שצריך לעשות אותו באחריות.ילד עם צרכים מיוחדים צריך שאנשי מקצוע יטפלו בו.בכל מקרה זוהי פרוצדורה חריגה ודורשת יותר מועדה אחת.השמה לדמוקרטי לא רק תלויה ברצון ובכסף שלך.את צריכה גם לקבל את הסכמת בית הספר שמוכנים לקבל שם את בנך.כשם שהפיקוח לא יכול לכפות על מנהל הדמוקרטי לקחת ילד לשילוב.
בהצלחה
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)