אבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון
    אבא
    03/07/2015

שלום
    בננו בן 4. נולד פג והיה במעקב במכון להתפתחות הילד. עבר טיפולי פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק עקב איחור התפתחותי,שלבסוף השיגו את יעדם למרות שזה היה באיחור. כמו כן, היה בעל עיכוב ברכישת בשפה ועוד מיומנויות תקשורת שונות שכיום השלים אותן. בשנה שעברה האבחון שלו היה בסימן שאלה לגבי שייכות או לא לספקטרום. כעבור שמה אובחן סופית על ידי פסיכולוג המכון סספקטרום, למרות שחלה אצלו התקדמות ממשמעותית מאד תוך שנה, ובייחוד מאז שנכנס לגן תקשורתי.
    במידה והוא ימשיך להתקדם, האם יש מקום לאבחון חוזר בעוד מספר שנים או שמדובר באבחון סופי לכל החיים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    05/07/2015

שלום לאבא,
    פעמים רבות אני אומרת להורים שלא חשובה הכותרת, אלא חשוב להבין מה מוקד הבעיה, להתאים תוכנית עבודה לעשות הכל כדי לקדם.
    ראית את הסעיפים בהערכה שערך הפסיכולוג המאבחן. ללא קשר לגיל, האבחון ניתן אם יש V על כמות סעיפים מספיקה ולא ניתן אם יש שיפור בתחומים רבים, ואין מספיק V כדדי לקבוע את האבחון.
    האיחור ההתפתחותי בתחום המוטורי כמובן אינו משנה לעניין הלקות. גם נושא השפה פחות משמעותי כעת. תחומי התקשורת והחברתיות הם המשמעותיים, וגם תחום התנהגותי, למשל התנהגויות חזרתיות או נוקשות.
    כלומר, יש סיכוי לשפר מיומנויות מסוימות עם אימון משמעותי, ואם נעשתה שגיאה באבחון הקודם, ולכן אולי תשמעו תשובה אחרת באבחון חדש.
    אולם אם מדובר בלקות עצמה, אז יודעים לומר היום שהמוח הוא מעט שונה , שתפיסת העולם היא אחרת ולכן קיום אינטראקציות מורכבות הוא מטלה קשה עבור מרבית האוטיסטים.
    אז אם נרפאים מאוטיזם? התשובה היא לא. אך אם היו סימני שאלה או האבחון לא נעשה בכל הכלים הסטנדרטיים לאבחון, אולי כדאי לבחון מחדש, עם כלים סטנדרטיים וודאיים.
    בהצלחה ואשמח אם תשתף אותי בהמשך.
    דיטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המעמיקה. הערה נוספת-

אבא
    06/07/2015

אעדכן בהמשך. כון לעכשיו אציין רק שהדילמות צצו לי לאחר שנאמר לנו שהאבחון מבוסס על הקריטריונים המפורטים ב- DSM-5. אז נכנסתי לאינטרנט וקראתי על זה קצת. לא הצלחתי לשייך אף אחת מדרגות החומרה המפורטות שם לילד שלי, באופן שהוא מתאים לכל הקריטריונים המפורטים בדרגה מסוימת אחד לאחד. אחד הקריטריונים שם מדבר על חזרתיות- אז הוא כן חוזר לעתים רחוקות מאד על מילה פה או שם או משפט בודד, אבל זה בהקשר המתאים לסיטואציה, כמו למשל שהוא פעם אחת אמר כמה פעמים שהוא רוצה נקניקיה בזמן שהוא ישב לאכול, לאחר שאמרנו לו שזה מה שאנחנו מכינים כרגע. וזו גם לא היתה חזרה אובססיסית אינסופית אלא 2-3 פעמים בודדות עד שאמרנו לו די והוא הפסיק. האם זו חזרתיות אופיינית לאוטיזם? אין לי מושג. לגבי נוקשות שציינת- זה בכלל לא קיים אצלו, למעט זה שכשהוא איתנו הוא לא רוצה להיפרד מהמוצץ, אבל מצד שני כשהוא נכנס לגן אין בעיות עם זה והוא מוסר את המוצץ לגננת. שוב, האם זו נוקשות אופיינית לאוטיזם? לא יודע.
    זה על קצה המזלג. ייתכן שאני טועה. קטונתי לדעת על אוטיזם לעומת איש המקצוע שאבחן אותו. בכל אופן, אלו התחושות שלי כרגע.

כמו שציינתי, אעדכן.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לתגובה

דיטה הוד
    06/07/2015

לאבא,
    אני יכולה להבין את הספקות.
    האבחון אמור להיעשות על פי ה DSM 5, אך יש כלים סטנדרטיים כדי לקבוע אם יש לבנך או אין לו את הסעיפים המדוברים. לכן אם סיפרתם לפני כמה חודשים שיש לו "עסק" עם המוצץ, נאמר, ועל פי הדוגמא הבודדת המאבחן סימן לחיוב את סעיף התנהגויות חזרתיות, אז זה מעלה שאלה. בהורים לילד שמפגין התנהגות חזרתית ונוקשה לא יכול להיות שיפספסו את זה... פעמים רבות יש צורך בשימור שגרה מסוימת שאוי ואבוי אם דברים יעשו אחרת מרצונו או יזיזו לו דברים. זה בפן ההתנהגותי. יש כאמור את החברתיות והתקשורת. בנוסף לאינטראקציה עם המאבחן ובתצפית על אינטראקציה איתכם בעת האבחון, יש מקום לבחינה בכלים כמו שאלון הורים ADI ומודול בחינה ADOS. הכלים הללו מגדירים בדיוק מה המאבחן אמור לעשות עם הילד בעת האבחון ואז יש דרך לציינן את התגובתיות וההתנהגות ולקבוע משם את ההתאמה לסעיפים שמוגדרים ב DSM. אז אם לא מצויינים כלים סטנדרטיים כאלה באבחון, יתכן שכדאי לבחון מחדש עם כלים כאלה באבחון מחדש, עם מאבחן אחר.
    מקווה שזה יעזור.
    דיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוזר בהחלט

אבא
    07/07/2015

הבנתי מדברייך שאבחון אחד הוא לא לנצח והתוצאה יכולה להשתנות באבחון אחר, נניח בעוד מספר שנים או אצל מאבחן אחר. זו בעצם השורה התחתונה- לבדוק עד כמה הילד משתפר עם הזמן ואז לשקול אם יש טעם באבחון חוזר
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו