אובדת עצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות
    מחפשת תשובות
    04/10/2015

היי אני אמא לילדה בת 20, אשמח לשתף אותכם בסיפור שלנו ולקבל כמה עצות משום שאני לא כל כך יודעת לאן לפנות.
    לילדה שלי קוראים יעל (שם בדוי), כבר כשיעל הייתה בגיל בית ספר היו מייעצים לנו לשלוח אותה לחינוך מיוחד ואמרו שיש לה התפתחות חברתית תקשורתית איטית, אני בחרתי שלא והפכתי עולמות והשארתי אותה במסגרות הרגילות, מידי שנה היה אותו סיפור שולחים אותנו לחינוך מיוחד אנחנו דואגים שזה לא יקרה, בדיעבד אולי זה היה טעות אבל אז רצית לתת לה הזדמנות שווה כמו לכולם, בילדות יעל הייתה מתקשרת בעיקר עם בני המשפחה הקרובים ביותר וברגע שמישהו אחר היה פונה אליה בשאלות כלשהן היא הייתה שותקת ומחייכת, לעולם לא הצליחה להתחייב ללמידה ובאמת עם השנים היא לא עשתה בגרות מלאה, בילדות ניסנו טיפולים שונים פיסכולוגיים וחברתיים אך המצב לא השתפר, איתי היא כן תיקשרה. לאורך השנים יעל תמיד נראתה צעירה בהרבה, מה שתמיד גרר תגובות גם היום כנערה בת 20 היא מקבלת תגובות והערות על כך ולא באמת נראת מעל גיל 13, ומבחינה תקשורתית הרבה פחות מזה . אני רוצה להתמקד על המצב היום - היא סיימה בית ספר ללא בבגרות מלאה, ניסינו לשלוח אותה לשירות לאומי אבל היא לא הצליחה לתפקד שם הייתה עובדת שעה מסתובבת שעתיים ולהם לא היה סבלנות לזה, אנחנו מחפשים לה עבודה משהו שיעסיק אותה אבל כל עבודה מפטרת אותה לאחר מספר ימים, יעל בחורה עקשנית ואם היא מרגישה שמישהו מנצל אותה היא קמה והולכת, היא לא כל כך מבינה סיטואציות חברתיות ודיי עושה מה שנראה לה באותו רגע בלי לדפוק חשבון, היא יכולה הרבה פעמים להשתתק ופשוט לחייך ולא לדבר למשוף בכתפיים כמו ילדה, בנוסף המראה שלה ללוא אנחנו היה מאוד מרושל ולא היגייני במיוחד לא לנערה בת 20, כמו כן היכולות המוטוריות שלה נמוכות מאוד, אין לה חברות ולעולם לא היו, בשנתיים האחרונות יש לה חבר שהם מוצאים שפה משותפת יחד וגם הוא מעין לא מקצועית ניתן לראות שסובל מהתפתחות איטית. היא עצמה מתחילה קצת להתייאש מהסיטואציה ומתחילה להיות מדוכדכת בגלל חוסר התעסוקה, פעם האחרונה שאיבחנו אותה לא איבחנו שום תסמונת ספציפית למרות שרוב המדדים היו לקויים. הנוירולג אמר לנו שעם השנים הפער ידבק אבל זה לא נראה באופק. אשמח למענה למספר שאלות:

המלצה לנוירולג המומחה בתחום של אבחון של תסמונות? אני חושבת שאולי מדובר באספרגר
    מבחינה תעסוקתית יתכן שאין עזרה ופתרון? אנחנו מקבלים כתף קרה מהרשויות המקומיות מאבטחת הכנסה והרווחה
    האם יש לפנות לביטוח לאומי לקבלת קצבת נכות? מה הפרצדורה?
    איזשהי הכחשה שלי לכל הסיטואציה הביאה אותנו לצומת הדרכים הזאת אבל אני מבינה שחייב לעשות משהו , לפחות אם הייתה מקבלת סיוע כלכלי בשביל ההרגשה שלה ועם הסיוע הזה היה אפשר לשלוח אותה ללמוד כל מיני קורסים שיכלו להתאים לה, אני לא צריכה שתעבוד אני רק רוצה שתהיה לה את ההרגשה שהיא מעסיקה את עצמה אפילו לכמה שעות ביום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עצות - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    06/10/2015

שלום לאמא של יעל,
    צר לי על הכאב שאתם חווים. אני מחזקת את דעתך לקחת אומץ ולגשת לאבחון מקיף. להבין את המהות שעומדת מאחורי הקושי. האם , למשל, חוסר התנסות חברתית הובילה לחוסר ההבנה החברתית, או שמא זו לקות או סימפטום ראשוני ללקות כלשהי.
    קבלת אבחנה כלשהי בחותמת רופא, עם כל הטכניות שבדבר, תאפשר סיוע מגוון מהרשויות. אם זה קצבה או זכות לסיוע בקורסים לעבודה או אולי טיפול כלשהו, אולי אפילו תרופתי.
    אם מדובר באספרגר (למרות שכיום כבר לא מאבחנים בלקות זו, לאור הגדרות חדשות בלקות הקשת האוטיסטית) תמצאו מערכת תמיכה רחבה של עמותת אפי, ספרים שניתן לקרוא ולהבין יותר על צרכיה.
    באזור המרכז אני ממליצה על המרפאות של דוקטור רוני הגש ועל המרפאה של דוקטור דיצה צחור. אני ממליצה שתתחילו בהפניית רופא לפסיכולוג, שיפגש עם יעל ואיתכם ויעלה בפניכם אפשרויות טיפוליות או אבחנתיות נוספות.
    משם ניתן יהיה לקבל הפנייה לרופא תעסוקתי המעריך את הקושי ביכולת השתלבות במערך העבודה, ואז אולי לקבל עוד סיוע, כספי. אבל אני משערת שהתקדמות ויציאה ממעגל הקושי צריכה להתאפיין דווקא בעבודה קשה ולא בשימור המצב הקיים אם קבלת הסיוע הכספי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו